Premier League, Λέστερ-Λίβερπουλ 3-1: Θρίαμβος για τις «αλεπούδες», κατέρρευσαν οι «Reds» - Δείτε τα γκολ

Premier League, Λέστερ-Λίβερπουλ 3-1: Θρίαμβος για τις «αλεπούδες», κατέρρευσαν οι «Reds» - Δείτε τα γκολ

Μπορεί μέχρι το 77' το παιχνίδι να... έδειχνε Λίβερπουλ, ωστόσο η Λέστερ κατάφερε να το μετατρέψει σε δικό της θρίαμβο και να πάρει τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας με 3-1! Τρίτη συνεχόμενη ήττα στην Premier League για τους «Reds»

foxessss
Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ; Η Λέστερ κατάφερε μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να φτάσει στη νίκη με 3-1! Ενα αποτέλεσμα που την φέρνει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League και στο -4 από την κορυφή. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Ρότζερς απέναντι στη Λίβερπουλ, ενώ οι «Αλεπούδες» μετά από τέσσερα χρόνια πανηγύρισαν απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c98h75t1l4d5-sf)


Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την Λίβερπουλ να μπαίνε πιο δυνατά προσπαθώντας να πετύχει ένα γκολ από νωρίς. Η Λέστερ βέβαια, από την πλευρά της έκλεινε αποτελεσματικά τους χώρους και περιόριζε τους «Reds» να αναπτυχθούν με τον τρόπο που επιθυμούσαν. Πάντως στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους πρωταθλητές Αγγλίας. Ο Χέντερσον με τη μία από αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Φιρμίνο ολομόναχος στην περιοχή επιχείρησε εξ επαφής το πλασέ, αλλά ο Σμάιχελ είχε ανοίξει τα χέρια του και του είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο.

Η Λέστερ προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να φτάσει στην περιοχή του Άλισον μιας και κύριο μέλημα της ήταν να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Βέβαια, στο 42’ λίγο έλειψε να ανοίξει αυτή το σκορ στο ματς. Ο Βάρντι βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βραζιλιάνου πορτιέρε. Αυτή ήταν και η σπουδαιότερη φάση του πρώτου ημίχρονου.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε και πολύ. Η Λίβερπουλ προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει δίχτυα και η Λέστερ με αντεπιθέσεις ήθελε να κάνει τη ζημιά στους φιλοξενούμενους. Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 57’, όταν ο Αλεξάντερ Άρνολντ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Βάρντι και εν συνεχεία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ. Τελικά το 0-1 έγινε στο 67’. Μετά από φανταστική ντρίμπλα-ασίστ του Φιρμίνο, ο Σαλάχ με το αριστερό έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σμάιχελ. Το γκολ της Λίβερπουλ, πείσμωσε τους παίκτες της Λέστερ οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να γυρίσουν το ματς και στο τέλος να κατακτήσουν αυτοί τους τρεις βαθμούς.

Αρχικά στο 78’ ο Μάντισον βρήκε δίχτυα. Προς στιγμήν ο 24χρονος άσος, σάστισε καθώς είδε τον Τέιλορ να του ακυρώνει το γκολ, όμως μετά από χρήση VAR μέτρησε κανονικά. Τρία λεπτά αργότερα οι «αλεπούδες» έκαναν την ανατροπή και πήραν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ. Ο Τίλεμανς έβγαλε την μπαλιά, ο Άλισον βγήκε χωρίς λόγο από την εστία του, δεν συνεννοήθηκε με τον Καμπάκ και ο Βάρντι εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων, πετυχαίνοντας το 2-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε Μπαρνς, ο οποίος μετά από μπαλιά του Ντιντί στον κενό χώρο, με ψυχραιμία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Μετά από αυτή τη νίκη η Λέστερ σκαρφάλωσε στην 2η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς, ενώ η Λίβερπουλ με την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα έμεινε στην 4η θέση με 40 βαθμούς

Λέστερ: Σμάιχελ, Άμαρτεϊ, Έβανς, Σογιουντσού, Περέιρα, Ολμπράιτον (74′ Αγιόθε Πέρεθ / 90′ Μεντί), Εντιντί, Τίλεμανς (87′ Τσάντχουρι), Μάντισον, Μπαρνς, Βάρντι

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κάμπακ, Χέντερσον, Ρόμπερτσον, Τζόουνς (75′ Τσάμπερλεϊν), Βαϊνάλντουμ (87′ Σακίρι), Μίλνερ (17′ λ. τρ. Αλκάνταρα), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σε καραντίνα ο Τάκης Θεοδωρικάκος - Βρέθηκε θετική η κόρη του στον κορωνοϊό

Μπράντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί κάντε στην άκρη: Αυτοί είναι οι καινούργιοι «κύριος και κυρία Σμιθ»

Γραφείο Σερίφη προτείνει: Καταδώστε τους... πρώην σας για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης