Καμάλα Χάρις: Εκστρατεία αποδόμησης της αντιπροέδρου του Μπάιντεν εξαπολύει το μέτωπο Τραμπ

Καμάλα Χάρις: Εκστρατεία αποδόμησης της αντιπροέδρου του Μπάιντεν εξαπολύει το μέτωπο Τραμπ

Από θεωρίες συνομωσίας μέχρι καταστροφολογικά σενάρια επιστρατεύουν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι υποστηρικτές του για να πλήξουν την Καμάλα Χάρις

kamala__2_
Ψυχρή. Υπολογιστική. Αδυσώπητη. Επικίνδυνη. Ακροαριστερή. Ριζοσπαστική. Έτσι επιχειρεί να απεικονίσει την Καμάλα Χάρις το μέτωπο Τραμπ, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της ως αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύσσωμα τα συντηρητικά τηλεοπτικά δίκτυα έχουν εξαπολύσει μία εκστρατεία αποδόμησής της, εστιάζοντας στην υποτιθέμενη έλλειψη προσωπικής γοητείας και ζεστασιάς. Το αφήγημα είναι ότι επελέγη απλά επειδή είναι «γυναίκα και μάλιστα αυτοπροσδιορίζεται ως Αφροαμερικανή, παρ’ ότι δεν είναι», ενώ αποδίδουν την πολιτική της αναρρίχηση στις «ισχυρές συμμαχίες με ισχυρούς άντρες».

Την αρχή έκανε ο ίδιος ο Τραμπ, ο οποίος συμμετείχε σε μία τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου Fox, απαντώντας σε τηλεφωνήματα τηλεθεατών. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μια επικίνδυνη επιλογή», ​​δήλωσε ο Τραμπ, ερωτώμενος για την Χάρις. Κατέληξε, μάλιστα, στο συμπέρασμα ότι είναι «η πιο φιλελεύθερη» γερουσιαστής και «θα συμβάλει στην καταστροφή της χώρας». Λίγο αργότερα δεν δίστασε να την αποκαλέσει «τρελή γυναίκα».

Σε μία άλλη εκπομπή του ιδίου δικτύου, ένας από τους κεντρικούς παρουσιαστές και πολιτικούς σχολιαστές τοποθετήθηκε για την επιλογή Χάρις. «Εδραιώνει ό,τι πιο ακραίο, ριζοσπαστικό, ακροαριστερό, εξω-χρηματιστηριακό στην αμερικανική ιστορία».

Ένα ακόμα περίεργο σενάριο συνομωσίας που προωθείται από το στρατόπεδο του νυν προέδρου είναι ότι δεν επέλεξε ο ίδιος ο Μπάιντεν την Καμάλα Χάρις για αντιπρόεδρό του. Υποτίθεται ότι κάποιος/κάποιοι του την επέβαλαν, διότι μυστηριωδώς θα συμβεί κάτι που θα αναγκάσει τον Μπάιντεν να μην κατέβει στις εκλογές του Νοεμβρίου, αφήνοντας έτσι την Χάρις στην θέση του.

Μία από τις πιο γνωστές συντηρητικές γυναικείες φωνές της Αμερικής, η Λώρα Ινγκραχαμ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Χάρις ως μία «κυνική» επιλογή, που έγινε μόνο επειδή η φυλή και το φύλο της εκπληρώνουν μια «άσκηση ελέγχου για το πλήθος που ξυπνά». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε απόλυτη συγχορδία, οι φωνές κατά του διδύμου Μπάιντεν-Χάρις υποστηρίζουν ότι μία πιθανή νίκη τους θα καθιστούσε πρώτο βιολί την Καμάλα Χάρις και όχι τον ίδιο τον Μπάϊντεν. «Ακόμα και ο Τζο είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να τρέξει το σόου, σε περίπτωση που κερδίσει τον Νοέμβριο».

Ο Ντίνες Ντα Σούζα, ινδικής καταγωγής σκηνοθέτης, γνωστός για την προτίμησή του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα έθιξε το ζήτημα της «μαύρης κουλτούρας» της Χάρις. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί «Αφρικανική Αμερικανίδα» επειδή «κατάγεται από την Ινδία και μεγάλωσε βάση της κουλτούρας αυτής». Ο Ντα Σούζα δεν είναι ο μόνος. Έχει πάρει φωτιά μία θεωρία που ερμηνεύει την επιλογή της Χάρις ως μέρος της προσπάθειας του Δημοκρατικού Κόμματος να εξαλείψει όλες τις συνδέσεις των μαύρων με την σκλαβιά.

Τελικά τί ισχύει; Η Χάρις επελέγη επειδή είναι γυναίκα και μαύρη ή δεν είναι μαύρη; Υπενθυμίζουμε ότι η μητέρα της γεννήθηκε στην Ινδία και ο πατέρας της στην Τζαμάικα. Οι Βρετανοί μετέτρεψαν το νησί της Τζαμάικα σε μια απέραντη φυτεία ζαχαροκάλαμων. Ήταν η πλουσιότερη αποικία τους στην Καραϊβική και το κέντρο του δουλεμπορίου στην Αμερική. Ο πατέρας της κατάγεται από μία οικογένεια σκλάβων.

Καμιά φορά τα πολιτικά επιχειρήματα ωχριούν, αν αναλογιστεί κανείς ότι καθ’ όλη τη διάρκεια ενός πολιτικού μαγκαζίνου με θέμα την επιλογή Χάρις, ο συντηρητικός δημοσιογράφος αποκαλούσε την Καμάλα Χάρις Καμίλα, παρά τις συνεχείς διορθώσεις των συναδέλφων του.

Ειδήσεις σήμερα:

Συρία: Έκρηξη έπληξε κοινή τουρκορωσική περίπολο στην Ιντλίμπ

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο λέει ότι θα μοιραζόταν την εξουσία αλλά όχι υπό πίεση - Δεν θα γίνουν νέες εκλογές

«Yeni Safak»: Και τρίτο γεωτρύπανο ετοιμάζεται να στείλει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης