Ισπανία: Αυστηροί έλεγχοι στην Παμπλόνα μετά την ακύρωση του φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν

Ισπανία: Αυστηροί έλεγχοι στην Παμπλόνα μετά την ακύρωση του φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ταυροδρομιών ακυρώθηκαν λόγω του κορωνοϊού – Οι αρχές προετοιμάζονται για αυστηρούς ελέγχους και περιπολίες, καθώς φοβούνται για συγκεντρώσεις πολλιτών

san_fermin_fest
Αυστηρούς ελέγχους και αστυνομικές περιπολίες ετοιμάζουν οι ισπανικές αρχές στην Παμπλόνα, λόγω της ακύρωσης του ετήσιου φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν.

Αν και οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, οι αρχές ανησυχούν ότι πλήθη πολιτών θα αψηφήσουν τις απαγορεύσεις και θα επιχειρήσουν συγκεντρώσεις.

«Φυσικά, υπάρχουν ανησυχίες. Θα ήμασταν αφελείς να μην ανησυχούμε», είπε ο δήμαρχος Ενρίκε Μάγια σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική εφημερίδα Diario de Navarra αυτήν την εβδομάδα, συμπληρώνοντας ότι έχει πίστη στους συμπολίτες του.

Το φεστιβάλ ακυρώνεται για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα απ’ όλο τον κόσμο επισκέπτονται το φεστιβάλ, για να πιουν, να χορέψουν και να τρέξουν στους δρόμους, ενώ τους καταδιώκουν έξι ταύροι.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η πόλη ακύρωσε τις εκδηλώσεις ήδη από τον Απρίλιο. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία 40 χρόνια.

Το σχέδιο της αστυνομίας

Περιμετρικά των στενών δρόμων της παλιάς πόλης, η αστυνομία εγκατέστησε 14 σημεία ελέγχου. Με τη βοήθεια ηλεκτρονικών πάνελ οι περαστικοί θα προειδοποιούνται εάν οι κεντρικές πλατείες έχουν γεμίσει.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια, που βασίζονται στο φεστιβάλ για το 1/5 των εισοδημάτων τους ετησίως, καλούνται να εφαρμόσουν τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ τους έχει απαγορευτεί να βγάλουν επιπλέον τραπέζια στους δρόμους.

«Έχουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι είμαστε μια χώρα που γνωρίζει πώς να τηρεί τους κανόνες», ανέφερε ο Ενρίκε Μάγια στην εκδήλωσε Diario de Navarra. «Επειδή η εικόνα του Σαν Φερμίν δεν είναι συχνά τόσο καλή».

Το 2016, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, η επονομαζόμενη «αγέλη των λύκων», μια συμμορία 5 ανδρών βίασε μια έφηβη, προκαλώντας κύμα διαδηλώσεων στη χώρα και οδηγώντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη νομοθεσία σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις. Παράλληλα, το φεστιβάλ προκαλεί και τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών για τα ζώα. 

Κλείσιμο
«Θα πρέπει να σκεφτούμε το φεστιβάλ Σαν Φερμίν του 2021 ως το καλύτερο στην ιστορία και να αποδεχθούμε ότι δεν θα υπάρξει γιορτή το 2020», τόνισε ο δήμαρχος.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Ελληνικό: Ο τόπος αυτός θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης με πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας - Δείτε βίντεο 

Κρούσματα κορωνοϊού: «Χαμηλές πτήσεις» στους τουρίστες - Παραμένει η «πυρκαγιά» στην Ξάνθη 

Η «μαστροπός» του Επστάιν κρυβόταν μέσα στη χλιδή - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης