Προκριματικά Μουντομπάσκετ, Ελλάδα-Λευκορωσία 77-67: Με την «αύρα» της Θεσσαλονίκης νίκησε η Εθνική!

Προκριματικά Μουντομπάσκετ, Ελλάδα-Λευκορωσία 77-67: Με την «αύρα» της Θεσσαλονίκης νίκησε η Εθνική!

Η Εθνική δυσκολεύτηκε για κάτι παραπάνω από 35 λεπτά απέναντι στην αξιόμαχη Λευκορωσία, όμως με την ώθηση του κοινού της Θεσσαλονίκης επικράτησε 77-67 κάνοντας σεφτέ στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου

5443062
Έβγαλε αντίδραση η Εθνική! Μετά την ήττα «σοκ» από τη Μεγάλη Βρετανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε δύσκολα 77-67 της Λευκορωσίας για τη 2η αγωνιστική των ομίλων για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023!

Με την... αύρα του «Αλεξάνδρειου», η «γαλανόλευκη» συνδύασε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη μετά από 34 ολόκληρα χρόνια, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της στη μάχη που θα δώσει για την πρόκριση στα τελικά.

Κορυφαίοι για το σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν οι Λεωνίδας Κασελάκης (14 πόντοι, 4 ριμπάουντ), Κασελάκης (14 πόντους, 4 ριμπάουντ) και Αγραβάνης (14 πόντους, 7 ριμπαόυντ), ενώ πολύτιμες λύσεις έδωσαν οι Λούντζης (12 πόντους) και Γόντικας (13 πόντους).
Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Μπλίζιουκ (17 πόντους), Σάλας (17 πόντους, 8 ριμπάουντ) και Παρακούσκι (15 πόντους, 9 ριμπάουντ), οι οποίοι είχαν μαζί τους 49 από τους 67 πόντους για την ομάδα τους.

Το ματς
Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με τους Κατσίβελη, Γκίκα, Γόντικα, Γιαννόπουλο και Αγραβάνη στην αρχική πεντάδα. Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προσπαθεί να χτυπήσει στο «ζωγραφιστό» τροφοδοτώντας τον Αγραβάνη που έπαιζε στη θέση «5», παίρνοντας έτσι το προβάδισμα 8-5 στο 4'. Η Λευκορωσία βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με δύο διαδοχικά τρίποντα του Στραμπρούσκι πέρασε μπροστά 9-11, ενώ λίγο αργότερα ο Παρακούσκι με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 11-15 στο 3', εκμεταλλευόμενος τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (8 στο πρώτο δεκάλεπτο). Η είσοδος του Λεωνίδα Κασελάκη έδωσε «πνοή» στην επίθεση της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να βρει κάποιους πόντους κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 16-18.

Κλείσιμο
Το σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου αδυνατούσε να βρει λύσεις μέχρι και τα μέσα της δεύτερης περιόδου, με τη Λευκορωσία να το εκμεταλλεύεται πλήρως και να ανεβάζει τη διαφορά μέχρι και το +7 (19-26 στο 13'). Κάπου εκεί όμως γύρισε ο «διακόπτης» για την Εθνική μας, η οποία έβγαλε σκληράδα στην άμυνα, βρίσκοντας παράλληλα ρυθμό στην επίθεση. Με ένα ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 μέσα σε ένα τρίλεπτο, η Ελλάδα όχι μόνο πέρασε μπροστά αλλά ανέβασε και τη διαφορά στο +10 για το 38-28 με πρωταγωνιστές τους Αγραβάνη και Γόντικα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τελικώς πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με 38-30.

Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, η Εθνική μας ομάδα έβγαλε νευρικότητα και στις δύο άκρες του παρκέ. Η άμυνα ζώνης των Λευκορώσων δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα μας με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ροκανίσουν τη διαφορά και με ένα σερί 7-0 να κατεβάσουν στην ελάχιστη τιμή της διαφοράς (42-41 στο 25'). Τα καλάθια των Γκίκα και Κατσίβελη έδωσαν μια «ανάσα» στην Εθνική μας (47-41), με την είσοδο των Καλαϊτζάκη και Μουράτου λίγο αργότερα να προσφέρουν τρεξίματα και ενέργεια. Κάπως έτσι, η Εθνική έτρεξε ένα μικρό σερί 6-0 στο τελευταίο λεπτό, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +10 και το 58-48.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε έναν άτυπο διαγωνισμό βολών για τη «γαλανόλευκη». Με τη Λευκορωσία να συμπληρώνει πέντε ομαδικά από νωρίς και να παίζει σε αρκετές περιπτώσεις με σκληρό τρόπο, οι παίκτες μας σημείωσαν τους 12 από τους 19 πόντους τους στο δεκάλεπτο από την γραμμή της «φιλανθρωπίας»! Η ομάδα του Ρόστισλαβ Βέργκουν μείωσε μέχρι και τους δύο πόντους (62-60) στο 33'. Στη συνέχεια η Εθνική απάντησε με εννέα πόντους από βολές, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +9 (71-62) στο 37', κλειδώνοντας ουσιαστικά το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 77-67.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 38-30, 58-48, 77-67.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης