Μπάρον Τραμπ: Ο μικρός «πρίγκιπας» του Λευκού Οίκου

Μπάρον Τραμπ: Ο μικρός «πρίγκιπας» του Λευκού Οίκου

Φοράει κοστούμι καθημερινά, λατρεύει το γκολφ, χτίζει πόλεις και αεροδρόμια με τουβλάκια και είναι το μοναδικό παιδί προέδρου των ΗΠΑ που μένει στον Λευκό Οίκο μετά τον Τζον Φ. Κένεντι τζούνιορ

barron-trump34
Πριν λίγες μέρες η Μελάνια αποκάλυψε ότι εκτός από την ίδια και τον σύζυγό της, και ο 14χρονος γιος τους Μπάρον βρέθηκε θετικός στον Covid 19 αλλά πλέον το τεστ του είναι αρνητικό. «Ευτυχώς είναι ένας δυνατός έφηβος και δεν παρουσίασε συμπτώματα», σχολίασε ανακουφισμένη. «Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα ο Μπάρον ήταν καλά. Οι άνθρωποι μολύνονται και μετά φεύγει. Στείλτε τα παιδιά στο σχολείο», παρότρυνε την Αμερική ο αδιόρθωτος πλανητάρχης. Έχοντας αναφέρει λίγο πιο πριν για τον «Βενιαμίν» της οικογένειάς του πως «ο Μπάρον είναι όμορφος και είναι ελεύθερος».

Ο πράγματι γοητευτικός μικρότερος γιος του πλανητάρχη είναι το ένα και μοναδικό παιδί που έχει αποκτήσει ο πολυσχιδής πρώην επιχειρηματίας στην αγορά ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ με τη Σλοβένα καλλονή και πρώην μοντέλο Μελάνια Κνάους. Στο πρόσωπό του αναγνωρίζεις τη Μελάνια αν και η ίδια υποστηρίζει πως ο μικρός μοιάζει το ίδιο και στους δύο. «Αλλά ο χαρακτήρας του είναι ο λόγος που τον φωνάζω “μικρό Ντόναλντ”», έχει παραδεχτεί. Κουράγιο.

Ο Μπάρον Γουίλιαμ Τραμπ -το πρώτο όνομα του το έδωσε ο πατέρας και το δεύτερο η μητέρα του- γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Μαρτίου του 2006, την επόμενη χρονιά δηλαδή μετά τον γάμο των διάσημων γονιών του. Μεγάλωσε στον Πύργο Τραμπ στην αμερικανική μητρόπολη, όπου είχε έναν ολόκληρο όροφο στη διάθεσή του. Μέσα σε αυτό το χρυσό παλάτι μυήθηκε στην υπερβολική πολυτέλεια από πολύ νωρίς αλλά είχε κι όλη τη μητρική στοργή που χρειαζόταν.

barron trump speaking for 2 minutes straight


Παρά το πολυμελές προσωπικό στην στρατιά των Τραμπ, η κατά 24 χρόνια νεότερη σύζυγος του Ντόναλντ, δεν υπήρξε η μητέρα που βασίζεται στις νταντάδες. Είναι γνωστό πως άλλαζε πάνες και ετοίμαζε καθημερινά η ίδια το πρωινό για το μοναχοπαίδι της, του οποίου επίσης φρόντιζε να ενθαρρύνει κάθε δεξιότητα, ακόμα κι όταν εκείνο άφηνε στην άκρη τα αεροπλανάκια για να ζωγραφίσει στους τοίχους. «Η καλλιέργεια της δημιουργικότητάς του είναι το σημαντικό, τους τοίχους μπορούμε να τους ξαναβάψουμε», είχε εξηγήσει η Μελάνια. Η οποία έγινε πρωτοσέλιδο το 2013, όταν αποκάλυψε ότι κάθε βράδυ μετά το μπάνιο του, περιποιείται τον μονάκριβο μικρό της με την ενυδατική κρέμα Caviar Complex C6 από τη δική της σειρά καλλυντικών. Γιατί τι λιγότερο από αληθινό χαβιάρι θα μπορούσε να αρμόζει στην επιδερμίδα του διαδόχου του πλανητάρχη.

Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του

Κλείσιμο
Την αποφράδα χρονιά που ο Ντόναλντ Τραμπ χρίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ και μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, ο Μπάρον συνέχισε να μένει με τη μητέρα του στον Πύργο Τραμπ για πέντε μήνες ώστε να ολοκληρώσει τη χρονιά στο σχολείο του, στην πανάκριβη γειτονιά Upper West Side. Μπάρον και Μελάνια εγκαταστάθηκαν στα προεδρικά διαμερίσματα στις 11 Ιουνίου του 2017 κι εκείνη τη μέρα ο μικρός Τραμπ κατέκτησε την πρώτη του διάκριση: καταγράφηκε στη νεότερη ιστορία των ΗΠΑ ως ο πρώτος γιος προέδρου που κατοικεί στον Λευκό Οίκο μετά τον αείμνηστο Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ το 1963.

Πλέον, ο Μπάρον προετοιμάζεται για το κολλέγιο στο ιδιωτικό σχολείο St. Andrew's Episcopal στο Μέριλαντ, κάνοντας κι εδώ τη διαφορά, αφού είναι το πρώτο παιδί Προέδρου των ΗΠΑ εδώ και 35 χρόνια που δεν παρακολουθεί μαθήματα στο Sidwell Friends – όπως οι κόρες του Μπιλ Κλίντον και του Μπάρακ Ομπάμα για παράδειγμα. Ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο έχει κάνει μερικές εμφανίσεις στο πλάι των πανίσχυρων γονιών του, όπως στην ετήσια πασχαλινή εκδήλωση του Λευκού Οίκου το 2017. Έχει παραστεί επίσης στη «συγχώρεση» της γαλοπούλας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σύμφωνα με το έθιμο την παραμονή των Ευχαριστιών και έχει σταθεί δίπλα στην Πρώτη Κυρία για την τελετή παραλαβής του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που τοποθετείται στην Μπλε Αίθουσα του προεδρικού μεγάρου. Τις περισσότερες φορές που ο φακός τον απαθανατίζει είναι κατά την επιβίβαση ή αποβίβαση στο προεδρικό αεροσκάφος ή ελικόπτερο ταξιδεύοντας με τους γονείς του.

Everything We Know About Barron Trump's Positive COVID Test


Ο «μικρός Ντόναλντ» όπως λοιπόν τον αποκαλεί χαϊδευτικά η Μελάνια -αν και δεν πρέπει να της είναι πολύ ευχάριστο τελευταία- είναι σύμφωνα με τις δικές της περιγραφές ένα πολύ αποφασιστικό και πανέξυπνο παιδί που δεν βασίζεται σε άλλους, έχει τη δική του άποψη και γνωρίζει ακριβώς τι θέλει. Και παρότι ο μπαμπάς του λείπει συνέχεια για δουλειές, χτίζουν τη σχέση τους με κάθε ευκαιρία, όπως παίζοντας συχνά γκολφ, το οποίο ο Μπάρον λατρεύει όσο ο Ντόναλντ, και συζητώντας στα γεύματα που απολαμβάνουν αποκλειστικά οι δυο τους.

Ξεχωρίζει για το ύψος του

Εντυπωσιακά ψηλός για την ηλικία του, ο νεότερος κάτοικος του Λευκού Οίκου παίζει επίσης ποδόσφαιρο, μιλάει Αγγλικά και Σλοβένικα και μαθαίνει Γαλλικά. Είναι μικρός ακόμα για να αναμιχθεί στην αυτοκρατορία επιχειρήσεων ακινήτων του δαιμόνιου πατέρα του, όμως από τα πρώτα του χρόνια έμαθε να χτίζει ολόκληρες πόλεις και αεροδρόμια με τουβλάκια Lego τα οποία αφού ολοκληρώσει του αρέσει να γκρεμίζει και να ξεκινά μια καινούργια κατασκευή. Έχει μάλιστα τη δική του ιδιαίτερη μινιμαλιστική αισθητική, κόντρα στο πληθωρικό σε όλα αμερικάνικο στυλ, δείχνοντας προτίμηση στις καθαρές γραμμές και το λευκό χρώμα.

22143902


Ο Μπάρον είναι το μικρότερο από τα πέντε παιδιά του Ντόναλντ Τραμπ και έχει τέσσερα ετεροθαλή αδέλφια: τους Ντον Τζούνιορ, Ιβάνκα και Έρικ από τον γάμο του πλανητάρχη με την Ιβάνα Τραμπ και την Τίφανι από τον γάμο του με τη Μάρλα Μαπλς. Έχει επίσης έξι ανίψια. Κυρίως, όπως ισχυρίζεται η Μελάνια, έχει μεγαλώσει από μωρό με την ελευθερία να κάνει λάθη ώστε να μάθει να τα βγάζει πέρα μόνος του. Κι αυτό, λέμε εμείς, είναι ίσως που θα τον σώσει από τις στραβές των -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- αψυχολόγητων γονιών του.




Ειδήσεις σήμερα:

Χαρδαλιάς: Σε εξαιρετικά επικίνδυνη φάση της πανδημίας και τα Ιωάννινα

Μπάιντεν: Αν εκλεγώ, θα αναγνωρίσω τη γενοκτονία των Αρμενίων

Αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα, τα 227 στην Αττική - Δείτε live την ενημέρωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης