Έκρηξη στη Βηρυτό: Ξένοι εργάτες πολλοί από τους αγνοούμενους
«Κανείς δεν μπορεί να τους αναγνωρίσει· πρόκειται για δύσκολο καθήκον που θα πάρει καιρό», ανέφερε ο περιφερειάρχης της πρωτεύουσας του Λιβάνου
Πολλοί ξένοι εργάτες και οδηγοί φορτηγών αγνοούνται κι ενδέχεται να είναι ανάμεσα στα θύματα των εκρήξεων στο λιμάνι της Βηρυτού, γεγονός που περιπλέκει περαιτέρω τις προσπάθειες να αναγνωριστούν τα πτώματα, δήλωσε ο περιφερειάρχης της πρωτεύουσας του Λιβάνου χθες Κυριακή.
«Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι (...) Είναι οδηγοί φορτηγών και αλλοδαποί εργαζόμενοι», σημείωσε ο Μαρουάν Αμπούντ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαντίντ. «Κανείς δεν μπορεί να τους αναγνωρίσει· πρόκειται για δύσκολο καθήκον που θα πάρει καιρό».
Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον οι 45 από τους 158 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στις εκρήξεις ήταν Σύροι.
Οι Σύροι αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα των ξένων εργατών στον Λίβανο. Απασχολούνται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, της γεωργίας και των μεταφορών.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.