Κορωνοϊός - Βενεζουέλα: «Είμαι ο πρώτος που θα εμβολιαστώ με το Sputnik όταν έρθει στη Βενεζουέλα» λέει ο Μαδούρο

Κορωνοϊός - Βενεζουέλα: «Είμαι ο πρώτος που θα εμβολιαστώ με το Sputnik όταν έρθει στη Βενεζουέλα» λέει ο Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θέλει να «δώσει το παράδειγμα» με το ρωσικό εμβόλιο - Κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αποκλείουν τη χώρα του από την αποστολή φαρμάκων

maduro
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο τόνισε ότι θα είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί όταν φτάσει στη χώρα του από τη Ρωσία το εμβόλιο Sputnik.

«Είμαι ευτυχής που η Ρωσία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εμβολιάσει μαζικά τον πληθυσμό της», δήλωσε ο Μαdούρο σε τηλεοπτική ομιλία του την Κυριακή.

«Θα υπάρξει μια στιγμή που όλοι θα εμβολιαστούμε και ο πρώτος που θα εμβολιαστεί στη χώρα μας θα είμαι εγώ. Θα δώσω, έτσι, ένα παράδειγμα», πρόσθεσε.

Ο Μαδούρο ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα εμβολιάσει πρώτα τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τους ηλικιωμένους και εκείνους με υποκείμενα νοσήματα.

Ρώσοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, γεγονός που προκαλεί ευρεία ανησυχία σε όλο τον κόσμο επειδή το εμβόλιο δεν έχει περάσει ακόμη από τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι δεν επιτρέπει την παράδοση φαρμάκων στη Βενεζουέλα. «Μας διώκουν. Σκοπεύουμε να αγοράσουμε φάρμακα κατά του κορωνοϊού και λένε στις εταιρείες του να μην φέρουν εμβόλια στη Βενεζουέλα» ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα

Αμερικανικές εκλογές: Ο Τζο Μπάιντεν ζητά από τη ράπερ Κάρντι Μπι να προτρέψει τους θαυμαστές της να ψηφίσουν

Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε κατασκοπευτικά ΗΠΑ-Βρετανίας στη Μαύρη Θάλασσα

Καμάλα Χάρις: Εκστρατεία αποδόμησης της αντιπροέδρου του Μπάιντεν εξαπολύει το μέτωπο Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης