Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Επίθεση Κουόμο σε Τραμπ - «Βρίσκεται σε άρνηση»

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Επίθεση Κουόμο σε Τραμπ - «Βρίσκεται σε άρνηση»

«Ο Τραμπ και η κυβέρνησή του δεν κάνυον αρκετά για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού» αναφέρει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης 

cuomo
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε χθες ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του “βρίσκονται βασικά σε άρνηση” σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ δεν κάνουν αρκετά για να την αντιμετωπίσουν.

Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ αυξάνονται, ενώ ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τις 125.000, οδηγώντας μερικές Πολιτείες, όπως το Τέξας και η Φλόριντα, να ανακαλέσουν μερικά από τα μέτρα που εφάρμοσαν για το άνοιγμα των οικονομιών τους.

Αυτό είναι μία συνέχεια του πρώτου κύματος και ήταν μία αποτυχημένη προσπάθεια για να σταματήσει το πρώτο κύμα στη χώρα,” δήλωσε ο Κουόμο στην εκπομπή του NBC “Meet the Press.”

Αν ακούσετε τι λέει ο πρόεδρος, τι λένε στις ενημέρωση του Λευκού Οίκου, λένε τα ίδια που έλεγαν πριν από τρεις μήνες. Αρνούνται βασικά το πρόβλημα. Δε θέλουν να πουν στους Αμερικανούς την αλήθεια,” είπε ο ίδιος.

Δε θέλουν να έχουν κάποια ομοσπονδιακή αντίδραση,” πρόσθεσε ο Κουόμο. “Γνωρίζω τι λένε: ‘Είστε μόνοι σας,’ Αυτό δεν είναι ένα καλό συναίσθημα, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο απελευθερωτικό.”

Ο Κουόμο είπε ότι ο βαθμός μετάδοσης, όπως καταγράφεται μέσω εκτενών διαγνωστικών τεστ, θα πρέπει να καθοδηγεί την διαδικασία επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τον τρόπο δράσης της Πολιτείας του, αφού έγινε το επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης προηγουμένως μέσα στον χρόνο.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων σε άλλες Πλιτείες, που θα μπορούσε να αυξήσει και τα περιστατικά στην Πλιτεία της Νέας Υόρκης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βατόπουλος: Θα επανακάμψει ο ιός, αλλά θα είναι καλύτερα από τον Μάρτιο

Άρση μέτρων: Δείτε ποιες επιχειρήσεις κάνουν restart σήμερα

Προβληματίζουν τα εισαγόμενα κρούσματα - Μητσοτάκης: Να γίνει παγκόσμιο αγαθό το εμβόλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης