Κύπελλο Ισπανίας: Ο… ξεχασμένος Αζάρ έστειλε την Ρεάλ στους «8» - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο Ισπανίας: Ο… ξεχασμένος Αζάρ έστειλε την Ρεάλ στους «8» - Δείτε τα γκολ

Με γκολ του Εντέν Αζάρ στο 25ο λεπτό της παράτασης, η Ρεάλ Μαδρίτης «απέδρασε» με δέκα παίκτες και ανατροπή από την έδρα της Έλτσε (2-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας

25183629
Εντέν Αζάρ; Παρών! Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός μας… υπενθύμισε ότι ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης και, με το πρώτο του γκολ την φετινή σεζόν (μόλις στα τέλη Ιανουαρίου), έστειλε την Βασίλισσα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, με δέκα παίκτες και δραματική ανατροπή κόντρα στην γηπεδούχο Έλτσε (2-1).

Χωρίς Τιμπό Κουρτουά (αδιάθετος), Καρίμ Μπενζεμά (ξεκούραση), Έντερ Μιλιτάο (τιμωρημένος) και Μάρκο Ασένσιο (τραυματίας) η Βασίλισσα, με τον Κάρλο Αντσελότι να μην ξεκινάει τους Λούκα Μόντριτς και Καζεμίρο, προκειμένου να τους ξεκουράσει.

Με πολλές απουσίες και ο Φρανθίσκο, ο οποίος δεν κάθισε στον πάγκο της Έλτσε λόγω κορονοϊού και, μεταξύ άλλων, δεν είχε στην διάθεσή του τον Αργεντινό άλλοτε επιθετικό της ΑΕΚ, Λούκας Μπογιέ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chasrb9d4fp5-sf)


Κλείσιμο
Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο», παρουσία 23.528 θεατών, έκλεισε με μια α-πί-στευ-τη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Διαγώνια πάσα στην πλάτη της άμυνας της Ρεάλ, ο Μαρσέλο αποτυγχάνει να διώξει την μπάλα, ο Χοσάν την γυρίζει στην μικρή περιοχή και ο Γκίντο Καρίγιο, το όνομα του οποίου είχε «παίξει» για τον Ολυμπιακό αρκετές φορές στο παρελθόν, «καταφέρνει» από μισό μέτρο να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αντρέι Λούνιν.

Αργά, αλλά σταθερά, η Ρεάλ πήρε την μπάλα, ο Μαρσέλο που ξεκίνησε πολύ άσχημα στην άμυνα πήρε τα πάνω του στην επίθεση, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την πιο σημαντική τους ευκαιρία λίγο πριν από την ανάπαυλα (42’).

Εξαιρετική ενέργεια του Μαρσέλο, γύρισμα στον Ροντρίγκο, ο οποίος όμως δεν έπιασε καλά το σουτ, με τον Λούκας Βάθκεθ να μην καταφέρνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από μισό μέτρο.

Λίγο νωρίτερα, ο Λούνιν είχε αποκρούσει αποτελεσματικά κεφαλιά του Καρίγιο, με την Έλτσε να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι το δίδυμο Καμαβινγκά - Βαλβέρδε δεν έχει παίξει πολύ μαζί, αλλά και το εξαιρετικό μαρκάρισμα του Ελιμπέλτον Παλάσιος στον Βινίσιους Ζούνιορ.

Ο Βραζιλιάνος, παίκτης - κλειδί στη φετινή Ρεάλ, ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Άξελ Βέρνερ, την ώρα που ο Αντσελότι, έξαλλος (και όχι άδικα) με τον διαιτητή Χόρχε Φιγερόα Βάθκεθ, έριχνε στη μάχη Μόντριτς - Καζεμίρο, ψάχνοντας να κυριαρχήσει στην μεσαία γραμμή και, μέσω αυτής, να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ της πρόκρισης.

Στα τελευταία λεπτά, η κουρασμένη Έλτσε έδωσε εντελώς την μπάλα στην Ρεάλ και περίμενε μήπως «χτυπήσει» στην κόντρα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται εντέλει στο έξτρα ημίωρο της παράτασης.

Ο «Καρλέτο» έριξε στην μάχη Αζάρ και Ντάνι Θεμπάγιος, με τον δεύτερο να εναλλάσσεται με τον Ίσκο ως ψευτό - εννιάρι, με την Ρεάλ να νοσταλγεί, όπως είναι φυσικό, την δημιουργικότητα, την κινητικότητα και την εκτελεστικότητα του απόντα Μπενζεμά.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν φοβήθηκαν ποτέ την αντίπαλό τους, άγγιξαν το γκολ σε εκτέλεση φάουλ του Ζεράρ Γκουμπάου που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λούνιν, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με σουτ άουτ του Καζεμίρο.

Τα… καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, όμως, δεν είχαν έρθει ακόμα. Στο 102’, ο διαιτητής απέβαλε τον Μαρσέλο με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ του Βραζιλιάνου στον Τέτε Μορέντε σε κόντρα της Έλτσε, αν και ο αρχηγός της Ρεάλ φαίνεται να ακουμπάει την μπάλα.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Βασίλισσα, στην εκτέλεση του φάουλ, ο Γονθάλο Βερδού άνοιξε το σκορ για την Έλτσε. Το πρώτο σουτ προσέκρουσε στο τείχος, στο δεύτερο η μπάλα κόντραρε στον Θεμπάγιος, άφησε εκτός θέσης τον Λούνιν και κατέληξε στο βάθος της εστίας των Μαδριλένων.

Παρ’ ότι έπαιζε με δέκα και βρισκόταν πίσω στο σκορ, η Ρεάλ βρήκε το σθένος για να απαντήσει και μάλιστα άμεσα (108’). O «φευγάτος» Ίσκο, μόλις στην ενδέκατη φετινή του συμμετοχή, σημείωσε το δεύτερό του γκολ, όταν έβαλε έξυπνα το πόδι για να αλλάξει την πορεία της μπάλας στο σουτ του Θεμπάγιος, αιφνιδιάζοντας τον Βέρνερ.

Η Ρεάλ, όμως, δεν έμεινε εκεί. Στο 115’, ο Νταβίντ Αλάμπα βρήκε με καταπληκτική βαθιά μπαλιά τον Αζάρ, ο Βέρνερ έκανε άστοχη έξοδο, ο Βέλγος τον ξεπέρασε και πλάσαρε στην κενή εστία, για να δώσει το προβάδισμα και, επί της ουσίας, την πρόκριση στους Μαδριλένους.

Το φινάλε της παράτασης ήταν άκρως επεισοδιακό, αφού ο διαιτητής ακύρωσε (ορθά) γκολ του Φιδέλ για την Έλτσε για επιθετικό φάουλ του Βερδού στον Λούκας, με τον Πέρε Μίγια να διαμαρτύρεται έντονα και να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Τις δύο φορές που στο παρελθόν η Ρεάλ αντιμετώπισε την Έλτσε στο Κύπελλο (1962 και 1989), κατέκτησε εντέλει το νταμπλ στην Ισπανία. Το όνειρο ενός ακόμα νταμπλ έμεινε «ζωντανό», έστω και αν οι Μπλάνκος τα… χρειάστηκαν στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο» αφού χρειάστηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Κύπελλο, να σημειώσουν δύο γκολ στην παράταση σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Έλτσε (Φρανθίσκο): Βέρνερ - Παλάσιος, Ντόναλντ (87’ Βερδού), Ντιέγκο Γκονθάλεθ, Μοχίκα - Χοσάν (66’ Τέτε Μορέντε), Γκούτι, Γκουμπάου, Φιδέλ - Λούκας Πέρεθ (79’ Πέρε Μίγια), Καρίγιο (95’ Φριάθα).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν - Λούκας Βάθκεθ, Νάτσο, Αλάμπα, Μαρσέλο - Βαλβέρδε (72’ Μόντριτς), Καμαβινγκά (72’ λ. τρ. Καζεμίρο), Κρόος (90’+1’ Θεμπάγιος) - Ροντρίγκο (90’+1’ Αζάρ), Γιόβιτς (79’ Ίσκο), Βινίσιους Ζούνιορ (118’ Μεντί).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης