Premier League: Απίθανη ανατροπή τίτλου η Σίτι - Δείτε τα γκολ

Premier League: Απίθανη ανατροπή τίτλου η Σίτι - Δείτε τα γκολ

Η μάχη του τίτλου στην Premier League εξελίχθηκε σ' ένα επικό θρίλερ με απίστευτο φινάλε - Η Άστον Βίλα προηγήθηκε 0-2 στην έδρα της Σίτι (37', 69'), αλλά μέσα σε πέντε λεπτά (76'-81') οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έκαναν την ανατροπή και πήραν τον τίτλο - Η Γουλβς πάγωσε το Άνφιλντ ανοίγοντας το σκορ στο 3', αλλά η Λίβερπουλ νίκησε 3-1 έχοντας όμως έναν πόντο λιγότερο από την Σίτι - Η Τότεναμ νίκησε με 5-0 στην έδρα της Νόριτς (0-5) και πήρε το 4ο εισιτήριο για το Champions League - Η Μπέρνλι έχασε 1-2 από την Νιουκάστλ και υποβιβάστηκε με την Λιντς να νικά με το ίδιο σκορ στην έδρα της Μπρέντφοντ

manchester-main1
Ο Ιλκάι Γκουϊντογκάν ντύθηκε Κουν Αγουέρο και η Σίτι 10 χρόνια μετά το επικό 3-2 κόντρα στην ΚΠΡ που της χάρισε τον πρώτο της τίτλο στην εποχή της Premier League, το έκανε ξανά επικρατώντας με το ίδιο σκορ της Άστον Βίλα που λίγο έλειψε να χαρίσει τον τίτλο στη Λίβερπουλ. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6gjjwxboft)


Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ είχε δύο τελικές στην εστία και ισάριθμα γκολ (37' Κας, 69' Κοουτίνιο) κι η Σίτι ήταν μπροστά σε ένα ανεπανάληπτο κάζο, αλλά την ίδια ώρα η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να λυγίσει την αντίσταση της Γουλβς στον Άνφιλντ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Νέτο στο 3' και παρόλο που ο Μανέ ισοφάρισε στο 24' το 1-1 παρέμενε σαν εφιάλτης...

Κι ο τίτλος κρίθηκε στο τελευταίο τέταρτο με τον Γκουϊντογκάν που ήρθε από τον πάγκο να πετυχαίνει δύο γκολ (76', 81'), ενώ ενδιάμεσα ο Ρόντρι είχε ισοφαρίσει για την Σίτι βάζοντας φωτιά στο Etihad. Κι όταν οι «πολίτες» έκαναν την ανατροπή, βρήκε το γκολ που έψαχνε η Λίβερπουλ (Σαλάχ 84') ωστόσο ήταν πλέον αργά κι απλά ο Ρόμπερτσον διαμόρφωσε στο 89 το τελικό 3-1...

Η Σίτι όμως με 93 βαθμούς πήρε την κούπα και η Λίβερπουλ με τους 92 θα διεκδικήσει την άλλη εβδομάδα το Champions League.

Κλείσιμο
Σήμερα πανηγύρισε και η Τότεναμ που διέλυσε με 5-0 εκτός έδρας την Νόριτς και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League αφήνοντας 5η την Άρσεναλ.

Δράμα και στη μάχη του υποβιβασμού με τη Νιουκάστλ να κερδίζει 2-1 στην έδρα της Μπέρνλι και να την στέλνει στην Championship καθώς η Λέστερ πέρασε με το ίδιο σκορ από την έδρα της Μπρέντφορντ και παρέμεινε στην κατηγορία.

Σίτι-Άστον  Βίλα 3-2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6hy6zxouxl)


Κόλαση - παράδεισος, πέντε λεπτά δρόμος! Ακόμα κι αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Άστον Βίλα, η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ψυχή πρωταθλήτριας και με ήρωα τον Γκουντογκάν έκανε ασύλληπτη ανατροπή στο φινάλε (3-2), κατακτώντας την Premier League!

Είχε να ζήσει τέτοιο μυθικό φινάλε από το έπος του 2012. Τότε ήταν Κουν Αγουέρο που σαν από μηχανής Θεός εμφανίστηκε στο 90+3΄κόντρα στην ΚΠΡ και της χάρισε το πρωτάθλημα με ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Αυτή τη φορά, τις δάφνες του ήρωα θα επωμιστεί δικαίως ο Ιλκάι Γκουντογκάν. Η χρυσή αλλαγή του Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε ζωή στους Πολίτες ζωή στο «Έτιχαντ» και με δυο γκολ στο τελευταίο τέταρτο τους έχρισε πρωταθλητές ξανά. Ακόμα κι όταν όλα έδειχναν μάταια.

Aguerooo !!! Last 10 Mins Manchester City QPR 3-2


Ακόμα κι όταν η Άστον Βίλα του legend της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ και του σκόρερ Κουτίνιο είχε προηγηθεί με 2-0 και τους είχε ρίξει στα σχοινιά. Μέσα σε ένα παραμυθένιο πεντάλεπτο (76΄- 81΄), η ομάδα του Μάντσεστερ λύγισε τους Villagers με ασύλληπτη ανατροπή 3-2, διατήρησε το καθοριστικό +1 από τη Λίβερπουλ και την άφησε με πικρία, ανάλογη εκείνης του 2019.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6g1jvtgknd)

Μέχρι να φτάσει ωστόσο σε αυτό το αδιανόητο happy ending του παραμυθιού, η Μάντσεστερ Σίτι υπέφερε. Μπορεί να είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας (άγγιξε το 75%), όμως οι Villagers είχαν κλείσει καλά τους χώρους και δεν επέτρεπαν την παραμικρή απειλή. Μοναδική εξαίρεση το σουτ του Φόντεν στα μέσα του πρώτου μέρους, προτού επέλθει το πρώτο χτύπημα. Έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση, ο Μάτι Κας έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων και με καρφωτή έγραψε το 0-1, παγώνοντας το «Έτιχαντ».

Στο δεύτερο μέρος, η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει, σπατάλησε κάποιες καλές στιγμές με κορυφαία την προβολή του Ζεσούς σε κενό τέρμα, όμως το γκολ αγνοούνταν. Κι αφού το 1-1 δεν έγινε ποτέ, η Άστον Βίλα βρήκε την ευκαιρία για το 0-2. Με τρεις πάσες οι Villagers κατάφεραν να εκθέσουν την άμυνα της Σίτι και ο Κουτίνιο θυμήθηκε το... κόκκινο παρελθόν του για να χαλυβδώσει το προβάδισμα (69΄). Η μοίρα ωστόσο δεν ήθελε τον Βραζιλιάνο να χρίζεται ήρωας για τη Λίβερπουλ. Την ίδια στιγμή ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε την εντολή στον Γκουντογκάν να σηκωθεί από τον πάγκο, μην γνωρίζοντας εκείνη την ώρα πως είχε προχωρήσει σε κίνηση ματ.

Στο 76΄αρχικά ο Γερμανός μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά και και δυο λεπτά αργότερα ο Ρόδρι με φανταστικό πλασέ εκτός περιοχής έκανε το 2-2. Η ψυχολογία ήταν πλέον στο ζενίθ, όλο το γήπεδο... κατηφόριζε προς την εστία της Βίλα και το 3-2 έμοιαζε ως θέμα χρόνου. Έτσι κι έγινε, με τον απίθανο Γκουντογκάν να κάνει το 3-2 στο 81΄και να ολοκληρώνει ένα μυθικό πεντάλεπτο που χάρισε στη Σίτι τη νίκη με 3-2, το back to back μετά τον τίτλο του 2021 και εν γένει το πρωτάθλημα υπ΄αριθμόν οκτώ στην ιστορία της.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6hfaai711t)


Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Φερναντίνιο (46΄Ζιντσένκο), Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάντο Σίλβα (69΄Γκουντογκάν), Μαχρέζ (55΄Στέρλινγκ), Φόντεν, Γκαμπριέλ Ζεσούς

Άστον Βίλα (Στίβεν Τζέραρντ): Όλσεν, Κας, Τσάμπερς, Μινγκς, Ντιν, Λουίζ, Ράμσεϊ (83΄Ινγκς), ΜακΓκίν, Κουτίνιο (72΄Νακάμπα), Μπουέντια (88΄Γιανγκ), Ουότκινς

Λίβερπουλ-Γουλβς 3-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6hy6zlpx1l)


Η Λίβερπουλ πίστεψε το όνειρο του «quadruple», έκανε το χρέος της και νίκησε τη Γουλβς στο Άνφιλντ με 3-1, όμως έχασε στην κούρσα του τίτλου από τη Μάντσεστερ Σίτι και τώρα... φουλάρει για το τρεμπλ με το Champions League. Τετράδα η Τότεναμ, στο Europa League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σώθηκε η Λιντς

O στόχος του «quadruple» για τη Λίβερπουλ ήταν εξ αρχής μια δύσκολη «αποστολή» και διόλου εύκολη με το προβάδισμα που είχε πάρει η Μάντσεστερ Σίτι. Η φανταστική ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ το πίστεψε μέχρι τέλους, για μεγάλο χρονικό διάστημα ήθελε ένα γκολ για να πάρει «κεφάλι» στην κούρσα, τα γκολ ήρθαν και εν τέλει οι «Κόκκινοι» νίκησαν με 3-1 τη Γουλβς μέσα στο Άνφιλντ, όμως η Άστον Βίλα λύγισε στο «Έτιχαντ» και οι «Πολίτες» έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού. Πλέον η κάτοχος του League Cup και του FA Cup στοχεύει στο «τρεμπλ» με την κατάκτηση του Champions League το ερχόμενο Σάββατο (28/5) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6g2rczqzjl)


Οι «Λύκοι»... πάγηωσαν το Άνφιλντ στο 3' όταν μετά από ελεύθερο του Σα και κακή εκτίμηση του Κονατέ, ο Χιμένες βγήκε στην αντεπίθεση και από κοντά ο Νέτο άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 24' με τον Μανέ, ο οποίο νίκησε τον Σα μετά από φανταστική μπαλιά του Τιάγκο, ο οποίος 25 λεπτά αργότερα αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Ο χρόνος κυλούσε, η Λίβερπουλ έχανε ευκαιρίες και η Γουλβς ήταν επικίνδυνη στην αντεπίθεση. Οι «Κόκκινοι» πριν την ανατροπή των «Πολιτών» ήθελαν ένα γκολ για να ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως ότα το γκολ ήρθε ο Γκουντογκάν είχε ολοκληρώσει την ανατροπή τίτλου. Στο 84' ο Σαλάχ έκανε το 2-1 με το 23ο του γκολ και βγήκε πρώτος σκόρερ στην Premier μαζί με του Χιούιν Μιν Σον και στο 89' ο Ρόμπερτσον έκανε το 1-3 αλλά όλα είχαν ήδη κριθεί...

Στο Champions League η «πεντάστερη» Τότεναμ, έστειλε την Άρσεναλ στο Europa

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6gv34c3mdt)


Η Τότεναμ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει το εμπόδιο της ουραγού Νόριτς και να σφραγίσει τη συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης περιόδου. Με την επίθεση να πετάει... φωτιές, το σύνολο του Κόντε διέσυρε την ομάδα του (βασικού) Γιαννούλη με 5-0 και τερμάτισε στην πρώτη τετράδα, στο +2 από την Άρσεναλ. Το σκορ για τους Spurs άνοιξε ο Κουλουσέφσκι στο 16΄, προτού ο Κέιν γράψει το 2-0 στο 32΄. Στο 64΄ο Κουλουσέφσκι κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του χάρη στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με τον Σον ακολούθως να παίρνει το.. όπλο του και με δυο γκολ (70΄,75΄) να ολοκληρώνει τον θρίαμβο των Spurs.



Ανάλογο θρίαμβο βίωσε και η Άρσεναλ, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν ικανός να της χαρίσει την επιστροφή της στα αστέρια. Οι Gunners μπορεί να διέλυσαν με 5-1 την αδιάφορη Έβερτον, όμως ξέμειναν στο -2 από την τέταρτη θέση και περιορίστηκαν στο Europa League. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Μαρτινέλι στο 27΄, με τον Ενκέτια να χαλυβδώνει το προβάδισμα με κεφαλιά στο 31΄. Ο Φαν Ντε Μπέεκ φάνηκε να βάζει εκ νέου στο ματς την Έβερτον, μειώνοντας σε 2-1 στο 45+3΄, όμως το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε κόκκινος μονόλογος. Στο 56΄ο Σέντρικ απέβαλε το άγχος για το 3-1, προτού ο Γκάμπριελ δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με κοντινό πλασέ τρία λεπτά αργότερα. Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Όντεγκααρντ στο 82΄, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Στο Europa League η Γιουνάιτεντ χάρη στη... Μπράιτον
Φινάλε με ήττα, ανάλογο της χειρότερης χρονιάς της ιστορίας της στην Premier League για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήθελαν τη νίκη για να μην μπουν σε σενάρια υποχώρησης στην 7η θέση που οδηγεί στο Conference League, αλλά μόνο αυτό δεν κατάφεραν. Οι Αετοί κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ζαχά από το 37' και κράτησαν σχεδόν άκοπα το προβάδισμα ως το τέλος.

Για ένα διάστημα, μάλιστα, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ (στις εξέδρες ο Έρικ Τεν Χαγκ) βρισκόταν στην 7η θέση, αφού η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε την ίδια ώρα στην έδρα της Μπράιτον με γκολάρα του Αντόνιο.

Ωστόσο, οι Γλάροι αντέδρασαν στο β' μέρος και με γκολ των Φέλτμαν, Γκρος και Γουέλμπεκ διαμόρφωσαν το τελικό 3-1, κρατώντας τη Γιουνάιτεντ σε τροχιά Europa League.

Σώθηκε η Λιντς, είπε «αντίο» η Μπέρνλι
Την τελευταία αγωνιστική εκτός από τον τίτλο ξεκαθάρισε και ποια ομάδα θα ακολουθήσει τις Νόριτς - Γουότφορντ στην Championship και αυτή είναι η Μπέρνλι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6gwllkdozl)


Οι «Κλάρετς» ηττήθηκαν με 2-1 στο «Ταρφ Μουρ» από τη Νιούκαστλ και μετά από 13 χρόνια υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Ο Γουίλσον σκόραρε δύο φορές για τους φιλοξενούμενους, η Μπέρνλι μείωσε με τον Κορνέ, όμως δεν ήταν αρκετό.

Από την πλευρλα της η Λιντς γλίτωσε τον εφιάλτη του υποβιβασμού, καθώς επικράτησε μέσα στην έδρα της Μπρέντφορντ με 2-1. Ο Ραφίνια άνοιξε το σκορ στο 56' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, οι γηπεδούχοι έβαλαν άγχος στους φιλοξενούμενους, ισοφαρίζοντας στο 78΄με τον Κάνος, αλλά στο 90+4' ο Χάρισον έβαλε την υπογραφή του στο τρίποντο παραμονής

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6h1x47lyfl)



Τα αποτελέσματα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Άρσεναλ-Έβερτον 5-1 (27' πεν. Μαρτινέλι, 31' Ενκέτια, 56' Σέντρικ, 59' Γκάμπριελ, 82' Έντεγκααρντ - 45'+3' Φαν ντε Μπέικ)

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (37' Ζαχά)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6gwllccemx)


Λέστερ-Σαουθάμπτον 4-1 (49' Μάντισον, 74' Βάρντι, 81', 90'+6' Πέρεθ - 79' Γουόρντ-Πράους)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6gtin9s6dl)


Λίβερπουλ-Γουλβς 3-1 (24' Μανέ, 84' Σαλάχ, 89' Ρόμπερτσον - 3' Νέτο)

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα 3-2 (76', 81' Γκιντογκάν, 78' Ρόδρι - 37' Κας, 69' Κοουτίνιο)

Μπέρνλι-Νιούκαστλ 1-2 (69' Κορνέ - 20' πεν., 60' Γουίλσον)

Μπράιτον-Γουέστ Χαμ 3-1 (50' Φέλτμαν, 80' Γκρος, 90'+2' Γουέλμπεκ - 40' Αντόνιο)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6gjjx6rz7l)


Μπρέντφορντ-Λιντς 1-2 (78' Κανός - 56' πεν. Ραφίνια, 90'+4' Χάρισον)

Νόριτς-Τότεναμ 0-5 (16', 64' Κουλουσέφσκι, 32' Κέιν, 70', 75' Σον)

Τσέλσι-Γουότφορντ 2-1 (11' Χάβερτς, 90'+1' Μπάρκλεϊ - 87' Γκόσλινγκ)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6gjjxdqrrd)


Η τελική βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Σίτι 93
2.Λίβερπουλ 92
3.Τσέλσι 74
4.Τότεναμ 71
5.Άρσεναλ 69
6.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 58 
7.Γουέστ Χαμ 56 
8.Λέστερ 52
9.Μπράιτον51
10.Γούλβς, 51
11.Νιουκάστλ, 49
12.Κρίσταλ Πάλας 48
13.Μπρέντφορντ 46
14.Άστον Βίλα 45
15.Σαουθάμπτον 40
16.Έβερτον 39
17.Λιντς 38
18.Μπέρνλι 35
19.Γουότφορντ 23
20.Νόριτς 22

Η Χρυσή Βίβλος της Premier League
20 κατακτήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: (1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1965, 1967, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013)

19 κατακτήσεις: Λίβερπουλ (1901, 1906, 1922, 1923, 1947, 1964, 1966, 1973, 1976, 1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1990, 2020)

13 κατακτήσεις: Άρσεναλ (1931, 1933, 1934, 1935, 1938, 1948, 1953, 1971, 1989, 1991, 1998, 2002, 2004)

9 κατακτήσεις: Έβερτον (1891, 1915, 1928, 1932, 1939, 1963, 1970, 1985, 1987)

8 κατακτήσεις: Μάντσεστερ Σίτι (1937, 1968, 2012, 2014, 2018, 2019, 2021, 2022)

7 κατακτήσεις: Άστον Βίλα (1894, 1896, 1897, 1899, 1900, 1910, 1981)

6 κατακτήσεις: Σάντερλαντ (1892, 1893, 1895, 1902, 1913, 1936), Τσέλσι (1955, 2005, 2006, 2010, 2015, 2017)

4 κατακτήσεις: Νιούκαστλ (1905, 1907, 1909, 1927), Σέφιλντ Γουένσντεϊ (1903, 1904, 1929, 1930)

3 κατακτήσεις: Γουλβς (1954, 1958, 1959), Λιντς (1969, 1974, 1992), Χάντερσφιλντ (1924, 1925, 1926), Μπλάκμπερν (1912, 1914, 1995)

2 κατακτήσεις: Πρέστον (1889, 1890), Τότεναμ (1951, 1961), Ντέρμπι Κάουντι (1972, 1975), Μπέρνλι (1921, 1960), Πόρτσμουθ (1949, 1950)

1 κατάκτηση: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1898), Γουέστ Μπρομ (1920), Ίπσουιτς (1962), Νότιγχαμ Φόρεστ (1978), Λέστερ(2016)

Περισσότερα σε λίγο

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οι μαθητές της καραντίνας φέρνουν τα πάνω - κάτω στις βάσεις εισαγωγής

Κρούσμα λέπρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Μυστήριο με το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης