Εμανουέλ Μακρόν: Σε καραντίνα με βήχα, πυρετό και βαριά κόπωση λόγω κορωνοϊού

Εμανουέλ Μακρόν: Σε καραντίνα με βήχα, πυρετό και βαριά κόπωση λόγω κορωνοϊού

Μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό, ο Γάλλος πρόεδρος που έχει τεθεί σε καραντίνα στην επίσημη προεδρική κατοικία στις Βερσαλλίες – Τον παρακολουθεί ο επικεφαλής γιατρός του Ελιζέ 

macron_1123
Με βήχα, υψηλή θερμοκρασία και βαριά κόπωση περνά την καραντίνα του στην επίσημη προεδρική κατοικία «La Lanterne» στις Βερσαλλίες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι τα συμπτώματά του δεν είναι ελαφρά. Στις Βερσαλλίες βρίσκεται και ο επικεφαλής γιατρός του Ελιζέ, Ζαν Κριστόφ Περοσόν, στρατιωτικός γιατρός που πραγματοποίησε το τεστ κορωνοϊού την Πέμπτη τον πρωί. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άγνωστη παραμένει η θεραπεία που του έχει δοθεί.

Η γαλλική προεδρία, μέσω διαρροών, επιμένει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν μολύνθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου πέρασε 20 ώρες με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου ενός «δείπνου εργασίας και μιας νύχτας διαπραγματεύσεων».

Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν την Τετάρτη το απόγευμα και η διάγνωση ανακοινώθηκε την Πέμπτη το πρωί. Ο Μακρόν θα περάσει επτά ημέρες σε απομόνωση. Το Ελιζέ είχε πει ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται».

Αρνητική στον κορωνοϊό είναι η Μπριζίτ Μακρόν, που δεν εμφανίζει συμπτώματα και έχει απομονωθεί σε άλλο χώρο στο Παρίσι. Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους τέθηκαν ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ και ο πρόεδρος του κόμματος του Μακρόν στη Βουλή Ρικάρ Φεράντ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πάντως, με βίντεο που δημοσιοποίησε στο twitter, εξήγησε στους πολίτες το χρονικό της διάγνωσης και διαβεβαίωσε ότι το Ελιζέ απομόνωσε όλες τις επαφές του.


Κλείσιμο


Έντονη κριτική κατά του Μακρόν

Ωστόσο, ο Μακρόν έχει δεχθεί έντονη κριτική για την… κοινωνικότητα που επέδειξε τις τελευταίες ημέρες, τις χειραψίες και την παρουσία του σε αρκετά γεύματα με πολλά άτομα.

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, που πέρασε χρόνο μαζί με τον Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο, η κινητικότητα Μακρόν θεωρήθηκε από πολλούς Γάλλους ως κακό παράδειγμα σε μια περίοδο που η Γαλλία βρίσκεται σε επιφυλακή και οι επιστήμονες προειδοποιούν τους πολίτες να παίρνουν μέτρα ενόψει και των Χριστουγέννων, ειδικά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Αν και ο Μακρόν συνήθως φορά μάσκα και κρατά τις αποστάσεις, η κάμερα τον έπιασε τις τελευταίες ημέρες να μην συμμορφώνεται με τους κανονισμούς. Έκανε χειραψία με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, τη Δευτέρα, αν και οι δυο τους φορούσαν μάσκα. Επίσης, σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του Le Point σύμφωνα με το οποίο την Τετάρτη κι ενώ είχε συμπτώματα, ο Μακρόν παρευρέθηκε σε δείπνο με περισσότερα του επιτρεπόμενου ορίου άτομα και στα πηγαδάκια δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Δραματική έκκληση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Μείνετε σπίτι σας τα Χριστούγεννα!

Forbes: Τα οφέλη της Ελλάδας από την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα δέκα συστατικά που περιέχει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Όχι, δεν περιέχει... τσιπάκι


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης