Μπεκενμπάουερ: Όταν ο Θωμάς Μαύρος έφτασε «μια ανάσα» από το να γίνει συμπαίκτης με τον «Κάιζερ»

Μπεκενμπάουερ: Όταν ο Θωμάς Μαύρος έφτασε «μια ανάσα» από το να γίνει συμπαίκτης με τον «Κάιζερ»

«Α, ήρθες επιτέλους στη Νέα Υόρκη;» - Πώς είχε υποδεχτεί ο Μπεκενμπάουερ τον Μαύρο στη Νέα Υόρκη για αγώνα με τη Μικτή Κόσμου

mavros_kaizer_main
Πενθεί ο κόσμος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου από την απώλεια του μεγάλου Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, χορτασμένος από τίτλους, έκλεισε την τεράστια καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής το 1983 με τη Νιου Γιορκ Κόσμος, ενώ τότε, ένας «δικός» μας σπουδαίος άσος του παρελθόντος, ο Θωμάς Μαύριος λίγο έλειψε να γίνει συμπαίκτης με τον Μπεκενμπάουερ!

kaizer_mavros


Την ιστορία είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Μαύρος, ο οποίος τον Ιούλιο του 1984 είχε κληθεί να αγωνιστεί - μαζί με τον Βασίλη Χατζηπαναγή - στη Μικτή Κόσμου για να αγωνιστεί, σε φιλικό παιχνίδι, την Κόσμος, λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του «Κάιζερ» από την ενεργό δράση. Μάλιστα, ο παλαίμαχος διεθνής άσος θυμήθηκε και τη φράση που του είχε πει ο Μπεκενμπάουερ, όταν τον συνάντησε στη Νέα Υόρκη: «Α, ήρθες επιτέλους στη Νέα Υόρκη;».

«Ο Μπεκενμπάουερ μου είπε "α, ήρθες επιτέλους στη Νέα Υόρκη;". Γιατί το είχε πει αυτό; Γιατί με είχε ζητήσει ο Κόσμος, είχε συμφωνήσει και ο πρόεδρος, ένα εκατομμύριο δολάρια και ένα φιλικό στη Φιλαδέλφεια κι ενώ είχα συμφωνήσει προφορικά κι εγώ, μετά άλλαξα γνώμη και δεν πήγα. Είχε ενημερωθεί και ο Μπεκενμπάουερ ως αρχηγός ότι θα πήγαινα στον Κόσμο, ενώ και μία φορά ένα καλοκαίρι που με είχαν καλέσει για κάτι φιλικά και μου έδιναν και κάποια λεφτά πάλι δεν είχα πάει. Έτσι με είδε την τρίτη φορά ο Μπεκενμπάουερ, γι’ αυτό μου είπε "ήρθες επιτέλους"» είχε αναφέρει ο Μαύρος για τη συνάντησή του με τον «Κάιζερ».



Ειδήσεις σήμερα:

Αποβάλλεται δια παντός από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bulling στον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή

Περαστικός εντόπισε... άθικτο ένα iPhone που έπεσε από το αεροσκάφος της Alaska Airlines από τα 16.000 πόδια - Φωτογραφίες


Πέθανε ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ σε ηλικία 78 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης