Κορωνοϊός - Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα και παράταση του lockdown ανακοίνωσε η Μέρκελ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα και παράταση του lockdown ανακοίνωσε η Μέρκελ

Η καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων, συμφώνησαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους θα υπάρχει περιορισμός του εύρους κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας - Μέχρι 31 Ιανουαρίου παρατείνονται τα μέτρα

23620246
Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού γίνονται αυστηρότερα. Κανένα σημάδι χαλάρωσης στον ορίζοντα. H καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους η ακτίνα κίνησης πρέπει να περιορίζεται σε 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Οι υφιστάμενοι περιοριστικοί κανόνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ γίνονται αυστηρότεροι σε ορισμένα σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα παίρνουν τοπικά μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν ιδίως τον περιορισμό του εύρους κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι ημερήσιες τα εκδρομές δεν αποτελούν ρητά τέτοιο λόγο.



Επιπλέον, τα μέτρα που έχουν εγκριθεί από κοινού από την ομοσπονδία κατά κρατίδια θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και μετά τις 10 Ιανουαρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Αυτό προκύπτει από σχέδιο ψηφίσματος για τη τηλεδιάσκεψης, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του SPIEGEL.

Οι δηλώσεις Μέρκελ

«Πρέπει να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές (…) Ζητάμε από όλους τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές στις ελάχιστες δυνατές», είπε η καγκελάριος μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

Τα περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί χώροι, οι αίθουσες ψυχαγωγίας, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. Τα σχολεία θα μείνουν επίσης κλειστά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Στο εξής, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Γερμανία από περιοχές «υψηλού κινδύνου» θα υποβάλλονται σε τεστ για την Covid-19 δύο φορές. Όλοι τους θα πρέπει επίσης να μπαίνουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ακόμη και αν το πρώτο τεστ βγει αρνητικό και κατόπιν να κάνουν και το δεύτερο τεστ. Στις περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό κρουσμάτων οι μετακινήσεις των πολιτών θα περιορίζονται σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων.

«Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο όπου να μπορούμε να ιχνηλατούμε τις αλυσίδες μετάδοσης», τόνισε η Μέρκελ.

Κλείσιμο
Η καγκελάριος προέτρεψε επίσης τις εταιρείες να συνεχίσουν την τηλεργασία.

Το εμβόλιο, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, δίνει την ελπίδα της επιστροφής στην κανονικότητα και κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους οι αρχές θα είναι σε θέση να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν.


Ειδήσεις σήμερα: 
 
Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Η πολιτική διάσταση της προαγωγής του σε υφυπουργό
 
Τάνια Ρόμπερτς: Ζωντανή η «Σίνα, η Βασίλισσα της Ζούγκλας» και «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ»-Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κορωνοϊός: Ομάδα του ΠΟΥ μεταβαίνει στην Κίνα για να ερευνήσει την προέλευση του ιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ