Βασιλακόπουλος: Αυταρχικό το νομοσχέδιο για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες

Βασιλακόπουλος: Αυταρχικό το νομοσχέδιο για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες

Τονίζει ότι «οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου δεν έχουν προηγούμενο ούτε στις πλέον αυταρχικές εξουσίες 

vasilakopoulos
Συνεχίζεται ακόμη πιο έντονα η αντιπαράθεση του υφυπουργείου Αθλητισμού με αθλητικές ομοσπονδίες, με αφορμή τις ρυθμίσεις που προωθούνται από τον Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των ηγεσιών στους χώρους του αθλητισμού.

Ειδικά η πρόβλεψη για την έγκριση από τη ΓΓΑ των καταλόγων με τους εκπροσώπους των σωματείων, προκάλεσε την οξεία αντίδραση του ιστορικού ηγέτη του ελληνικού μπάσκετ Γιώργου Βασιλακόπουλου, τον οποίο φαίνεται να έχει στοχοποιήσει για επικοινωνιακούς λόγους το υπουργείο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εξέφρασε την απορία του «για την πρωτοφανή επίδειξη οίησης της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού να καταθέσει ένα δήθεν Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό, με το οποίο όμως καταστρατηγούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις, καταστατικές διατάξεις και αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών αλλά και έχουν τύχει της γενικής αποδοκιμασίας του αθλητικού κινήματος».

Στη δήλωσή του ο κ. Βασιλακόπουλος τονίζει ότι «οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου δεν έχουν προηγούμενο ούτε στις πλέον αυταρχικές εξουσίες και το μόνο που επιδιώκεται είναι η ποδηγέτηση του αθλητικού κινήματος, μέσω της επιχειρούμενης κατάργησης της διεθνώς κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών, του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του αθλήματος».

Τέλος ζητά «τη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές για τη χώρα μας διεθνείς επιπτώσεις».


Ειδήσεις σήμερα: 
 
Ελληνοτουρκικά - Πόλεμος νεύρων με το Oruc Reis: Πλέει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα

Κώστας Τσιμίκας: Το «χρυσό» project του Ολυμπιακού, ο Γεωργάτος και η Λίβερπουλ
 
Δυστύχημα στη Μύκονο: Ποιος φταίει για τον θάνατο της Καρλότας;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης