Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να αναθέσει σε δύο γυναίκες, βετεράνους της διπλωματίας, τη Γουέντι Σέρμαν και τη Βικτόρια Νούλαντ, δύο από τα κορυφαία αξιώματα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το Politico.
Η Σέρμαν ήταν μεταξύ των βασικών διαπραγματευτών της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν, από την οποία αποχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπάιντεν σκοπεύει να την διορίσει αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, δίνοντάς της την δεύτερη θέση στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρει το Politico, επικαλούμενο δύο μη κατονομαζόμενες πηγές.
Η Νούλαντ, μια διπλωμάτις καριέρας που έχει υπηρετήσει ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην Ευρώπη, πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ και εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα αναλάβει υφυπουργός, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις. Τη θέση αυτή κατείχε η Σέρμαν επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.
Και οι δύο διορισμοί θα πρέπει να εγκριθούν από τη Γερουσία. Ειδήσεις σήμερα:
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα