LIVE

Κορωνοϊός

Θρίλερ με την υγεία του Τραμπ: Νέο μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ από το νοσοκομείο - Δείτε το βίντεο 4 λεπτών

trump-0_2

«Θα επιστρέψω σύντομα!» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος μεταξύ άλλων σε νέο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter-«Βελτιώνεται η υγεία του», δήλωσε ο γιατρός του Τραμπ από το Walter Reed - «Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες», είπε ανώνυμη πηγή από τον Λευκό Οίκο - «Με τη βοήθεια των γιατρών, αισθάνομαι καλά», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος - Με οξυγόνο την Παρασκευή, πριν μετακινηθεί στο νοσοκομείο, ο Τραμπ

Σε μια 4λεπτη ομιλία προς τον αμερικανικό λαό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι νιώθει πολύ καλύτερα από όταν εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed καθώς αντιμετωπίζει ήπια νοσήματα κορωνοϊού.

«Θα επιστρέψω σύντομα!» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος μεταξύ άλλων σε νέο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι «η πραγματική δοκιμασία».
«Θέλω να ξεκινήσω με το να ευχαριστήσω όλους τους απίθανους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Είμαι στο  Walter Reed. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο για την δουλειά που κάνει. Ήρθα εδώ, δεν ένιωθα τόσο καλά. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα, εργαζόμαστε σκληρά για να μπορέσω να επιστρέψω – πρέπει να επιστρέψω γιατί πρέπει ακόμα να κάνουμε την Αμερική ξανά υπέροχη. Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε και πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά. Πρέπει να επιστρέψω. Νομίζω οτι θα επιστρέψω σύντομα. Πρέπει να τελειώσουμε την προεκλογική εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει και για την οποία κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Είναι κάτι που συνέβη για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και μάχομαι γι αυτούς. Όχι μόνο για τους Αμερικάνους, αλλά για όλο τον κόσμο. Θα νικήσουμε αυτόν τον κορωνοϊό ή όπως αλλιώς θέλετε να τον ονομάσετε. Αν δούμε τις θεραπείες που υπάρχουν και αυτές που θα έρθουν σύντομα θα τις αποκαλούσα ως θαύματα. Θαύματα που έρχονται από τον Θεό. Θέλω να σας πω ότι νιώθω καλά. Τις επόμενες μέρες θα είναι η πραγματική δοκιμασία.  Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον κόσμο για την υποστήριξή του. Υπόσχομαι να μην την ξεχάσω ποτέ. Να ευχαριστήσω όλους τους ηγέτες του κόσμου. Ξέρουν τι βιώνουμε. Δεν μπορούσα να μένω κλεισμένος στο οβάλ γραφείο και να μην κάνω τίποτα, για να προφυλαχθώ. Αυτή είναι η Αμερική. Η καλύτερη χώρα στον κόσμο και η πιο ισχυρή. Δεν θα μπορούσα να μείνω κλειδωμένος πάνω στο γραφείο μου, για να είμαι ασφαλής», αναφέρει στο νέο μήνυμα του ο Ντόναλντ Τραμπ, ενω ενημερώνει και για την πορεία της υγείας της συζύγου του Μελάνια Τραμπ.

«Η πρώτη μας κυρία τα πάει πολύ καλά… Η Μελάνια το χειρίζεται πολύ καλά. Όπως πιθανότατα έχετε διαβάσει, είναι ελαφρώς νεότερη από εμένα. Λίγο. Και επομένως, απλά γνωρίζουμε την ασθένεια, γνωρίζουμε την κατάσταση με την ηλικία σε σχέση με τους νεότερους. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο», καταλήγει στο μηνυμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος.


Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ;

Η υγεία του παρουσίασε βελτίωση, ή βρίσκεται σε κρίσιμη φάση για τις επόμενες ώρες; Ποια είναι η αλήθεια; Πού τελειώνει η περιπέτεια της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ και πού ξεκινά η πολιτική και η προεκλογική καμπάνια; Τίποτε από τα παραπάνω δεν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα, καθώς οι αντικρουόμνες δηλώσεις για την υγεία του Ρεπουμπλικανού προέδρου προκαλούν σύγχυση, κάτι που και ο ίδιος διαπίστωσε, καταφεύγοντας στο... αγαπημένο του σπορ, στο Twitter, όπου επέστρεψε με το καθησυχαστικό μήνυμα: «Με τη βοήθεια των γιατρών, αισθάνομαι καλά».

Ποια είναι τα δεδομένα που έχουμε για την κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ; Οι γιατροί του Walter Reed εμφανίστηκαν αισιόδοξοι και δήλωσαν ότι η υγεία του «βελιώνεται».

Λίγες ώρες αργότερα, αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν δηλώσεις ανώνυμης πηγής από τον Λευκό Οίκο, η οποία υποστήριξε ότι ο πρόεδρος δεν είναι όσο καλά παρουσιάζεται και πως τα ζωτικά σημεία του τις τελευταίες 24 ώρες δεν ήταν καλά, προσθέτοντας ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες.

Η απάντηση ήρθε διά... χειρός του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ανέβασε μήνυμα στο Twitter, με το οποίο ευχαριστούσε το προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ τόνισε πως «με τη βοήθειά τους, αισθάνομαι καλά».Είναι σαφές πως ο Ντόναλντ Τραμπ νόσησε από τον κορωνοϊό, παρουσίασε κάποια επικίνδυνα συμπτώματα, όπως η δυσχέρεια στην αναπνοή και ο πυρετός και γι' αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως αναφέρουν και τα αμερικανικά ΜΜΕ, φέρεται να είχε δεχθεί βοήθεια από μηχάνη,μα παροχής οξυγόνου την Παρασκευή, πριν μεταφερθεί στο Walter Reed. Όπως είναι σαφές, ότι κάθε δημόσια δήλωση είναι προσεκτικά μελετημένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα της προεκλογικής περιόδου.

Το θρίλερ των αντικρουόμενων δηλώσεων

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του στα αμερικανικά κανάλια ο γιατρός Sean Conley, από το Walter Reed Military Hospital.

Ο Δρ Sean Conley ξεκίνησε με τις ευχαριστίες του προέδρου για τα μηνύματα υποστήριξης από τον κόσμο. «Είναι εξαιρετικά ευγνώμων για την υποστήριξη και τις προσευχές», τόνισε αρχικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο Τραμπ είναι «πολύ καλά» και δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά χαρούμενος» με την κατάσταση του προέδρου και τα συμπτώματά του «βελτιώνονται».

Ο Τραμπ έχει λάβει θεραπεία με αντισώματα για τον κορωνοϊό και βρίσκεται σε θεραπεία πέντε ημερών του remdesivir.

Ο Κόνλεϊ είπε ότι ο πρόεδρος είναι «απαλλαγμένος από πυρετό» για 24 ώρες και έχει «καλό πνεύμα». Είπε ότι ο Τραμπ δεν βρίσκεται σε συσκευή παροχής οξυγόνου και δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση σήμερα.

Ο Κόνλεϊ δεν έδωσε ημερομηνία για την απελευθέρωση του προέδρου, καθώς είναι νωρίς και «δύσκολο να το πούμε».  Ο Κόνλεϊ δήλωσε αισιόδοξος ότι ο πρόεδρος δεν θα χρειαστεί να συνδεθεί με οξυγόνο στο μέλλον.

Ο Κόνλεϊ δεν θα βασιστεί στο πότε ή στο πώς μολύνθηκε ο Τραμπ. Είπε ότι ο Τραμπ είναι «αρσενικός και ελαφρώς υπέρβαρος» αλλά εκτός από αυτό, δεν έχει σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την Covid-19.

Είπε επίσης ότι ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση του προέδρου βρίσκονται εντός του φυσιολογικού εύρους.

Όσον αφορά τον λόγο που ο πρόεδρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εφόσον δεν είναι σοβαρά άρρωστος, ο Conley είπε ότι είναι επειδή ο Τραμπ είναι «ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τον πρόεδρο για τυχόν ενδείξεις επιπλοκών είτε από την ασθένεια του κορωνοϊού είτε από τις θεραπείες που συνταγογραφούμε για να τον βελτιώσουμε», δήλωσε ένας από τους θεράποντες ιατρούς, ο Σιν Ντούλεϊ.

Οι γιατροί του Αμερικανού προέδρου δήλωσαν ότι είχαν περάσει 72 ώρες από τη διάγνωση, κάτι, ωστόσο που έρχεται σε ανακολουθία με τα δεδομένα που γνωρίζουμε, καθώς από την αρχή υπήρξε ενημέρωση για εκδήλωση της ασθένειας την Πέμπτη. Εφόσον ο πρόεδρος νοσεί πάνω από 72 ώρες, τα συμπτώματα της ασθένειας εμφανίστηκαν την Τετάρτη.

Πηγή από τον Λευκό Οίκο επιμένει: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

«Τα ζωτικά σημεία του προέδρου τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικά και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες όσον αφορά τη φροντίδα του. Δεν είμαστε ακόμα σε ξεκάθαρο δρόμο για πλήρη ανάκαμψη», ανέφερε πηγή από τον Λευκό Οίκο, προκαλώντας σύγχυση, καθώς η συγκεκριμένη δήλωση αναιρεί όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Δρ. Σιν Κόνλεϊ από το Walter Reed.


Ειδήσεις σήμερα

Live update: Στο νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στις ΗΠΑ

Άγριο έγκλημα εξιχνιάστηκε 13 χρόνια μετά: Στραγγάλισαν και τεμάχισαν μητέρα και κόρη

Έιπριλ Άιβι: Η «καυτή» 21χρονη... αιτία της μεταγραφής του Ντίας στη Μάντσεστερ Σίτι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (62)

Ε.Ε.Π

Ο δειλός γέρος , που αγνόησε εκκωφαντικά τα 200.000 θύματα ,έτρεξε να χωθεί στο καλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο μόλις νόσησε απο έναν "ιό" που ποτέ δεν πίστεψε ότι θα τον κολλήσει , ενώ το ανέφερε μετά απο μέρες ακριβώς για να βγεί το προεκλογικό ακριβοπληρωμένο πρόγραμμα του . Κόλλησε , έχοντας ήδη τον ιό και το γνώριζε , περισσότερους απο 2000 αθώους ανθρώπους- οπαδούς του που ήρθε σε στενή επαφή τις προηγούμενες 7 μέρες για να καταδείξει πώς είναι άτρωτος απο τον κορωνοιό στα 75 του και ο προστατευμένος αμασκάρευτος "εκλεκτός του Θεού" όπως προφήτευαν οι ψευδοπροφήτες του στον λαό μέσω Ίντερνετ. 200.000 Αμερικανοί- παράνομοι μετανάστες -ανασφάλιστα σκουπίδια, οι περισσότεροι γιαυτόν, πέθαναν απο τον κορωνοιό χωρίς καμμιά ιατρική βοήθεια πεταμένοι στα βρώμικα ράντζα, όσοι ήταν τυχεροί ,και κατάφεραν με μέσο και χώθηκαν στα πρόχειρα λυόμενα ψευτονοσοκομεία . Οι περισσότεροι πέθαναν στους δρόμους η τα βρώμικα γκέτο, τους πέρναν και τους θάβαν με μπουλντόζες στο βρώμικο νησί κατά εκατοντάδες η τους αποτεφρώναν όσους παρέμειναν στα αζήτητα. Αυτός ο δειλός γέρος που έγινε Προέδρος της Αμερικής τάζοντας λιγότερους φόρους στους ήδη υπερπλούσιους και μισθούς πείνας στους δυστυχισμένους άνεργους- παρτ-ταιμίστες , είναι η ζωντανή ντροπή , το όνειδος για τον Πολιτισμένο Κόσμο και πλέον και για τους εξαπατημένους οπαδούς του. "Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση" και αυτό είναι το σύγχρονο Ευαγγέλιο και η πρώτη μέριμνα για τον οποιοδήποτε ηγέτη κάθε χώρας μικρής η μεγάλης , πάνω και απο τον εαυτό του !

D.E.G

Πρόσεξε τα βλήτα που τρώς σε χαλάνε, δεν τα αντέχεις τσολιά μου, δοκίμασε κανά ραδίκι!

Μητσος

Ασχολούμαστε με τον Τραμπ και τις Αμερικανικές εκλογές και άμα ρωτήσεις κατά που πέφτει η Ελλάδα το 80% στην Αμερική δεν ξέρουν

Μήτρους

Ενώ εσύ ξέρεις προς τα που πέφτει η άνω ραχούλα;;

Περαστικά

Περαστικά

αυθόρμητα θα πω...

κακό σκυλί, ψοφο δεν έχει

Κρατά πρόεδρε

Όλοι οι ζαιοι εύχεστε τα χειρότερα. Ουστ

Kαι οι οπαδοι του σουλτανου αντιθετα

γιατι που θα ξαναβρεθει προεδρος που να του λεει ο σουλτανος παρε το στρατο γου για να εισβαλλουμε και θα το κανει; Που θα καναβρει προεδρο να μην εφαμοζει νομο για να μην εχει κυρωσεις ο σουλτανος;

Τακης

Ο Τραμπ κολλησε τον ιο, οπως και στην Τουρκια εγινε πραξηκοπημα κατα του Ερτογκαν. Και τα δυο ψεματα

Στοίχημα

Ο Τραμπ θα επιβιώσει χάριν της Regeneron και θα επικρατήσει στις εκλογές. Ένας Έλληνας θα σώσει τις ΗΠΑ

Ελληνοαμερικανός

Οι αμερικανοί δεν ψηφίζουν προσωπικά τον Τράμπ ή τον Μπάϊντεν αλλά ψηφίζουν Δημοκρατία ή Σοσιαλισμό και ο νικητής θα είναι Δημοκρατία. Ότι και να λέει το CNN ποτέ οι αμερικανοί δεν θα ψηφίσουν Σοσιαλισμό!

Τι πινεις;

Ο Μπαιντεν ειναι .... σοσιαλιστης και ο Τραμπ, που εχει καταπατησει καθε νομο και ειναι ο καλυτερος φιλος του κάθε δικτάτορα, συμπεριλαμβανομενου του νεου Χιτλερ, του σουλτανου ντε.... δημοκρατης;;; Τι φαρμακο ειπες οτι παιρνεις;

Οκ

«Ή όπως αλλιώς θελετε να τον πείτε» λέει ο απαράδεκτος. Τρέλανε ένα λαό, δημιούργησε το περισσσοτερο μίσος μεταξύ των αμερικανών ever, έκανε τα αριστερομπάχαλα να ξεπεταχτούν όπως έκανε η χούντα στην Ελλάδα και συνεχίζει τις ιδιες αηδίες. Απαράδεκτο να μην έχουμε οι Ρεπουμπλικάνοι βγάλει έναν σοβαρό μεταρρυθμιστή μετά τον Ρειγκαν

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Μην τρελαινεσαι με τον Ρηγκαν σου. Ο υπαρκτος σοσιαλισμος επεσε απο εγγενεις αδυναμιες του, απο τη θεωρια στην πραξη, και οχι απο την απειλη του πολεμου των αστρων του Ρηγκαν!

Γελαω

Γελάω με κάποιους χαζούς που νομίζουν ότι ο Μπάιντεν είναι αριστερός!!!

Χαχαχαχχα

Και εμείς έχουμε πέσει κάτω από τα γέλια με αυτά που γράφεις...χαχαχαχχα

John

Τους Republicunts τους ονομάζουν "Radical Left", που είναι η αριστερά αρχηγε.. (και όχι, δεν είναι τυπογραφικό).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης