«Φωτογραφική» τροπολογία απαλλάσσει την Παναχαϊκή από τα παλιά χρέη

«Φωτογραφική» τροπολογία απαλλάσσει την Παναχαϊκή από τα παλιά χρέη

«Η Παναχαϊκή ξαναβρίσκει το δρόμο της και από σήμερα βρήκε την υγεία της! Ο κ. Βασιλειάδης είναι κύριος με Κ κεφαλαίο!» έγραψε ο Κώστας Κατσουράνης στο Twitter

«Φωτογραφική» τροπολογία απαλλάσσει την Παναχαϊκή από τα παλιά χρέη
Η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε επί της αρχής το μίνι αθλητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στο οποίο περιλαμβάνονται αρκετές διατάξεις που αφορούν την ΕΠΟ, τις αθλητικές εγκαταστάσεις (και τον τρόπο αδειοδότησης τους) αλλά και μια τροπολογία η οποία έκανε όλη την Πάτρα να πανηγυρίζει, οδηγώντας τον πρωταθλητή Ευρώπης Κώστα Κατσουράνη (ο οποίος έχει μπει μπροστάρης στην πρώην ομάδα του) να ευχαριστεί δημόσια τον κ. Βασιλειάδη.

Βέβαια διαβάζοντας κανείς την συγκεκριμένη τροπολογία επιφανειακά το σίγουρο είναι ότι θα μπερδευτεί!

«… σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, ΑΑΕ (Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία) τίθεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ από το ίδιο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο ή, σε περίπτωση συγχώνευσης, από το Σωματείο που θα προέλθει ή θα παραμείνει από τη συγχώνευση, η νέα αυτή ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη σε όλες εν γένει τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και προς οποιονδήποτε τρίτον, των οποίων η γενεσιουργός αιτία ανάγεται στο χρονικό διάστημα έως τη θέση της σε εκκαθάριση, εφόσον δεν έχει επέλθει για καθεμία απ’ αυτές παραγραφή σύμφωνα με τις ισχύουσες για κάθε περίπτωση διατάξεις», αναφέρει η επίμαχη διάταξη και η εύλογη απορία είναι: «μα καλά πανηγυρίζουν γιατί θα τους ακολουθήσουν τα χρέη που έκαναν οι άλλοι;».

Κλείσιμο
Φυσικά και όχι, γιατί η ειδοποιός διαφορά είναι ότι η συγκεκριμένη τροπολογία τίθεται σε ισχύ: «Από την πρώτη μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου αγωνιστική περίοδο και εφεξής», ενώ διευκρινίζεται ότι «δεν θα εφαρμόζεται για τις ΑΑΕ που είχαν υποβιβαστεί πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017»!

Έτσι λοιπόν η Παναχαϊκή που την σεζόν 2016-2017 αγωνιζόταν στην Football League 2 (η παλιά Γ’ Εθνική) και ανέβηκε στην Football League 1 (η παλιά Β’ Εθνική) μπορεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την σύσταση νέας ΠΑΕ, απαλλαγμένης από τα χρέη και τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Άρα απολύτως λογικά ο Κώστας Κατσουράνης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Η Παναχαϊκή ξαναβρίσκει το δρόμο της και από σήμερα βρήκε την υγεία της! Ο κ. Βασιλειάδης είναι κύριος με Κ κεφαλαίο!».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης