Με Μπαρτσελόνα στα playoffs ο Ολυμπιακός, κέρδισε στην παράταση 84-81 την Φενέρ στο ΣΕΦ - Βίντεο

Με Μπαρτσελόνα στα playoffs ο Ολυμπιακός, κέρδισε στην παράταση 84-81 την Φενέρ στο ΣΕΦ - Βίντεο

Τερμάτισε 5ος ο Ολυμπιακός στην κανονική περίοδο της Euroleague και θα παίξει με μειονέκτημα με τους Καταλανούς - Κορυφαίος ο Κάνααν με 27 πόντους - Με την Μονακό η Φενέρ

kanaan
Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε έπαιξαν για τη νίκη, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που την κατέκτησαν με 84-81 (κ.α 69-69) ακόμη κι αν χρειάστηκαν ένα επιπλέον πεντάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αγκαλιά τη νίκη, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Αϊζάια Κάνααν ο οποίος με 9 σερί πόντους και ένα κρίσιμο κλέψιμο ανέτρεψε την κατάσταση και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Olympiacos needed OVERTIME to defeat Fenerbahce | Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα τερμάτισαν στην 5η θέση και στα play off καλούνται να αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας προκειμένου να συμμετέχουν στο Final Four του Βερολίνου. Η Φενέρ θα παίξει με τη Μονακό.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ καλύτερα την αναμέτρηση. Η επιθετική λειτουργία της Φενέρμπαχτσε περιελάμβανε άριστες αποστάσεις και πολύ γρήγορα με σκορ από τους Ντόρσεϊ και Σανλί προηγήθηκε 2-11 (4’).



Κλείσιμο
Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα δεν έφερε μόνο ηρεμία, αλλά μαζί και 3/3 τρίποντα από τα χέρια του Κάνααν με τον Αμερικανό να βάζει και τον κόσμο στην εξίσωση του παιχνιδιού (13-14, 8’). Ο «Ησαϊας» όμως δεν έμεινε εκεί και με νέο τρίποντο από την ασφυκτική πίεση του Παπαγιάννη, ισοφάρισε στους 19 πόντους στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να εκμεταλλευτεί τον ρυθμό και η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με κλεψίματα και lay up για το πρώτο προσπέρασμα (23-21, 12’). Σε αντίθεση με το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα νωρίτερα, αυτό του Γιασικεβίτσιους δεν κατάφερε να διακόψει την ένταση των παικτών του Ολυμπιακού κι έτσι με διαδοχικούς αιφνιδιασμούς έγινε το 29-23 (15’). Οι φιλοξενούμενοι είχαν όμως πολλές λύσεις και παρά την ελπιδοφόρα επιστροφή του Μιλουτίνοφ, χάρη στον Χέις Ντέιβις μείωσαν σε 36-34.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου καμία από τις δύο ομάδες δεν έπαιζε μπάσκετ και το επιμέρους σκορ θύμιζε ποδόσφαιρο (2-1). Οι φιλοξενούμενοι ξεκόλλησαν πρώτοι προσπερνώντας με 40-41 (24’) χάρη σε εύστοχο δίποντο του Ντόρσεϊ. Ο Σίκμα ήταν αυτός που άλλαξε τον ρυθμό με τρίποντο και βολή, δίνοντας ξανά το προβάδισμα με 49-46 (27’), όμως ο Γουίλμπεκιν κρατούσε την ομάδα του «ζωντανή».

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τη Φενέρμπαχτσε να τρέχει σερί 6 πόντων από τους Γουίλμπεκιν και Παπαγιάννη, προσπερνώντας με 53-58 (32’). Οι Πειραιώτες αντέδρασαν. Αρχικά με τον Φαλ και εν συνεχεία με τον Λαρεντζάκη βρήκαν τρόπο να προηγηθούν ξανά (61-60, 34’). Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο τρίλεπτο με τις ομάδες να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία (64-64). Δύο φάσεις με πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Χέις Ντέιβις έδωσαν «αέρα» 4 πόντων στη Φενέρμπαχτσε (65-69, 1:30 για τη λήξη). Ο Ολυμπιακός δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Με πόντους του ΜακΚίσικ μία βολή του Γκος έγινε το 69-69, αλλά η τραγική επιλογή του Γκος στο τέλος οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο ο Γκουντούριτς μαζί με τον Καλάθη ήταν αυτοί που διατηρούσαν τη Φενέρμπαχτσε μπροστά στο σκορ (73-78, 43’). Ο Κάνααν όμως αρνούνταν να χάσει και με δύσκολο τρίποντο, 2/2 βολές και floater έτρεξε μόνος του σερί 7-0 και έκανε το 80-78 με 18 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο. Ο Γουίλμπεκιν ευστόχησε για τρεις, όμως ο Γουόκαπ με βολές σφράγισε τη νίκη με 84-81.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στη Λεωφόρο Υμηττού

Με 500 ελέγχους την ημέρα το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024 - Από ποιους θα αναζητήσει 65 δισ. ευρώ

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Κωνσταντοπούλου ο Μπάμπης Στόκας - Το σχόλιο του Φίλιππου Πλιάτσικα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης