Ο δεκάλογος του Γιάννη Μπουρούση!

Ο δεκάλογος του Γιάννη Μπουρούση!

Ένα τρίποντο, ένα fade away σουτ, μια εκπληκτική ασίστ, μια ομάδα μόνος του! Το gazzetta.gr με τη βοήθεια δέκα γνωστών παροιμιών παρουσιάζει τον Γιάννη Μπουρούση!

Ο δεκάλογος του Γιάννη Μπουρούση!
1. Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε… Το μπάσκετ δεν ήταν επιλογή ζωής. Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν ήταν ποτέ από εκείνα τα παιδάκια που παρακολουθούσαν αγώνες στην τηλεόραση και έλεγαν «αυτό θέλω να γίνω όταν θα μεγαλώσω». Προτιμούσε στην Καρδίτσα, όπου γεννήθηκε (σ.σ. το 1983) και μεγάλωσε να βλέπει τον μπαμπά του να φτιάχνει έπιπλα και να ονειρεύεται να αποκτήσει κάποια στιγμή τη μαεστρία του. Παρά το γεγονός ότι τότε είχε ξεκινήσει να ασχολείται με το άθλημα, το έβλεπε ακόμα ως κάτι περιστασιακό και με την παιδικότητα που όλοι κάποια στιγμή καταπιάνονται με ένα σπορ.

Ο προπονητής του Αθλητικού Γυμνασίου Καρδίτσας ήταν εκείνος που τον... έσπρωξε στα ενδότερα του μπάσκετ. Τον ώθησε να βγάλει δελτίο και να παίξει στον Γυμναστικό Σύλλογο Καρδίτσας, όπου με προπονητή τον Κώστα Σερίφη και τον Σπύρο Παππά άρχισε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά. Να ξεχωρίζει όχι μόνο λόγω ταλέντου, αλλά και εξαιτίας του ύψους του, που σε εκείνη την ηλικία αυξανόταν ραγδαία. Η αθλητική φύση υπήρχε μέσα του, αφού πριν το μπάσκετ ασχολήθηκε με τον στίβο και το ποδόσφαιρο! Μόνο που το γεγονός ότι τον... έβαζαν τερματοφύλακα, μαρτυρά ότι κάτι του έλειπε.

Κλείσιμο
2. Στα 17 του χρόνια θα έρθει η αλλαγή στον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα. Το καλοκαίρι του 2000 ήταν εκείνο που του διαμόρφωνε τον επαγγελματικό προσανατολισμό του Γιάννη Μπουρούση κι εκείνο που παράλληλα, θα έκανε διάσημη την ενασχόληση του πατέρα του. Ο Γιώργος Αμερικάνος ήταν ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε στην Καρδίτσα και μίλησε στην ΑΕΚ για την περίπτωσή του. Η Ένωση εκείνη την εποχή λάτρευε το παιδομάζωμα και ο Γιάννης Φιλίππου να αγοράζει Έλληνες, ταλαντούχους παίκτες. Αργότερα, λάτρεψε να τους αφήνει απλήρωτους ή να τους πουλάει, ωστόσο αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία, έστω κι αν σχετίζεται και με το μέλλον του Μπουρούση.

Εκείνο το καλοκαίρι, λοιπόν, ο Μπουρούσης κατέβηκε στην Αθήνα και όπως θυμάται... «Ήταν ένα 20ήμερο, που είχα πάρει σβάρνα τα γήπεδα της Αθήνας. Προπονήθηκα με το Σπόρτιγκ, τον Πανιώνιο, τα Άνω Λιόσια και το Περιστέρι και τελικώς προέκυψε ΑΕΚ. Πήγα στην ΑΕΚ διότι δε με ήθελε κανένας άλλος. Το Σπόρτιγκ ενδιαφέρθηκε λίγο, αλλά όχι κάτι σπουδαίο κι αυτό λόγω του προπονητή του. Τότε λοιπόν, εγώ είχα έναν συγγενή, ο οποίος είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Γιώργο Αμερικάνο. Ο παλιός θρύλος της ΑΕΚ με πρότεινε στον Κατσικάρη και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Βεβαίως με είδε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για να δώσει το οριστικό ΟΚ».

Η πρώτη του συνάντηση με τον «σοφό» είναι μια από τις πλέον αξιομνημόνευτες για τον 31χρονο, πλέον, σέντερ. Ο Ίβκοβιτς του είπε «τι επάγγελμα κάνει ο πατέρας σου και βγήκες τόσο ψηλός;», για να απαντήσει ο Μπουρούσης με την ειλικρίνεια και την άγνοια που λέγαμε: «Επιπλοποιός».

Διάβασε περισσότερα στο: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης