Κορωνοϊός - Γερμανία: Για πρώτη φορά ο αριθμός των νεκρών από τον ιό ξεπέρασε τους 1.000 σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - Γερμανία: Για πρώτη φορά ο αριθμός των νεκρών από τον ιό ξεπέρασε τους 1.000 σε 24 ώρες

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δηλώνει ότι πιθανόν η είσοδος σε εστιατόρια και θεάματα να είναι εφικτή μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί

coronavirus_germany-8
Kαμπανάκι κινδύνου κρούει το επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch» στη Γερμανία καταγράφοντας, για πρώτη φορά, μέσα σ΄ένα 24ωρο, πάνω από χίλιους θανάτους από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, παραδέχεται ότι, πιθανόν στα εστιατόρια και τους χώρους των θεαμάτων - θέατρα, εκδηλώσεις, συναυλίες- να έχουν πρόσβαση μόνον όσοι θα έχουν εμβολιαστεί, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και ο επικεφαλής του γερμανικού επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch», Λόταρ Βίλερ, σκιαγράφησαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα σχετικά με το δεύτερο πανδημικό κύμα της νόσου Covid.

Και οι δύο πάντως ξεκαθάρισαν πως αναμένεται να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα και μετά τις 10 Ιανουαρίου. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας υποστηρίζει ότι πιθανόν οι επισκέψεις σε εστιατόρια και θέατρα να είναι εφικτές μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής του γερμανικού επιδημιολογικού ινστιτούτου, Λόταρ Βίλερ, ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24ωρες περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι υπέκυψαν από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα. Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν μέσα σε μία ημέρα 1.129 νέους θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι έχασαν την ζωή τους 167 άνθρωποι περισσότεροι απ' ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Robert Koch, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 22.459 νέα κρούσματα της νόσου Covid. Την περασμένη Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου) είχαν αναφερθεί 24.740. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ημερησίως έχει μειωθεί, οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας βρίσκονται σε επαγρύπνηση λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των θανάτων που έχει αυξηθεί.

Ο Λόταν Βίλερ όπως και ο Γενς Σπαν τόνισαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι, ακόμα κι αν κάποιος έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να συνεχίσει να φοράει μάσκα και να τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή πτώση το άνοιγμα

Survivor: Το τσίμπημα του σκορπιού, οι εντάσεις και η τρίτη σερί ήττα των «Διάσημων»


AstraZeneca: «Σήμερα ή αύριο ξεκινά η διανομή του εμβολίου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης