Premier League, Τσέλσι - Λέστερ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Στέρλινγκ

Premier League, Τσέλσι - Λέστερ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Στέρλινγκ

Αν και έπαιξε με δέκα παίκτες από το 28' η Τσέλσι κέρδισε με 2-1 τη Λέστερ στην  Premier League

chelsa
Ο Τόμας Τούχελ ήταν τιμωρημένος κι έβλεπε το ματς από τα VIP.

Το βαρύ 3-0 στην έδρα της Λιντς καθιστούσε επιτακτική, όσο και δύσκολη την αντίδραση. Και οι συνθήκες στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Λέστερ, δεν βοήθησαν ιδιαίτερα.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 


Κλείσιμο

Η Τσέλσι, όμως, δεν λογάριασε στο αριθμητικό μειονέκτημα για πάνω από 70 λεπτά αγώνα, ούτε στην ασφυκτική πολιορκία που υπέστη στο τελευταίο τρίτο του παιχνιδιού. Και στο φινάλε πανηγύρισε την επιστροφή της στις νίκες (2-1), βλέποντας τον Ραχίμ Στέρλινγκ να υπογράφει το τρίποντο χάρη στα πρώτα του επίσημα γκολ με την Μπλε φανέλα.

Απέναντι στις Αλεπούδες του απόντα, Γουέσλεϊ Φοφανά, ο οποίος ετοιμάζεται να αλλάξει στρατόπεδο σύντομα και να γίνει η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού όλων των εποχών, οι Λονδρέζοι απείλησαν πρώτοι με τον Λόφτους-Τσικ στο 7' και θέλησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από νωρίς. Ωστόσο, τα σχέδιά τους πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων, μια και πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών, ο Κόνορ Γκάλαχερ τούς άφησε με παίκτη λιγότερο. Ο 22χρονος μέσος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε έξι λεπτά, η δεύτερη για «επαγγελματικό» φάουλ πίσω από τη σέντρα προκειμένου να σταματήσει τον Χάρβεϊ Μπαρνς πριν φύγει μόνος προς τα καρέ του Μεντί.

Ωστόσο, όσο κι αν φαινομενικά το ματς στράβωσε, οι γηπεδούχοι το έφεραν στα μέτρα τους με το... καλησπέρα στο β' μέρος. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ αυτή τη φορά βρήκε καθ' όλα νόμιμα δίχτυα, δοκιμάζοντας ένα από τα γνωστά του curler και με τη βοήθεια της κόντρας «κρέμασε» τον Γουόρντ για το 1-0. Πριν καν καταλάβει πώς βρέθηκε πίσω στο σκορ η Λέστερ, μάλιστα, ο Άγγλος εξτρέμ άγγιξε και το 2-0, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Την «εκδίκησή» του, όμως, την πήρε στο 63', όταν μετά από αριστουργηματική ανάπτυξη και συστημένη μπαλιά του Ρις Τζέιμς στη μικρή περιοχή, ζευγάρωσε τα τέρματά του.


Η Λέστερ δεν είχε άλλη επιλογή από το να παλέψει για την ανατροπή και έφτασε πολύ κοντά. Μόλις στο 67' πέτυχε να μειώσει με εξαιρετικό γκολ του Χάρβεϊ Μπαρνς έπειτα από ένα-δύο με τον Τζέιμι Βάρντι. Από κει και μετά, το ματς πήρε μορφή πολιορκίας των Αλεπούδων στα καρέ του Μεντί, ο οποίος είπε «όχι» σε τετ-α-τετ- με τον Βάρντι στο 78' και σώθηκε όταν ο Άγγλος φορ σημάδεψε άστοχα προ κενής εστίας στο 84' και ο Αγιόθε Πέρεθ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 87'. Η Τσέλσι κατάφερε έτσι να κρατήσει το τρίποντο μέχρι τέλους και να φτάσει τους επτά βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δύο από τη Λίβερπουλ.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τζέιμς, Σίλβα, Τσαλόμπα, Λόφτους-Τσικ, Μάουντ (46' Αθπιλικουέτα), Ζορζίνιο (75' Κόβατσιτς), Γκάλαχερ, Κουκουρέγια (90+3' Τσίλγουελ), Χάβερτς, Στέρλινγκ (75' Πούλισικ)

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Τους σκέπασε με ρούχα και τους έκαψε ζωντανούς - Το άγριο έγκλημα στην Αίγινα το 2015 και η σύλληψη στη Μάλτα

«Οι δημοσκοπήσεις διαψεύδουν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα», σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του νοτίου Αιγαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης