Premier League, Λίβερπουλ-Τότεναμ 2-1: Λυτρωτής Φιρμίνιο και μόνη στην κορυφή! - Δείτε τα γκολ

Premier League, Λίβερπουλ-Τότεναμ 2-1: Λυτρωτής Φιρμίνιο και μόνη στην κορυφή! - Δείτε τα γκολ

Η κορυφή της Premier League είναι κόκκινη! - Η Λίβερπουλ επικράτησε πανάξια, αλλά με δραματικό τρόπο με 2-1 της ισόβαθμης της μέχρι σήμερα Τότεναμ και είναι πλέον μόνη πρώτη - Οι «κόκκινοι» ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν στο 26' με τυχερό γκολ του Σαλάχ, όμως στο 33' ο Σον στην πρώτη τελική της Τότεναμ ισοφάρισε - Οι Σπερς προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στο δεύτερο, αλλά είχαν μοιραίο τον Μπέργκβάιν με την Λίβερπουλ να πιέζε ξανά και να δικαιώνεται στο 90' με το γκολ του Φιρμίνιο

Firminio
Η καρδιά της πρωταθλήτριας, αλλά κι η ποιοτική ανωτερότητα της Λίβερπουλ μίλησε στο ντέρμπι κορυφής του Άνφιλντ και πλέον η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετά το 2-1 επί της Τότεναμ είναι μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα που από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και να πάρει τη νίκη, με την Τότεναμ να αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι στην εποχή Μουρίνιο είναι πλέον πολύ σκληρό καρύδι, ωστόσο για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό θα πρέπει να έχει και περισσότερες στιγμές που θα παίζει και κάτι άλλο πέρα από άμυνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ujt378xgtd-sf)


Κλείσιμο
Κι όσο κι αν ο Πορτογάλος κι οι παίκτες του μπορούν να δηλώνουν άτυχοι γιατί έχασαν το ματς με... buzzer beater του Φιρμίνιο στο 90' (κι είναι η 5η σεζόν που χάνουν το ματς από τη Λίβερπουλ στο γκολ) η αλήθεια είναι ότι το γκολ του Βραζιλιάνου απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Κι αυτό έχει να κάνει με τη συνολική παρουσία των δύο ομάδων, καθώς με εξαίρεση ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο η Τότεναμ είχε στήσει το... λεωφορείο έξω από την περιοχή του Γιορίς.

Ο Γάλλος όμως ήταν εξαιρετικός και από το 10' και μετά ήταν συνεχώς σε εγρήγορση αντιδρώντας σωστά σε όλες τις τελικές της Λίβερπουλ για να νικηθεί στο 26' από τον... Ντάιερ. Ο Σαλάχ σούταρε με τη μπάλα να έχει πορεία προς την εστία, όμως ο Ντάιερ έβαλε την κόντρα και την έστειλε στο παραθυράκι της εστίας του για το 1-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7uhus7wo7yx-sf)


Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Τότεναμ έκλεψε, ο Λο Σέλσο έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Σον που νίκησε τον Άλισον με το VAR να δείχνει ότι ο Κορεάτης ήταν σε κανονική θέση. Πρώτη τελική για τους Σπερς και φτου κι από την αρχή με το 1-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ui0zjc5y09-sf)


Στο β' μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ταχύτητα θέλοντας να αιφνιδιάσουν, άγγιξαν το 2-1 με τον Μπέργκβάιν στο 46' και τον Κέιν στο 50΄ για να χάσουν τις πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες στο δίλεπτο 63-64' με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Στο 63' ο Μπέεργκβάιν βγήκε μόνος του και πλάσαρε στο δοκάρι ενώ από το κόρνερ ο Κέιν στη γραμμή της μικρής περιοχής με σκαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο χορτάρι και πάνω από το δοκάρι.

Το μομέντουμ της Τότεναμ κάπου εκεί χάθηκε, η Λίβερπουλ την έκλεισε ξανά στα καρέ της με τον Μανέ στο 73' να ισοφαρίζει τα δοκάρια. Παρά την ασφυκτική πίεση το 1-1 παρέμενε για να φτάσουμε στο 90' όταν ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φιρμίνιο ξέφυγε από τον Αλντερβάιλερντ και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Γιορίς για το 2-1 κάνοντας ένα τελευταίο σπριν μέχρι το kop!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ujkui2kqwp-sf)


Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Γουίλιαμς, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Φιρμίνο, Σαλάχ, Μανέ

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Ντέιβις, Σισοκό, Χόιμπιεργκ, Ντάιερ, Λο Σέλσο (58' Μόουρα), Σον (87' Αλι), Κέιν, Μπεργκβάιν (76' Ρεγκιλόν)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης