Champions League, Άρσεναλ-Πόρτο 1-0 (4-2 στα πέναλτι) - Ο Ράγια την έστειλε στους 8! - Δείτε γκολ

Champions League, Άρσεναλ-Πόρτο 1-0 (4-2 στα πέναλτι) - Ο Ράγια την έστειλε στους 8! - Δείτε γκολ

Το γκολ του Τροσάρ στο 41' ισοφάρισε το σκορ του 1ου αγώνα χωρίς να αλλάξει κάτι ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας και της παράτασης - Στα πέναλτι ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ έκανε δύο επεμβάσεις και έστειλε τους Λονδρέζους στα προημιτελικά

28448786
Το σκληρό παιχνίδι της μοίρας είχε για θύμα τον Γκαλένο και θριαμβεύτρια την Άρσεναλ !

Ο Γκαλένο με φοβερή γκολάρα είχε δώσει το προβάδισμα στην Πόρτο από το πρώτο ματς, αλλά τώρα έβαλε το... πόδι του στον αποκλεισμό της ομάδας του, αφού είδε τον σούπερ Ράγια να αποκρούει το πέναλτί του και να στέλνει τους αλύγιστους Gunners στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Γύρισε τούμπα το ζευγάρι η ομάδα του Αρτέτα με... διασώστη τον Τροσάρ από το πρώτο μέρος και πήρε μια σπουδαία πρόκριση, δίνοντας συνέχεια στην εκπληκτική φετινή της σεζόν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czs5kcldja5l)


Ισορροπία από το... πουθενά με Τροσάρ
Οι φιλοξενούμενοι απορρόφησαν με άνεση τον ενθουσιασμό των πρώτων λεπτών του «Έμιρεϊτς» και παρά την αρχική πίεση των Άγγλων, μπόρεσαν σταδιακά να ισορροπήσουν και να φέρουν το ματς στα μέτρα τους. Μάλιστα ήταν αυτοί που έφτασαν στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Στο 22' ξεδιπλώθηκαν εξαιρετικά, ο Ζοάο Μάριο γύρισε την μπάλα στον Εβανίλσον αλλά ο Ράγια εκτινάχθηκε και σταμάτησε το καλό σουτ του Βραζιλιάνου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czs2gknsyq2p)


Η Πόρτο επιχειρούσε να κρατά την μπάλα για να διατηρεί την Άρσεναλ σε χαμηλό tempo και έσπαγε τον ρυθμό σε κάθε ευκαιρία, γεγονός που περιόρισε πολύ την ομάδα του Αρτέτα. Στο 29' οι Gunners πλησίασαν στο γκολ, ωστόσο ο 41χρονος (!) Πέπε με υπερπροσπάθεια έκοψε τη σέντρα του Γουάιτ προ του αμαρκάριστου Χάβερτς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czs2jl8lv0u9)
Κλείσιμο


Παρόλο που δεν απειλούσε όσο θα ήθελε, η σχεδόν ακίνδυνη ως τότε Άρσεναλ μπόρεσε να βρει αυτό που έψαχνε και στο 41' άνοιξε το σκορ. Ο Όντεγκααρντ μάζεψε τη δεύτερη μπάλα στον χώρο του κέντρου και στη συνέχεια της φάσης... έκοψε στα δύο την πορτογαλική άμυνα «σερβίροντας» με μαεστρική κάθετη τον Τροσάρ, το άψογο τελείωμα του οποίου κατέληξε στα δίχτυα για να επιβάλει την απόλυτη ισορροπία στο ζευγάρι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czs2rb9ki3l5)


Από το χαμένο τετ α τετ του Ζεσούς στην παράταση και τα πέναλτι
Η Πόρτο έψαξε με περισσότερη επιμονή το γκολ στην επανάληψη, γεγονός που άνοιξε χώρους και, σε συνδυασμό με τη σχεδόν διαρκή πίεση της Άρσεναλ, έκανε το παιχνίδι να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σκοινί, παρ'ότι οι... τεράστιες ευκαιρίες έλειψαν. Στο 67' οι Gunners έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν πανηγύρισαν για πολύ αφού ο Χάβερτς τράβηξε τον Πέπε πριν αυτός βγάλει... ασίστ στο πλασέ του Όντεγκααρντ, με τον Τουρπέν να σφυρίζει επιθετικό φάουλ. Τρία λεπτά μετά ο Κονσεϊσάο «απάντησε» τρόπον τινά με δυνατό σουτ εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Ράγια, όμως τη σπουδαιότερη ευκαιρία του δεύτερου μέρους τη σπατάλησε ο Ζεσούς.

Στο 83' και δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, ο Ζεσούς βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κόντρες στην περιοχή αλλά ο Κόστα τον σταμάτησε το τετ α τετ και επί της ουσίας έστειλε το ματς στην παράταση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czs3ydrgr1q9)


Στον επιπλέον χρόνο οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν και επί τους ουσίας δεν απείλησαν ποτέ, περιμένοντας καρτερικά τα πέναλτι. Εκεί, οι παίκτες της Άρσεναλ αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και «απόλυτοι» (Όντεγκααρντ, Χάβερτς, Σάκα, Ράις) με τον Ράγια να αποκρούει τα πέναλτι των Γουέντελ και Γκαλένο και να στέλνει τους Gunners στους «8» των αστεριών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czs59lygvxbl)



Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες από την άγρια επίθεση στην Ερμού - Η στιγμή που ο Ιρανός μαχαιρώνει την 22χρονη

Κέιτ Μίντλετον: Αναζωπυρώνονται τα σενάρια για την υγεία της - Κλεμμένη από τη Vogue η φωτογραφία με τα παιδιά της;

Η ζωή εκδικείται - Στο σφυρί η μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης