Μίτσελ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ζωντανοί μέχρι την τελευταία αγωνιστική»

Μίτσελ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ζωντανοί μέχρι την τελευταία αγωνιστική»

Ο Μίτσελ και ο Πασχαλάκης εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία

5715174
Ο Ολυμπιακός πάτησε Γερμανία και είναι έτοιμος για τον αυριανό αγώνα (22:00) με τη Φράιμπουργκ για την 5η ημέρα της φάσης των ομίλων του Europa League. 

Ο προπονητής της ομάδας, ο Ισπανός Μίτσελ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τα πλάνα του αλλά και για τον στόχο του Ολυμπιακού. 



Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μίτσελ

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοράρει σε open play και το πως σκοπεύει να το χειριστεί στο ματς με τη Φράιμπουργκ: «Γνωρίζουμε την ποιότητα του αντιπάλου, αλλά και τις δικές μας ανάγκες. Ο αντίπαλος δεν θα αλλάξει τίποτα από αυτά που σκοπεύει να κάνει. Εμείς, όμως, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ένα εύκολο ματς. Δεν θα μας χαριστούν ευκαιρίες. Εχουμε μια ιδέα πως θα χειριστούμε το παιχνίδι και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ζωντανοί μέχρι την τελευταία αγωνιστική»

Τι διαφορετικό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός σε σχέση με το παιχνίδι του Γ. Καραϊσκάκης: «Το παιχνίδι το είχα παρακολουθήσει από την τηλεόραση. Εχω στο μυαλό μου μια ιδέα τι δεν πήγε καλά. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Από τότε έχει βελτιωθεί η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που νιώθουν οι παίκτες μας. Εκεί θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε και να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο ματς. Είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει αποκτήσει δυναμική και έχει πολύ καλά αποτελέσματα, τα οποία προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις. Δεν θα είναι κάτι απλό αλλά υπήρχαν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Για το εάν θα παίξει ο Εμβιλά, αλλά και τα πλάνα του ενόψει της αυριανής αναμέτρησης: «Τα πλάνα και οι ιδέες μας είναι ξεκάθαρες. Ξέρει πολύ καλά ποιος θα παίξει και που. Ο Μπα έχει κάνει δύο προπονήσεις με την ομάδα, αλλά έχει δουλέψει πολύ και μόνος του. Ο Εμβιλά είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, αλλά δεν μπορώ να σας αποκαλύψω σε ποια θέση θα παίξει. Τα πλάνα μας είναι ξεκάθαρα και δεν θα διαφοροποιηθούν».



Για το εάν ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει την Φράιμπουργκ ή εάν θα προσπαθήσει να μείνει στο ματς όσο περισσότερο μπορεί και να χτυπήσει στο τέλος: «Οποιος με γνωρίζει σαν προπονητή και όποιος έχει παρακολουθήσει τους αγώνες μου θα ξέρει ότι είμαι ένας προπονητής που παίζω πάντα για τη νίκη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο. Η Φράιμπουργκ είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλές στιγμές που οι στατιστικές πάνε… περίπατο. Είμαστε πολύ πιο σίγουροι, πολύ πιο ενωμένοι από το πρώτο παιχνίδι. Πιο βελτιωμένοι σε πολλούς τομείς. Δεν θέλω να πω ότι γι’ αυτό ευθύνεται ο προηγούμενος προπονητής. Η ομάδα, όμως, παίζει καλύτερα, όπως τόνισε και ο Αλέξανδρος. Με μεγαλύτερη σιγουριά και με καλύτερη επικοινωνία. Εχουμε και εμείς τα όπλα μας, τα οποία θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε αύριο».

Πασχαλάκης: «Αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς σαν τελικό»

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είπε από την πλευρά του:

Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια έβγαζες σιγουριά στους αμυντικούς και κράτησες το μηδέν. Αύριο ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα;

«Στα προηγούμενα ματς δεν δεχθήκαμε γκολ γιατί υπήρχε πολύ καλή επικοινωνία. Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι, από την αρχή της εβδομάδας έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι. Αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς σαν τελικό. Είτε είναι εύκολος, είτε είναι δύσκολος ο αντίπαλος. Αύριο παίζουμε σε μια ζεστή έδρα και κόντρα σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο, που δημιουργεί πολλές ευκαιρίες στα παιχνίδια του. Το θέμα, όμως, είναι πώς θα καταφέρουμε να τους μπλοκάρουμε και όχι πώς θα παίξουν αυτοί».

Κλείσιμο
5715141
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης


Τι έχει βελτιώσει ο Ολυμπιακός στα τελευταία ματς:

«Η άμυνα ξεκινάει από μπροστά, που είναι η πρώτη γραμμή. Αυτό προσπαθούμε να δουλέψουμε. Αυτό προσπαθεί να μας περάσει ο κύριος Μίτσελ. Να μας βοηθήσει στο τακτικό κομμάτι. Έχει γίνει πολλή δουλειά, σε σύντομο διάστημα. Δουλεύουμε σκληρά για να αφομοιώσουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας. Το σημαντικό είναι η ισορροπία στις γραμμές μας. Θεωρώ ότι αυτό που έχει αλλάξει στην ομάδα είναι η χημεία».

Για το εάν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του και τι εισπράττει από τους συμπαίκτες του:

«Το πιο σημαντικό είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των συμπαικτών σου. Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό προσπάθησα να κάνω από την αρχή. Έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις, σε σύντομο διάστημα. Ένιωσα από την πρώτη στιγμή ότι είμαι πολύ καιρό στην ομάδα. Καλούμαστε να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Ένα βήμα το οποίο όμως θα πρέπει να είναι σταθερό.

Δεν είναι εύκολη η δουλειά μας. Καλούμαι και εγώ από την πλευρά μου να βάλω ένα μικρό λιθαράκι για να βοηθήσω την ομάδα. Είναι ένα ομαδικό άθλημα, δεν μπορεί να γίνει από έναν παίκτη. Εχω τη βοήθεια των συμπαικτών του. Όσο μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου, θα το κάνω στο μέγιστο. Η δουλειά του τερματοφύλακα είναι πέρα από τις αποκρούσεις και πολλά άλλα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έχουμε τη διάθεση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στους πιο αδύναμους

Η αλλόκοτη «μπηχτή» του Μάθιου Πέρι για τον Κιάνου Ριβς στα απομνημονεύματά του

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και επιχειρήσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης