Βρετανία: Πιθανό να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα - Αριθμός-ρεκόρ νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία

Βρετανία: Πιθανό να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα - Αριθμός-ρεκόρ νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία

Αγωνία για τη δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία - Πιο πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται σε σχέση με το πρώτο κύμα κορωνοϊού - Αύξηση κατά 66% στους θανάτους σε μία εβδομάδα - Πάνω από 41.000 τα νέα κρούσματα

AP_20247272381284
Εντείνεται το κλίμα αγωνίας στη Βρετανία εξαιτίας της σφοδρής επέλασης της πανδημίας. Με τον αριθμό κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία να παρουσιάζουν δραματική άνοδο, η βρετανική κυβέρνηση επεξεργάζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυστηροποίηση των περιορισμών, συγκεκριμένα στο τραπέζι βρίσκεται η ενίσχυση συναγερμού σε όλη τη χώρα.

Ακόμη δεν είναι γνωστό εάν η αυστηροποίηση θα λάβει την ονομασία «συναγερμός επιπέδου 5» (Tier 5) ή κάτι διαφορετικό.  

Η Ντάουνινγκ Στριτ βρίσκεται σε αγώνα δρόμου για να σταματήσει τη διασπορά, ύστερα και από το εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους, που ευθύνεται για τη ραγδαία εξάπλωση της φονικής νόσου.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι για κάθε 85 άτομα στη Βρετανία υπάρχει ένα κρούσμα, ενώ ολόκληρο το Λονδίνο και άλλες περιοχές στα νοτιοανατολικά της χώρας έχουν μπει σε καθεστώς ολικού lockdown (Tier 4).

Ωστόσο σε άλλες περιοχές, όπως σε κάποιες του Βορρά, δεν εφαρμόζεται καθεστώς που να απαγορεύει τη λειτουργία καταστημάτων, με αποτέλεσμα να γίνονται ορατές εικόνες συνωστισμού.

Ο αριθμός νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία είναι υψηλότερος σε σχέση με το πρώτο κύμα πανδημίας, με πάνω από 20.000 ασθενείς να καταλαμβάνουν τις κλίνες.

Στις 12 Απριλίου, ημέρα με τις πιο πολλές εισαγωγές κατά το πρώτο κύμα κορωνοϊού, οι ασθνείς στα νοσοκομεία έφτασαν τους 18.974.

Την ίδια στιγμή, μαύρο ρεκόρ 41.385 κρουσμάτων σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο και 357 ακόμη θάνατοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι αρμόδιες Αρχές, οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση κατά 66% σε μία μόνο εβδομάδα.

Την εκτίμηση πως η Βρετανία δεν θα ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό ως τον Φεβρουάριο, ακόμα κι αν κάνει ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς την εβδομάδα, εξέφρασε ο ιατρικός ερευνητής και μέλος της επιτροπής Sage της χώρας, Sir Jeremy Farrar.

Κλείσιμο
Ο Farrar σημείωσε επίσης τη σημασία της σωστής θεραπείας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μετά την εμφάνιση ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους του ιού στη Νότια Αφρική.

«Νομίζω ότι οι επόμενες εβδομάδες, όσο θα προχωράμε μέσα στον Ιανουάριο θα είναι εξαιρετικά δύσκολες σε ολόκληρη τη χώρα. Είμαστε επίσης στα μέσα του χειμώνα φυσικά, όταν η πίεση στο NHS βρίσκεται στο μέγιστο», σημείωσε ο Farrar.

«Καταργήσαμε το εθνικό lockdown στις 2 Δεκεμβρίου, πέρασαν ήδη τρεις εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα - νομίζω ότι οι άνθρωποι άλλαξαν αρκετά τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια των γιορτών - αλλά μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες πρόκειται να ανοίξουν εκ νέου σχολεία, να ανοίξουν ξανά τα πανεπιστήμια και αυτό θα ασκήσει πρόσθετη πίεση, καθώς και αυτή η νέα παραλλαγή του ιού που γνωρίζουμε είναι πιο μεταδοτική» πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Ειδήσεις σήμερα

Ηλιούπολη: Ενέδρα θανάτου σε 38χρονο - Τον πυροβόλησαν και εξαφανίστηκαν

Ποιο 2020; O Nοστράδαμος προβλέπει ότι το 2021 θα είναι καταστροφική χρονιά

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Όλη η διαδρομή έως τη χορήγησή του – Η διαδικασία που διαστρέβλωσαν οι συνωμοσιολόγοι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης