Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει «ναι» σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους παρά την πανδημία

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει «ναι» σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους παρά την πανδημία

Διαφωνούν οι επιτελείς του - Με 7 μονάδες προηγείται ο Τζο Μπάιντεν - Η κλιματική αλλαγή μπήκε στην ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας

trump_el
Την έπαρση και την κοφτερή του γλώσσα του πληρώνει ακριβά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπο οποίος τα «βάζει» όχι μόνο με τον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν, αλλά και τους επιστήμονες.

Ο Τραμπ αποκάλεσε «πυρομανή του κλίματος» τον Τζο Μπάιντεν και εξακολουθεί να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις προειδοποιήσεις των ειδικών για το θέμα της κλιματικής αλλαγής όσο και για τη νόσο Covid- 19.

O Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι τάσσεται υπέρ των προεκλογικών συγκεντρώσεων σε εσωτερικούς χώρους εν μέσω πανδημίας, κάτι όμως με το οποίο δεν συμφωνεί το επιτελείο του.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Gallup» το 55% των ψηφοφόρων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις μέχρι τώρα επιδόσεις του Τραμπ, που τρώει τη σκόνη του αντιπάλου του στις σφυγμομετρήσεις.

Σε πανεθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τον μέσο όρο του Real Clear Politics και του «FiveThirtyEight» ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με πάνω από επτά ποσοστιαίες μονάδες του Ρεπουμπλικανού ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τα βάζει και με τους επιστήμονες για τις πυρκαγιές στις ΗΠΑ κάνοντας ένα ειρωνικό σχόλιο: «Σε λίγο θα δροσίσει.»

Την ίδια ώρα, δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις δυτικές αμερικανικές πολιτείες, οι κάτοικοι των οποίων ζουν εφιαλτικές στιγμές εξαιτίας των πλέον των 100 πυρκαγιών που έχουν κάνει στάχτη μία τεράστια έκταση, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 30 και δεκάδες άλλους να αγνοούνται.

Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Οι μονομερείς διεκδικήσεις δεν συνιστούν διαφορές


Nαβάλνι: «Μπόρεσα να αναπνεύσω όλη την ημέρα μόνος μου»


Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να εκκινήσουμε διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης