Κασσελάκης σε ομάδα Αχτσιόγλου: Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα - Και μισό άδειασμα σε Πολάκη

Κασσελάκης σε ομάδα Αχτσιόγλου: Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα - Και μισό άδειασμα σε Πολάκη

Είπε «στο Κόκκινο» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση - «Δεν βοήθησε αυτό που έκανε ο Παύλος με την Σία Αναγνωστοπούλου» - Είπε ότι δεν θα έκανε υπουργό τον Βαρουφάκη - Η απάντηση του ΜεΡΑ25

k-kasselakis-arth
Σαφές μήνυμα προς την τάση «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», την επομένη της πανελλαδικής τηλεδιάσκεψης της τάσης, η οποία σηματοδότησε την πορεία εξόδου τους από το κόμμα. Παράλληλα, ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έλαβε εν μέρει αποστάσεις από την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην συνάδελφό του, Σία Αναγνωστοπούλου, έθεσε ζήτημα αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το προηγούμενο διάστημα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα είχε το Γιάνη Βαρουφάκη ως Υπουργό Οικονομικών, αμφισβητώντας ευθέως τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

«Θα ήταν ηγετική ομάδα» οι «6 συν 6»

Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, «εγώ έτεινα χείρα φιλίας και στον κ. Τσακαλώτο και σε όλους», συμπληρώνοντας πως «εγώ σέβομαι το κόμμα πάρα πολύ γιατί ευθυγραμμίστηκα με αυτό», καθώς «εάν εγώ δεν σεβόμουν το κόμμα δεν θα σεβόμουν τον Αλέξη Τσίπρα», συνέχισε. Ωστόσο, «ακριβώς εξαιτίας αυτό του σεβασμού, από την πρώτη στιγμή προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της πρότεινα όποια θέση ήθελε» εξήγησε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «μα, θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχθεί την πρότασή μου. Λέω ελάτε να είστε ηγετική ομάδα, ήσασταν η πρώτη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα, βασίζομαι σε αυτήν την ομάδα» περιέγραψε, για να απευθύνει καθαρό μήνυμα προς τα στελέχη της νέας γενιάς του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχαν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»


Κλείσιμο
Ο κ. Κασσελάκης εκτίμησε ακόμα πως «δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές» με τα προς αποχώρηση στελέχη, αλλά και πως «δυστυχώς φαίνεται να είναι πιο προσωπική η διαφωνία και πραγματικά λυπάμαι», συμπλήρωσε.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος, «καταρχάς πρέπει να πω ότι δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω στο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, λέγοντας πως «υπάρχει μια μεγάλη ενέργεια και ελπίδα από τη βάση».





sto-kokkino-kasselakis-maketa


Αιχμές περί αξιοπιστίας Τσίπρα – «δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση»

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του άφησε αιχμές για την προηγούμενη περίοδο στο κόμμα και τον προκάτοχό του, καθώς έκανε λόγο για «βουβαμάρα στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ» σε αντιδιαστολή με την κατάσταση που επικρατεί τώρα, «σε σχέση με τη βουβαμάρα που εκδηλώθηκε με ποσοστό 17%-18%» στις εθνικές εκλογές, όπως είπε. Στο πλαίσιο αυτό, απέδωσε το 41% που έλαβε η ΝΔ στις περασμένες εκλογές, στο «γιατί εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους στην αποχή», όπως είπε. Ακόμη, «να είμαστε αντικειμενικοί» σημείωσε, λέγοντας πως αντικειμενικό μέγεθος είναι η Στατιστική, σύμφωνα με την οποία το 2023 σε σχέση με το 2019 η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της, το ΠΑΣΟΚ αύξησε ποσοστά του, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τα μείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, αιτία αυτού ήταν η «απογοήτευση σε εμάς ότι δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση».

Ακολούθως, «για να μπορεί κάποιος να κυβερνήσει πρέπει να μπορεί να δείξει δείσμα γραφής στο διακύβευμα που έχει μπροστά του, για μένα το διακύβευμα είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, καθώς «αν το θέμα ήταν προσωπικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν πρωθυπουργός» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. Παράλληλα, πήρε αποστάσεις από τη δήλωσή του ότι μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως ουδέποτε είπα ότι ένα άτομο με αλλαγή προέδρου θα μπορέσει να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εξελίξεις, «ό,τι είχα να πω στην ΚΕ το είπα, ήταν μια απεύθυνση σε μια μικρή ομάδα η οποία έδωσε πάσο σε ύβρεις εναντίον του κόμματος και του προέδρου της δημόσια» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρώντας πως για τη γείωση κόμματος στην κοινωνία, το πρώτο πράγμα είναι οι οργανώσεις μας στη χώρα να μπορέσουν να αγκαλιάσουν αυτό τον κόσμο. Το κόμμα σε καμία περίπτωση να μην τους εμποδίζει να αυτοοργανωθούν. Ακολούθως, στη ροή «θα δημιουργήσουμε think tanks, θα με βοηθήσουν αυτά να δημιουργήσουμε ατζέντα, ατζέντα αυτή θα πάει διάδραση στη βάση» συμπλήρωσε, ενώ «θα βρούμε ανθρώπους, στελέχη που έχουν σχετική τεχνογνωσία» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, σε σχέση με τις κινήσεις του κόμματός του το επόμενο διάστημα.

Όπως επισήμανε, το «εκτός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει και εντός ΣΥΡΙΖΑ Το στοίχημα του κόμματός μας είναι να αγκαλιάσουμε τη σοφία». Αναφορικά με το συνέδριο του κόμματος, «το συνέδριο θα έχει θα έλεγα κάποιες γενικές, αλλά συγκεκριμένες, σύγχρονες θέσεις όχι πλήρως κοστολογημένες δημοσιονομικά, αλλά από εκεί και πέρα θα γίνει ένα σύγχρονο πρόγραμμα» εξήγησε ο κ. Κασσελάκης.





kasselakis-sto-kokkino-p__4_
kasselakis-sto-kokkino-p__5_


«Δεν βοήθησε» ο Πολάκης

Με φόντο το τοξικό κλίμα στις τάξεις του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να «μη βρίζουμε, δεν ήταν ανάγκη», παίρνοντας δημόσια αποστάσεις από το Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη. Όπως τόνισε «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος το Σαββατοκύριακο για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε». Αλλά, ταυτόχρονα να μην κρίνουμε τον Παύλο πριν δούμε το δείγμα γραφής από τις ΕΠΕΚΕ που συντονίζει, καθώς εκτίμησε πως ο κ. Πολάκης είναι ένα άτομο που μπορεί να προσφέρει. Αναφερθείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον «πόλεμο» εντυπώσεων που επικρατεί, «γενικά, υπάρχει ένα κύμα στα κοινωνικά δίκτυα που είναι τοξικό, πολλές φορές είναι υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει», ανέφερε.


«Δεν θα είχα τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών»

Σε ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα,  ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια». «Έρχονται καλύτερες μέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό», διαβεβεβαίωσε. 

«Η δήλωση Κασσελάκη, περί λάθους Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη, απλά επιβεβαιώνει ότι θα υπέγραφε από την αρχή τα μνημόνια.
Ευτυχώς, ο κ. Κασσελάκης δεν θα έχει την ευκαιρία να υπουργοποιήσει ποτέ κανέναν», ήταν η απάντηση του ΜεΡΑ25. 

Κυβέρνηση σε τέσσερα χρόνια

Η τοποθέτησή του έγινε στο πρώτο του εβδομαδιαίο ραντεβού με τα... ερτζιανά, που εγκαινίασε σήμερα ο κ. Κασσελάκης, στο πλαίσιο της εκπομπής της Ευγενίας Λουπάκη «Allegro Μα Με Τρόπο», θέλοντας να έχει ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες και να απαντήσει στα ερωτήματά τους.

«Ποιον έχω πειράξει σε αυτή τη χώρα;» διερωτήθηκε ακόμη για τις επιθέσεις που δέχτηκε, όπως δήλωσε, για να προσθέσει πως «για αυτό είμαι σίγουρος ότι σε τέσσερα χρόνια θα είμαστε κυβέρνηση, Θα αναδείξουμε καλό κόσμο, όχι μόνο τεχνοκρατικά, αλλά και ηθικά».

«Είδα ένα κενό στον προοδευτικό χώρο»

Σε ερώτηση για το τι μεσολάβησε και τελικά έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος Πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως «είδα ένα κενό στον προοδευτικό χώρο, Δεν είδα αξιόπιστη κυβερνητική λύση», ενώ απάντησε στα περί υπέρμετρης επικοινωνίας πως «λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καλός στην επικοινωνία και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα δυνατό άτομο, έτσι λένε οι άλλοι, στην επικοινωνία τώρα δεν είμαστε πολύ πολιτικοί». «Όταν δεν απαντάω σε ύβρεις δημόσιες, αναδείξαμε θέματα» πρόσθεσε, με φόντο την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, αλλά και στις Ανεξάρτητες Αρχές.

«Δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, «εγώ έχω ένσημα και πολλά ένσημα, δεν έχω δικαίωμα να είμαι στην πολιτική επειδή ήμουν στο εξωτερικό και δεν έχω οργανωθεί από 17 χρονών;» διερωτήθηκε, ενώ σε ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, «δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, και κατέληξε, λέγοντας πως «έρχονται καλύτερες μέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό».

kasselakis-sto-kokkino-p__6_
kasselakis-sto-kokkino-p__1_


Αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου

Η τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη για την ομάδα Αχτσιόγλου αναμενόταν με ενδιαφέρον, μετά την χθεσινή πανελλαδική τηλεδιάσκεψη, διάρκειας άνω των δώδεκα ωρών, όπου αποκρυσταλλώθηκε η μεγάλη εικόνα αναφορικά με το «διαζύγιό» τους με την Κουμουνδούρου. Δρομολογώντας τα βήματα εξόδου τους από τις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα εικοσιτετράωρα που ακολουθούν, στελέχη της τάσης περιέγραφαν ως ασύμβατη την παρουσία τους στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς τα δείγματα γραφής της νέας ηγεσίας δεν τέμνονται με την πολιτική τους οπτική και παρακαταθήκη του χώρου.

Αντίθετα, οι πολιτικές επιλογές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, οι αλλεπάλληλες «συντροφικές» επιθέσεις, αλλά και το κλίμα τοξικότητας στο διαδίκτυο επανήλθαν, κατά πληροφορίες, πολλές φορές στα χείλη των συμμετεχόντων, που ξεπέρασαν τους 1.000, δίνοντας ένα σαφές στίγμα για τις προθέσεις τους.

Απαίτηση της βάσης

Άλλωστε, η ώθηση της τάσης στο κατώφλι της εξόδου προέκυψε από την πίεση της κομματικής βάσης (όταν η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε ποσοστό 44% στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές), φτάνοντας μέχρι τα ηγετικά της στελέχη. Το γεγονός, δηλαδή, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ανά την Ελλάδα ζητούσε χθες έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ «εδώ και τώρα», όρισε σε καθοριστικό βαθμό τις εξελίξεις, οι οποίες αναμένονται στο εξής καταιγιστικές, σηματοδοτώντας το δεύτερο κύμα διάσπασης για την Κουμουνδούρου. Για την τελευταία, τα στελέχη της τάσης «6 συν 6» λειτουργούν διαλυτικά απέναντι στο κόμμα, την ώρα που οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη διαπίστωναν με τη σειρά τους τάσεις αποσύνθεσης στην αξιωματική αντιπολίτευση ως αποτέλεσμα των πολιτικών κινήσεων της νέας ηγεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και για τους αποφασισμένους -και αριθμητικά σαφώς περισσότερους – για την αποχώρηση από τους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η χθεσινή διαδικασία υπήρξε «συναισθηματικά επώδυνη», καθώς αφενός τοποθετούνταν υπέρ της εξόδου, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, την ανοδική και νικηφόρα πορεία του κόμματος, για την οποία είχαν εργαστεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Παρά τις ωδίνες, σε αυτά που απομένουν να καθοριστούν είναι ο τρόπος, ο τόπος και ο χρόνος των αποχωρήσεων, που εικάζεται πως δεν θα αργήσουν πολύ, καθώς επίκεινται να αποσαφηνιστούν μια σειρά από οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα.

kasselakis-sto-kokkino-p__3_


Οι τοποθετήσεις

Πάντως, το πνεύμα της εξόδου ήταν ορατό από τη βασική κιόλας εισήγηση, στην οποία προχώρησε, κατά πληροφορίες, ο βουλευτής, Νάσος Ηλιόπουλος, στη διάρκεια της οποίας τέθηκε ένα πλαίσιο αρχικού προβληματισμού, με γνώμονα το γεγονός ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βαθαίνει και είναι μια κρίση σε εξέλιξη. Ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Παράλληλα, η ρίζα της κρίσης στον χώρο για τα στελέχη της τάσης «6 συν 6» έγκειται σε μια σειρά πολιτικών επιλογών της νέας ηγεσίας και όχι στην κατασκευή ενός εσωτερικού εχθρού, όπως επισημάνθηκε, τη στιγμή που η ηγετική ομάδα αρνείται να το αντιληφθεί, καταφεύγοντας σε θεωρίες συνωμοσίας. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις, ο χώρος αρχίζει να μοιάζει με βούρκο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, προκαλώντας τις οξείες αντιδράσεις της «προεδρικής» φρουράς, τις παρεμβάσεις της βουλευτή, Έλενας Ακρίτα και της Ελένης Αυλωνίτου, αλλά και τη λυσσαλέα επίθεση των τρολς του διαδικτύου κατά του κ. Ηλιόπουλου.

Επεξηγώντας το περιεχόμενο των διαρροών γύρω από την εισήγησή του, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε σε ανάρτησή του χθες πως «βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα», για να καταλήξει πως «είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

F_UJGF2XQAAGhqD


Παρότι χθες δεν υπήρξε ούτε τελική απόφαση, αλλά ούτε και κάποιο κείμενο συμπερασμάτων, εντούτοις τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της διαδικασίας, υπήρξαν αρκούντως δηλωτικά του τι μέλλει γενέσθαι. Συγκεκριμένα, πλην της κύριας εισήγησης, υπέρ της άμεσης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να τάχθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ για «σταθερά και στέρεα» βήματα έκανε λόγο στο εξής, ο Αλέξης Χαρίτσης. Ειδικότερα, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε πως πρόκειται μια πολιτική και όχι προσωπική αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελακη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της τάσης να προστατεύσει την ιστορία, αλλά κυρίως το μέλλον του πολιτικού χώρου, ενώ για τα επόμενα βήματα είπε πως πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα.

«Δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης»

Επιστέγασμα, ωστόσο, για τα μέλη της τάσης «6 συν 6» αποτέλεσε η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις, όπως επισήμαναν κύκλοι προσκείμενοι στην τάση «6 συν 6». Όπως παρατήρησαν μετά το πέρας της διαδικασίας οι ίδιοι κύκλοι, η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα, ξεκαθάρισαν τα μέλη της τάσης «6 συν 6», υποστήριξαν και κατέληξαν, λέγοντας πως όλο αυτό το διάστημα έχουν τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, σχολίασαν ως κατακλείδα.

Στην περαιτέρω όξυνση των σχέσεων μεταξύ της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της τάσης «6 συν 6» βαρύνοντα ρόλο διαδραμάτισαν οι βολές από το «νεοπροεδρικό» περιβάλλον, με τελευταίο περιστατικό την επίθεση του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη κατά της συναδέλφου του, Σίας Αναγνωστοπούλου, το οποίο θεωρήθηκε ως η «χαριστική βολή» από ορισμένα στελέχη απέναντι σε κάθε προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών. Το γυαλί, όμως, φαίνεται πως έχει οριστικά ραγίσει και αυτό που απομένει είναι να ξεδιπλωθεί τις επόμενες ώρες ένα δεύτερο, μαζικό κύμα αποχωρήσεων, που αν και προτάθηκε να γίνει κλιμακωτά, όμως, οι σχετικές αποφάσεις αναφορικά με την «μεγάλη έξοδο» δεν έχουν ακόμη σχηματοποιηθεί.

Για την τάση «6 συν 6», με βασικούς πρωταγωνιστές τους: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Σία Αναγνωστοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Νίκο Μπίστη και άλλους, άλλωστε, το ταξίδι φαίνεται μόλις να ξεκινά με πρόταγμα την κυβερνώσα Αριστερά, αλλά και σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα κατά τόπους στελέχη που ασφυκτιούν πλέον εντός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Συνηγορώντας υπέρ μιας αξιόπιστης, αριστερόστροφης εναλλακτικής για την πολιτική ζωή της χώρας, τα κορυφαία στελέχη της τάσης φαίνεται να προετοιμάζουν το επόμενο βήμα εντός Βουλής, με επίγνωση των δυσκολιών του νέου εγχειρήματος.




Ειδήσεις σήμερα

Καρφί Βούτση σε Ακρίτα: Το πολιτικό θάρρος συμπλέκεται καμια φορά με το πολιτικό θράσος

Δεν βάζει μυαλό ο 81χρονος Μπάιντεν: Είπε σε 6χρονη «λατρεύω τα αυτιά σου»


Ποια είναι η Φάτιμα Φλόρες, η σύντροφος του νέου προέδρου της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης