Κραβαρίτης: Γνώριζε το πρόβλημά του ο Ντε Νίγκρις...

Κραβαρίτης: Γνώριζε το πρόβλημά του ο Ντε Νίγκρις...

Επιβεβαίωσε πλήρως ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης τα όσα είχε ισχυριστεί ο Τούρκος γιατρός της Ανκαραγκουτσού σχετικά με την πάθηση του Αντόνιο Ντε Νίγκρις.  Ο διακεκριμένος Έλληνας ιατροδικαστής, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό στο «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» είπε ότι ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής είχε πλήρη γνώση του προβλήματος που αντιμετώπιζε με την καρδιά του. Παράλληλα τόνισε πως ο Ντε Νίγκρις είχε υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τη Λάρισα δίχως να προκύψει πρό

Κραβαρίτης: Γνώριζε το πρόβλημά του ο Ντε Νίγκρις...

Επιβεβαίωσε πλήρως ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης τα όσα είχε ισχυριστεί ο Τούρκος γιατρός της Ανκαραγκουτσού σχετικά με την πάθηση του Αντόνιο Ντε Νίγκρις.  Ο διακεκριμένος Έλληνας ιατροδικαστής, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό στο «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» είπε ότι ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής είχε πλήρη γνώση του προβλήματος που αντιμετώπιζε με την καρδιά του. Παράλληλα τόνισε πως ο Ντε Νίγκρις είχε υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τη Λάρισα δίχως να προκύψει πρόβλημα, ενώ δικαιολόγησε τη στάση της Ανκαραγκουτσού, που είχε εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά σεβόμενη το ιατρικό απόρρητο δεν το κοινοποίησε παρά μόνο στον παίκτη.

 «Λόγοι επιστημονικής  ακεραιότητας με εξανάγκασαν να πάρω δείγμα από σπλάχνα, αίματος και ούρων. Αιτία θανάτου έχω, αλλά δεν μπορώ να την πω γιατί πρέπει να εξακριβώσω το μηχανισμό από τον οποίο προήλθε πριν τις εργαστηριακές εξετάσεις. Αναφέρομαι στο γιατί έγινε αυτό. Ο θάνατος έχει επίκεντρο την καρδιοπνευμονική λειτουργία. Υπάρχουν ευρήματα που αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος είχε χρόνιο καρδιακό πρόβλημα και το ήξερε. Δεν μπορώ να προσδιορίσω από πότε έχει ο άνθρωπος το πρόβλημα. Είναι σίγουρο πως έχει χρόνια βλάβη. Φαίνεται η καρδιά του αρκετά ταλαιπωρημένη. Δεν μπορεί να μην είχε ενοχλήματα. Η εργαστηριακή διερεύνηση θα μας δώσει και το τελικό πόρισμα.

 Αυτό που ισχυρίζονται οι Τούρκοι για δυσπλασία της  καρδιάς δεν φαίνεται στην ιατροδικαστική έρευνα. Είναι εργαστηριακό εύρημα. Προφανώς το έψαξαν και το βρήκαν. Σημαίνει ότι διέκριναν συμπτώματα και θορυβήθηκαν. Συγχαίρω τους Τούρκους συναδέλφους που φύλαξαν το ιατρικό απόρρητο και του έδωσαν το δικαίωμα στην εργασία, έστω κι έτσι. Διαφορετικά δεν θα τον έπαιρνε καμία ομάδα. Το ιατρικό απόρρητο είναι θεμελιώδης νόμος της ιατρικής. Αναλαμβάνει το ρίσκο αυτός που έχει το πρόβλημα. Ήταν προσωπική του επιλογή και απόλυτα σεβαστή να εργαστεί, ακόμη κι έτσι. Ο Ντε Νίγκρις για μένα έπραξε ως ένας αλτρουιστής βιοπαλαιστής».

 Δικαιολογώντας  γιατί δεν βρέθηκε πρόβλημα στις εξετάσεις που του έγιναν στην Ελλάδα προτού υπογράψει, είπε: «Οι εξετάσεις που κάνουμε σε έναν εργαζόμενο είναι αυτές που κρίνουμε απαραίτητες. Ακολουθούμε ένα πρωτόκολλο ρουτίνας. Την εξειδίκευση την κάνουν οι στιγμές, τα ενοχλήματα, τα συμπτώματα. Ουδείς εξ ημών κάνει το παραπάνω στις εξετάσεις αν δεν υπάρχουν συμπτώματα. Υπάρχουν τεστ που αφορούν το μέσο αθλητή. Οι παραπάνω εξετάσεις γίνονται αν υπάρχουν ενοχλήματα. Η κακή άσκηση της ιατρικής δεν συνίσταται μόνο στο να μην κάνει αυτό που δεν πρέπει, αλλά και στο να κάνει παραπάνω από αυτό που πρέπει. Αν δεν κρίνει σκόπιμο ο γιατρός, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει περαιτέρω εξετάσεις. Από ό,τι ξέρω, όλα τα απαραίτητα τεστ έγιναν από τη Λάρισα δεόντως και ήταν όπως πρέπει. Βρέθηκαν όλα καλά».

 Ερωτηθείς για  ποιον λόγο τότε γίνονται οι εξετάσεις σε έναν ποδοσφαιριστή προτού υπογράψει, απάντησε: «Για να προστατέψει τα συμφέροντα του εργοδότη και του εργαζομένου σε μια διαπροσωπική σχέση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι απόρρητα. Δεν είναι αρμόδιος ο γιατρός να απαγορεύσει στον παίκτη να παίξει. Ο γιατρός είναι λειτουργός».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης