Premier League, Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας: Ο Χάαλαντ βγάζει τα λεφτά του

Premier League, Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας: Ο Χάαλαντ βγάζει τα λεφτά του

Οι Πολίτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ τους πήρε από το χέρι και με τρία γκολ του τους χάρισε τη νίκη στην Premier League

26060426
Με χατ τρικ του Έρλινγκ Χάαλαντ η Μάντσεστερ Σίτι ανέτρεψε το εις βάρος της 0-2 από την Κρίσταλ Πάλας και επικράτησε με 4-2 στην έδρα της σ' αγώνα της Premier League. 

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Όταν η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωνε το deal με τη Ντόρτμουντ για την αγορά του, πιθανότατα είχε στο μυαλό της (και) τέτοιες στιγμές. Αγώνες δηλαδή που θα στράβωναν από νωρίς, αντιπάλους που θα την έριχναν τα σχοινιά και άμυνες που θα υψώνονταν σαν ανυπέρβλητο τείχος μπροστά στους ποδοσφαιριστές.
Έναν τέτοιο γρίφο της έβαλε ξανά η Κρίσταλ Πάλας που προηγήθηκε 2-0 μέσα στο «Έτιχαντ», σε μια αναβίωση του περσινού εφιάλτη. Αυτή τη φορά ωστόσο, η Σίτι είχε την απάντηση μέσω... Χάαλαντ.

Ο αγώνας πάντως ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Μάντσεστερ Σίτι. Μόλις στο 4΄άλλωστε ο Στόουνς έπεσε θύμα της ατυχίας, αφού με γονατιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1 της Πάλας! Και προτού η κατάσταση προλάβει να βελτιωθεί για τους Πολίτες, οι Λονδρέζοι χτύπησαν ξανά! Στο 21΄ο Άντερσεν βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με καρφωτή κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Έντερσον για το 2-0 (πρώτη φορά που η Σίτι βρέθηκε να χάνει 2-0 στο πρώτο 20λεπτο στο Έτιχαντ από το 2010)!

Σαν ένα deja vu της προηγούμενης σεζόν, η Πάλας είχε αποκτήσει ασφαλές προβάδισμα και παράλληλα είχε βάλει πλώρη για back to back νίκες μέσα στο άντρο των Πολίτων. Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο οι γηπεδούχοι έδειξαν μέταλλο πρωταθλητή! Αρχικά στο 53΄ο Μπερνάρντο Σίλβα μείωσε με τη βοήθεια της τύχης (και κόντρας) σε 2-1, χαρίζοντας και πάλι ελπίδες στους Πολίτες για ολική ανατροπή. Μια ανατροπή που από εκεί και έπειτα θα επωμιζόταν εξ ολοκλήρου ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Αρχικά στο 62΄ ο Νορβηγός εκμεταλλεύτηκε τη γλυκιά σέντρα του Φόντεν και με κεφαλιά έγραψε το 2-2, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα βρέθηκε προ κενής εστίας για να φέρει τούμπα το ματς.

Κλείσιμο
Κι αφού είχε πάρει... φόρα, είπε να να ολοκληρώσει το χατ τρικ, το πρώτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και παρθενικό στην Premier League. Έπειτα από κάθετη του Γκουντογκάν, στάθηκε όρθιος παρά την πίεση απέναντι στον Γκουάιτα και με ένα χάιδεμα της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα για να φτάσει τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα ως παίκτης της Σίτι στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, επίτευγμα που στο παρελθόν έχει πετύχει μόνο ο Σέρχιο Αγουέρο (2011).

Τα εναπομείναντα λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Σίτι τελικά να ξορκίζει τον... κακό της δαίμονα τα τελευταία χρόνια και να επιστρέφει στο δρόμο των επιτυχιών έπειτα από το χορταστικό 3-3 απέναντι στη Νιούκαστλ.

Με το πρώτο του χατ τρικ στην Premier League, o Νορβηγός πήρε παραμάζωμα τους Λονδρέζους στο β΄μέρος και οδήγησε τους Πολίτες σε μια σημαντική νίκη -ανατροπή με 4-2, παρέχοντας ένα (ακόμα) γερό δείγμα για το τι μέλλει γενέσθαι...

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Κλάιν (74΄Ολίσε), Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ (57΄Ρίτσαρντς), Σλουπ, Ντουκουρέ, Αγιού (74΄Ματέτα), Έζε, Έντουαρντ (67΄Χιους)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο (61΄Γκουντογκάν), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ (61΄Άλβαρεζ), Φόντεν, Χάαλαντ (84΄ Γκόμεζ)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τους σκέπασε με ρούχα και τους έκαψε ζωντανούς - Το άγριο έγκλημα στην Αίγινα το 2015 και η σύλληψη στη Μάλτα

«Οι δημοσκοπήσεις διαψεύδουν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα», σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του νοτίου Αιγαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης