Μην τρώτε «σάντουιτς κανιβάλων», προειδοποιούν οι Αρχές του Ουισκόνσιν τους πολίτες!

Μην τρώτε «σάντουιτς κανιβάλων», προειδοποιούν οι Αρχές του Ουισκόνσιν τους πολίτες!

Μια επικίνδυνη εορταστική παράδοση στις μεσοδυτικές πολιτείες

cannibal
Την περίοδο των Χριστουγέννων, άνθρωποι σε διάφορα μέρη του κόσμου στρέφονται σε καθιερωμένες οικογενειακές παραδόσεις για να μπουν στο κλίμα των γιορτών και να το απολαύσουν στο έπακρο. Υπάρχει όμως μία «παράδοση» στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ που είναι άκρως επικίνδυνη, με αποτέλεσμα η τοπική υγειονομική υπηρεσία να εκδίδει κάθε χρόνο προειδοποίηση, προκειμένου να αποτρέψει τους πολίτες από το να την τηρήσουν.

Σύμφωνα με την Guardian, η προειδοποίηση αυτή αφορά στο λεγόμενο «σάντουιτς των κανιβάλων», που έχει κερδίσει το παρατσούκλι του επειδή περιλαμβάνει ωμό κρέας, και τρώγεται παραδοσιακά από ορισμένους κατοίκους του Ουισκόνσιν την περίοδο των γιορτών.

Το συγκεκριμένο έδεσμα, που ονομάζεται επίσης «κρέας του τίγρη» ή «στέικ ταρτάρ» για τους πιο... γκουρμέ τύπους, περιλαμβάνει ψωμί, αλεσμένο κρέας (συνήθως βοδινό) και άψητα κρεμμύδια.

Time for our annual reminder that there's one #holiday tradition you need to pass on: raw meat sandwiches, sometimes...

Posted by Wisconsin Department of Health Services on Saturday, December 12, 2020


Αναγνωρίζοντας ότι η κατανάλωση του «σάντουιτς κανιβάλων» είναι παράδοση για ορισμένες οικογένειες, η υγειονομική υπηρεσία της πολιτείας υπογραμμίζει σε ανάρτησή της ότι «η βρώση ωμού κρέατος δεν συνιστάται ΠΟΤΕ λόγω των βακτηρίων που μπορεί να περιέχει. Ο μοσχαρίσιος κιμάς πρέπει να μαγειρεύεται στους 160 βαθμούς Φάρεναϊτ»

Σε μια αναλυτικότερη ανάρτηση, η υπηρεσία εξήγησε ότι μεταξύ των επικίνδυνων βακτηρίων που μπορεί να απαντούν σε ωμό κρέας είναι αυτά της σαλμονέλας, του E Coli και εκείνο που προκαλεί τη σοβαρή λοίμωξη της λιστερίωσης. «Και όχι, δεν έχει σημασία από πού αγοράζετε το κρέας σας» τονίζεται στην προειδοποίηση».

Το 2018, μια ανάρτηση ιστολογίου από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας επισήμαινε ότι «εκατοντάδες άνθρωποι στα μεσοδυτικά έχουν αρρωστήσει μετά από κατανάλωση σάντουιτς κανιβάλων» και υπενθύμιζε ότι στην συγκεκριμένη πολιτεία έχουν σημειωθεί οκτώ «ξεσπάσματα» που σχετίζονται με την βρώση ωμού βοδινού κρέατος από το 1986. Η εν λόγω ανάρτηση πρότεινε μάλιστα και μια «ασφαλή εναλλακτική», τη δημιουργία ενός σάντουιτς με ακριβώς τα ίδια συστατικά και καρυκεύματα, αλλά με ψημένο κρέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την προσοχή που τράβηξε η ανάρτηση για το «σάντουιτς κανιβάλων» η υπηρεσία επανήλθε σήμερα με νέα προειδοποίηση για την... ωμή ζύμη για μπισκότα ή κέικ που περιέχει αβγά.
Κλείσιμο




Ειδήσεις σήμερα

Μολδαβή επίδοξη σταρ του Instagram φέρεται να «ξερίζωσε την καρδιά» της μάνας της με μαχαίρι

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι εμβολιασμοί στις ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα

Ο Τομ Κρουζ... ουρλιάζει εκτός εαυτού σε εργαζόμενους που παραβίασαν τους κανόνες κατά της Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης