Νότια Αφρική: Μυστήριο εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τους μαζικούς θανάτους ελεφάντων

Νότια Αφρική: Μυστήριο εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τους μαζικούς θανάτους ελεφάντων

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τα κουφάρια των ζώων προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή και περιβαλλοντικές οργανώσεις διερωτήθηκαν γιατί δεν έχουν ακόμη βγει τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διεξήχθησαν - Στην Μποτσουάνα ζουν περίπου 130.000 ελέφαντες, το ένα τρίτο του συνόλου στην Αφρική

elefades
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε,  κορυφαίος κτηνίατρος για άγρια ζώα της Μποτσουάνα απέρριψε τις κατηγορίες που διατύπωσαν οικολόγοι ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε αρκετά γρήγορα για να ερευνήσει τους ανεξήγητους θανάτους τουλάχιστον 275 ελεφάντων.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι προσπαθούν να μάθουν τι ακριβώς σκότωσε τους ελέφαντες κατά τους τελευταίους δύο μήνες, αφού τα πρώτα κουφάρια εντοπίστηκαν στην περιοχή Οκαβάνγκο Πανχάντλε.

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τα κουφάρια των ζώων προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή και περιβαλλοντικές οργανώσεις διερωτήθηκαν γιατί δεν έχουν ακόμη βγει τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διεξήχθησαν.

«Μια κυβερνητική ερευνητική ομάδα βρίσκεται στο σημείο από τότε που έγιναν γνωστά τα πρώτα περιστατικά», διαβεβαιώνει στο Reuters ο Μάντι Ρέουμπεν, ο κορυφαίος κτηνίατρος στο υπουργείο Άγριας Ζωής και Εθνικών Πάρκων.

«Η Μποτσουάνα ανταποκρίθηκε ταχέως», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ομάδες διεξήγαγαν εξετάσεις και απέκλεισαν τον άνθρακα ως αιτία θανάτου. «Κατόπιν στείλαμε δείγματα στη Ζιμπάμπουε και τη Νότια Αφρική για να διενεργήσουν εξετάσεις για άλλες γνωστές παθογένειες ή κάποια νέα παθογένεια», εξήγησε.

Κλείσιμο
Η κρίση του κορωνοϊού καθυστέρησε την αποστολή ορισμένων δειγμάτων, συμπλήρωσε.

Η λαθροθηρία έχει αποκλειστεί, καθώς τα κουφάρια βρέθηκαν άθικτα.

Στην Μποτσουάνα ζουν περίπου 130.000 ελέφαντες, το ένα τρίτο του συνόλου στην Αφρική.

«Οι ελέφαντες άρχισαν να πεθαίνουν μαζικά στις αρχές Μαΐου και η κυβέρνηση θα παρέμβαινε κανονικά σε διάστημα ημερών σε ένα γεγονός αυτής της κλίμακας», είπε χθες ο Μαρκ Χίλεϊ, συνιδρυτής της οργάνωσης National Park Rescue.

«Κι όμως, μήνες μετά, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις και δεν διαθέτουμε περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την αρχή».

Ειδήσεις σήμερα

Ελληνικό: 80.000 θέσεις εργασίας - Όλα τα έργα της πρώτης πενταετίας

Δραματική έκκληση του ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν κατά του κορωνοϊού, οι αριθμοί δεν ψεύδονται

Πήλιο - Πατέρας του Μπόρις Τζόνσον μετά τις αντιδράσεις: Έχω έρθει στην Ελλάδα για να περάσω χρόνο ήσυχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης