Το «αντίο» της Μπάγερν στον Μπεκενμπάουερ: «Χωρίς τον Κάιζερ δεν θα γινόμασταν το club που είμαστε σήμερα»

Το «αντίο» της Μπάγερν στον Μπεκενμπάουερ: «Χωρίς τον Κάιζερ δεν θα γινόμασταν το club που είμαστε σήμερα»

Η Μπάγερν αποχαιρέτησε και εκείνη με τη σειρά της τον θρύλο της ομάδας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του στη γιγάντωση του συλλόγου

Beckenbauer2
Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, από τις παλιές καλές ημέρες που ο «Κάιζερ» φορούσε τη φανέλα του συλλόγου επέλεξε η Μπάγερν για να απεύθυνει το δικό της «αντίο» (που μοιάζει και μ' ένα τεράστιο «ευχαριστώ») στον σπουδαίο Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έβγαλε ποτέ το γερμανικό ποδόσφαιρο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών με τους galacticos του Παραδείσου να έχουν μία ακόμη σημαντική προσθήκη (δίπλα σ' αυτές των Μαραντόνα, Πελέ, Ζαγκάλο) και τους Βαυαρούς να αποχαιρετούν τον δικό τους βασιλιά με τα πιο θερμά λόγια.

«O κόσμος της Μπάγερν δεν θα είναι αυτός που συνήθιζε να είναι. Ξαφνικά είναι πιο σκοτεινός, πιο ήσυχος πιο φτωχός. Οι Γερμανοί πρωταθλητές θρηνούν τον θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ, του μοναδικού Κάιζερ, χωρίς τον οποίο η Μπάγερν ποτέ δεν θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα», έγραψαν οι Βαυαροί.

Κλείσιμο


«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη θλίψη μας, το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Μπάγερν, Χέρμπερτ Χάιντερ.



Ο Ούλι Χένες, συμπαίκτης με τον Μπεκενμπάουερ τη χρυσή δεκαετία του '70 και συνεργάτης στα διοικητικά κλιμάκια της ομάδας δήλωσε: «Ήταν η πιο σπουδαία φιγούρα που είχε ποτέ η Μπάγερν. Ήταν φίλος μου, μία ξεχωριστή παρέα και ένα δώρο σ' όλους εμάς».



Ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε αποχαιρέτησε και εκείνος τον Κάιζερ: «Είμαι σοκαρισμένος. Ο Μπεκενμπάουερ ξανάγραψε την ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου και άφησε σημάδι. Ήταν ο αρχηγός μου, ο προπονητής μου στην εθνική ομάδα, ο πρόεδρος μου. Δεν ήταν μονάχα πετυχημένος, αλλά και ξεχωριστός».

Ειδήσεις σήμερα:

Αποβάλλεται δια παντός από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bulling στον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή

Περαστικός εντόπισε... άθικτο ένα iPhone που έπεσε από το αεροσκάφος της Alaska Airlines από τα 16.000 πόδια - Φωτογραφίες


Πέθανε ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ σε ηλικία 78 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης