ΑΕΚ: Αναζητά δεξί μπακ για αναβάθμιση των άκρων της

ΑΕΚ: Αναζητά δεξί μπακ για αναβάθμιση των άκρων της

Στην επόμενη μεταγραφική περίοδο η AEK θα «ψαχτεί» για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ, ενώ δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου να αναζητήσει κάτι καλύτερο και στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής

svarnas_aek
Στην περασμένη μεταγραφική περίοδο η ΑΕΚ προχώρησε σε μεταγραφές που «γέμισαν» το ρόστερ σε θέσεις που το είχε ανάγκη. Το κέντρο της άμυνας ενισχύθηκε με την απόκτηση των Ιονούτς Νεντελτσιάρου και Νασίμ Χνιντ, ο Γεβχέν Σάκχοφ ήρθε να προσθέσει τα στοιχεία που έλειπαν από το κιτρινόμαυρο κέντρο, ενώ και τα άκρα της επίθεσης, τα οποία έπασχαν από επιλογές, δυνάμωσαν. Ειδικότερα εκεί υπήρξαν γρήγορα αντανακλαστικά καθώς μετά τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία, ο Ίλια Ίβιτς με αστραπιαίες ενέργειες έφερε και τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Το ρόστερ λοιπόν έγινε πληρέστερο και μετά τη διακοπή, με τις επιστροφές των τραυματιών, αλλά και των παικτών που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, ο Μάσιμο Καρέρα θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με όλους, κάτι που δεν είχε τη δυνατότητα να πράξει από το ξεκίνημα της σεζόν. Φυσικά παρά τις προσθήκες που έγιναν, αυτό δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση για να αναβαθμιστεί και σε άλλες θέσεις. Ειδικά από τη στιγμή που το ρόστερ διαμορφώνεται με την προοπτική της Αγιά Σοφιάς – OPAP Arena ώστε η ΑΕΚ να μπει πραγματικά δυνατή και ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα στο νέο της γήπεδο.

Τα άκρα της άμυνας είναι το κομμάτι εκείνο στο οποίο η Ένωση τη δεδομένη στιγμή μοιάζει να χρειάζεται να αναβαθμίσει μέσα στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Δεδομένα η ΑΕΚ δεν παίρνει κάτι από τους πλάγιους μπακ στα ανεβάσματά τους, κάτι το οποίο έχει επισημανθεί ουκ ολίγες φορές. Ωστόσο, ειδικότερα τη φετινή σεζόν, πρόβλημα υπάρχει και στα αμυντικά τους καθήκοντα. Η κιτρινόμαυρη άμυνα έχει δεχθεί πολλά γεμίσματα από τους αντιπάλους καθώς οι πλάγιοι μπακ αφήνουν συνέχεια χώρους για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σέντρες. Και οι κεντρικοί αμυντικοί δεν μπορούν να κόβουν τα πάντα. Η ΑΕΚ το πλήρωσε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο πρώτο γκολ που δέχεται από την Μπράγκα στην ήττα με 3-0 στην Πορτογαλία, ενώ λίγο έλειψε να το πληρώσει και στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ, αλλά οι σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ με συνέπεια το VAR να ακυρώσει τα γκολ.
Προτεραιότητα ο δεξιός μπακ ενόψει Ιανουαρίου

Η προτεραιότητα συγκεκριμένα έχει να κάνει με το δεξί άκρο της άμυνας, για το οποίο ο Ίβιτς είναι πιθανό να κάνει κίνηση για την απόκτηση ενός παίκτη κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Βρίσκοντας ένα δεξί μπακ ικανό να παίζει όλη την πλευρά και να διαθέτει εκτός από ανασταλτικές και δημιουργικές ικανότητες. Το δεύτερο άλλωστε είναι εμφανές ότι λείπει από την ΑΕΚ στη συγκεκριμένη πλευρά. Ο Παουλίνιο βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, δεν έχει ικανοποιήσει, και δεν αποκλείεται ακόμα και τον Γενάρη να βρεθεί φόρμουλα για να αποχωρήσει. Το συμβόλαιο του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου επίσης λήγει στο τέλος της σεζόν. Κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα μείνει ουσιαστικά με μια επιλογή, τον Μιχάλη Μπακάκη, ενώ υπάρχει και ο νεαρός μπακ Βένταντ Ραντόνια, ο οποίος βέβαια έχει αποκτηθεί για το μέλλον.

Το δεξί άκρο της άμυνας συνεπώς είναι η θέση για την οποία αναμένεται να «ψαχτεί» η ΑΕΚ τον Ιανουάριο για μια πειστική λύση. Ωστόσο και για το αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί μια αναβάθμιση το ερχόμενο καλοκαίρι, ανάλογα φυσικά και με τα δεδομένα που θα προκύψουν. Ο Έλντερ Λόπες μπορεί να είναι το μοναδικό μπακ με πιο επιθετικές αρετές, ωστόσο είναι αρκετά ασταθής και είναι αλήθεια πως μετά τον τραυματισμό του στους χιαστούς στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο πριν από δύο χρόνια δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Όσο για τον Εμάνουελ Ινσούα που αποκτήθηκε το καλοκαίρι, ο Αργεντινός μπακ μπορεί να έχει προσθέσει δύναμη στην ανασταλτική λειτουργία των άκρων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν κάνει τη διαφορά. Τρίτη επιλογή είναι ο νεαρός Μάριο Μιτάι, ο οποίος διαθέτει ταλέντο, έχει την ικανότητα να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο η εξέλιξή του θα φανεί μελλοντικά.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Απίστευτο περιστατικό: Παίχτης της Κροατίας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο ημίχρονο του αγώνα – Έγινε αλλαγή

Για νέο σερί με Άλμπα ο Ολυμπιακός

Έκανε την τελική του προσφορά στον Σένκεφελντ ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης