Ντεσάν: Ποιοτική η Ελλάδα, δεν θα καθίσει να μας βλέπει να παίζουμε

Ντεσάν: Ποιοτική η Ελλάδα, δεν θα καθίσει να μας βλέπει να παίζουμε

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό (21/11, 21:45)  ματς με την Ελλάδα για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024 προαναγγέλοντας την παρουσία του Εμπαπέ στη βασική ενδεκάδα

Desan
Από την ηλιόλουστη Νίκαια, στην εξίσου ηλιόλουστη Αθήνα για το τελευταίο ματς του προκριματικού ομίλου του Euro 2024... Η αποστολή της Εθνικής Γαλλίας έφτασε στην Αθήνα νωρίς το μεσημέρι και το βράδυ προπονήθηκε στην OPAP Arena όπου αύριο αντιμετωπίζει την Ελλάδα έχοντας ως στόχο το απόλυτο των νικών.

Οι τρικολόρ έχουν κατακτήσει προ πολλού την πρόκριση για τα γήπεδα της Γερμανίας (εκεί θα διεξαχθεί η τελική φάση), έχοντας καταρρίψει στο προηγούμενο παιχνίδι τους ένα σπουδαίο ρεκόρ (το 14-0 με το οποίο επικράτησαν του Γιβραλτάρ είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη που έχει σημειωθεί σε προκριματική φάση), αλλά ο Ντιντιέ Ντεσάν φρόντισε να προειδοποιήσει τους παίκτες για τις δυσκολίες του αυριανού αγώνα.

Ο πολύπειρος κόουτς χαρακτήρισε την Ελλάδα ως ομάδα με ποιότητα στην επίθεση και τόνισε πως και οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν με ένταση, παρά το γεγονός πως όλα έχουν κριθεί στον Όμιλο, ενώ τόνισε πως θα προχωρήσει σε αλλαγές, αποκαλύπτοντας πως θα αλλάξει τερματοφύλακα, αλλά έδειξε ότι θα παραμείνει στο βασικό σχήμα έχοντας το περιβραχιόνιο του αρχηγιού.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ντιντιέ Ντεσάν:
Για το ματς με την Ελλάδα και τις πιθανότητες πρόκρισης των Γαλανόλευκων: «Θα πρέπει να περάσουν από τα play-offs. Tο πρώτο μας παιχνίδι ήταν δύσκολο. Υπάρχει ποιότητα σε αυτή την ομάδα σε επιθετικό επίπεδο, ενώ είναι αρκετά aggressive. Κερδίσαμε μόνο 1-0. Ξέρω ότι οι Έλληνες θα υποστηρίξουν θερμά την ομάδα τους. Δεν πρόκειται να καθίσουν να μας βλέπουν να παίζουμε και ξέρω ότι θα έχουμε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου».

Για τον Λούκας Ερναντές: «Μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις (μπακ - στόπερ). Αλλά όταν τον βάζω στη λίστα, τον υπολογίζω κυρίως ως αριστερό μπακ. Θα δείτε αύριο».

Για τον στόχο του 8Χ8 στον όμιλο: «Δεν είναι το Grand Slam του ράγκμπι. Δεν πρόκειται να παίξουμε για να μην κερδίσουμε, αλλά το να τελειώσουμε τον όμιλο με το απόλυτο δεν θα μας δώσει κάτι παραπάνω. Είναι πάντα καλό να έχουμε την καλύτερη δυνατή προκριματική φάση. Είμαστε απόλυτοι και ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Για τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών του: «Έχω οκτώ παίκτες που παίζουν την Παρασκευή το βράδυ. Αν λάβω υπόψη μου όλα τα στοιχεία, θα βάλω στο παιχνίδι το τεχνικό επιτελείο. Προφανώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Αλλά δεν μπορώ να τα διαχειριστώ όλα. Μπορεί να είσαι πολύ καλά, να μην κουράζεσαι και να έχεις πρόβλημα. Αλλά αν ένας παίκτης έχει ενοχλήσεις δεν πρόκειται να το ζορίσουμε. Το λαμβάνω υπόψιν μου όσο μπορώ, αλλά έχω μια ομάδα να κάνω».

Για το αν ο Ραμπιό θα πάρει το περιβραχιόνιο κόντρα στην Ελλάδα: «Ο Ραμπιό όχι. Πιθανότατα ο Κιλιάν Μπαπέ. Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές. Ο Μπρις Σαμπά θα είναι στα δοκάρια».

Για το αν θα αγωνιστεί ο Αντουάν Γκριεζμάν: «Ναι, θα τον αφήσω να συνεχίσει το σερί του. Ίσως παίξει τριάντα δευτερόλεπτα ή περισσότερο».

Κλείσιμο
Les Bleus sont en Grèce !


Για το κατά πόσο πιστεύει στη δεισιδαιμονία: «Ευτυχώς δεν υπάρχει δεισιδαιμονία, διαφορετικά δεν θα πηγαίναμε στο Κατάρ. Είχαμε ένα καλό παράδειγμα με το να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Δεισιδαιμονία... Δεν θα παίξουμε με αυτό. Παίζουμε τον αγώνα για να τον κερδίσουμε».

Για το κατά πόσο «σεβάστηκαν» το Γιβραλτάρ στο 14-0: «Είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, πάμε μέχρι τέλους. Όταν έχεις ευκαιρίες, πρέπει να τις εκμεταλλευτείς. Αυτό κάναμε απέναντι στο Γιβραλτάρ. Μπορούμε να διαχειριστούμε συγκεκριμένες περιόδους αγώνων, μπορεί να συμβεί. Εξαρτάται από τους αγώνες. Αλλά δεν παίζουμε με το χειρόφρενο. Είναι διεθνής αγώνας, θα κριθούμε με αυτό που κάνουμε».

Ραμπιό: «Πρέπει να παίζουμε δυνατά σε κάθε ματς, θέλουμε να βγούμε πρώτοι στο Ranking της FIFA»
O Αντριέν Ραμπιό εκπροσώπησε του ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Γαλλίας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Ελλάδα στην «OPAP Arena» (21/11, 21:45). Ο μέσος της Γιουβέντους τόνισε πως παρά την απουσία βαθμολογικού κινήτρου θα πρέπει οι Τρικολόρ να παίξουν δυνατά και πως θέλουν τόσο το απόλυτο του Ομίλου όσο και την πρώτη θέση στο Ranking της FIFA.

Αν θεωρούνται καλύτερη ομάδα από αυτή του Μουντιάλ; «Είμαστε μια συνέχεια από αυτή την ομάδα. Δεν ξέρω αν είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο και φαίνεται από τα αποτελέσματα».

Ποιο είναι το αγαπημένο του γκολ με την εθνική Γαλλίας; «Αυτό με την Αυστραλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για το κατά πόσο θα προστατευτούν οι ποδοσφαιριστές, λόγω των πολλών τραυματισμών; «Είναι μια περίοδος που αρκετοί παίκτες τραυματίζονται. Πρέπει να παίρνουμε σοβαρά κάθε ματς και να παίζουμε δυνατά για να μην τραυματιζόμαστε».

Ποιο είναι το κίνητρο της Γαλλίας από τη στιγμή που έχει προκριθεί στην τελική φάση του Euro; «Παίζουμε κάθε ματς της εθνικής Γαλλίας. Μπορεί να μην υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο, όμως πάντα υπάρχει λόγος να παίζουμε. Θέλουμε να τελειώσουμε πρώτοι στο Ranking της FIFA και να τερματίσουμε τον όμιλο με το απόλυτο».

Για την ευθύνη μα μιλήσει αυτός στη συνέντευξη Τύπου; «Δεν έχει σημασία ποιος ανεβαίνει στο πάνελ της εθνικής Γαλλίας. Είναι δουλειά μας να δίνουμε τις συνεντεύξεις μας».

Αν βλέπει τον εαυτό του ως τον επόμενο αρχηγό της Γαλλίας; «Δεν νομίζω πως θα απαντήσω σε αυτό. Είμαι ανοιχτός σαν άνθρωπος, όμως προσπαθώ να είμαι κλειστός στα Media».

Ειδήσεις σήμερα

«Το τελευταίο δάκρυ ήταν χαράς και ικανοποίησης» - Δικαιωμένη η 31χρονη που κατήγγειλε τον Παναγιωτόπουλο για revenge porn

O Κασσελάκης σπρώχνει στην έξοδο την ομάδα Αχτσιόγλου, αποδομεί τον Τσίπρα και... μαλώνει Πολάκη

Μαρινάκης: «Όχι» σε τσουβάλιασμα των ελεύθερων επαγγελματιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης