Σάντσεθ: H Ισπανία ανοίγει τα σύνορά της στους Ευρωπαίους

Σάντσεθ: H Ισπανία ανοίγει τα σύνορά της στους Ευρωπαίους

Τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή, η Ισπανία αίρει την κατάσταση συναγερμού που κήρυξε στις 14 Μαρτίου και ανοίγει ξανά τα χερσαία σύνορά της με τη Γαλλία και τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

pedro
Λίγες ώρες προτού η Ισπανία ξανανοίξει τα σύνορά της στους Ευρωπαίους, ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, υπενθύμισε στους Ισπανούς ότι παραμένουν ευάλωτοι στον κορωνοϊό και ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Παραμένουμε ευάλωτοι. Οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή και να ακολουθούμε αυστηρά τα μέτρα υγιεινής και προστασίας», δήλωσε ο Σάντσεθ σε τηλεοπτική του ομιλία.

«Ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι ένα τείχος απέναντι στον ιό ή ένας δίαυλος μετάδοσης του ιού, από εμάς εξαρτάται», επέμεινε ο Σάντσεθ καθώς η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία με περισσότερους από 28.000 νεκρούς, βγαίνει από μια αυστηρή καραντίνα 14 εβδομάδων.

Απόψε, τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή, η Ισπανία αίρει την κατάσταση συναγερμού που κήρυξε στις 14 Μαρτίου και ανοίγει ξανά τα χερσαία σύνορά της με τη Γαλλία και τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πορτογαλία θα ανοίξει τα σύνορά της με την Ισπανία την 1η Ιουλίου.

Οι ίδιοι οι Ισπανοί θα μπορούν επιτέλους να μετακινούνται σε όλη τη χώρα. Μέχρι τώρα περιορίζονταν στην επαρχία τους ή στην περιφέρειά τους.

Οι ξένοι δεν θα υποχρεωμένοι πλέον να τίθενται σε καραντίνα δύο εβδομάδων μετά την είσοδό τους στη χώρα.

Αλλά όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα στους κλειστούς χώρους και στους ανοιχτούς χώρους όταν δεν είναι δυνατόν να διατηρούν μια απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου με τους άλλους.

Κλείσιμο
Περίπου 600 στελέχη του υπουργείου Υγείας θα αναπτυχθούν στα αεροδρόμια για να ελέγχουν τους ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό, να τους ζητούν τον τόπο κατοικίας τους και να τους θερμομετρούν.

Τα ύποπτα περιστατικά θα εξετάζονται από γιατρό, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ 'Ιλια.

Την 1η Ιουλίου, η Ισπανία θα ανοίξει τα σύνορά της σε όλες τις εθνικότητες, στην προσπάθειά της να σώσει ό,τι απομένει από την τουριστική περίοδο. Ο τουρισμός είναι ο πρώτος πυλώνας της ισπανικής οικονομίας με το 12% του ΑΕΠ της.

Ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές: Πώς προβλέπεται να κινηθούν οι βάσεις - Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν και σε ποιες υποχωρούν

Απαγωγή Μαρκέλλας: Βίντεο-ντοκουμέντο - Με πολλά 50ευρα η 33χρονη - Ξόδεψε πάνω από 1.000 ευρώ για κινητά

Σόδομα και γόμορα στο Κατάρ: Ο αδερφός του εμίρη κατηγορείται για πράξεις με εκδιδόμενους άντρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης