Κώστας Τσιμίκας: Το «χρυσό» project του Ολυμπιακού, ο Γεωργάτος και η Λίβερπουλ

Κώστας Τσιμίκας: Το «χρυσό» project του Ολυμπιακού, ο Γεωργάτος και η Λίβερπουλ

Το deal του καλοκαιριού είναι γεγονός με την Λίβερπουλ να ανακοινώνει χθες (10/8) επίσημα τον Κώστα Τσιμίκα - Το ποδοσφαιρικό ταξίδι από τον Πανσερραϊκό, στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, η σχέση του με τον Γρηγόρη Γεωργάτο και ο Γιούργκεν Κλοπ

tsimikas4334
Παίκτης της Λίβερπουλ θεωρείται και επίσημα ο Κώστας Τσιμίκας με τους «reds» να επισημοποιούν την απόκτηση του Έλληνα μπακ με ένα βίντεο στα social media στο οποίο φοράει για πρώτη φορά τη φανέλα της νέας του ομάδας, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα εξέδωσαν και την ανακοίνωση.

O νεαρός άσος θα αγωνίζεται με το νούμερο 21 στην πλάτη, όπως ακριβώς και στον Ολυμπιακό, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Πειραιώτες θα καρπωθούν το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ και διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης ύψους 20%. Παράλληλα, υπάρχουν και μπόνους επίτευξης στόχων που μπορούν να απογειώσουν το deal και να φτάσει στα 20 εκατ. ευρώ συνολικά!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

😁🔴

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liverpool Football Club (@liverpoolfc) στις



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

All smiles from our new Red 😁🔴 #LFC #LiverpoolFC #Tsimikas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liverpool Football Club (@liverpoolfc) στις



Κλείσιμο


Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό αν κάτι μπορεί κανείς να αναγνωρίσει στον Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων αυτό είναι η τεχνογνωσία στο πώς μια ομάδα παράγει, βρίσκει και αναδεικνύει ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, χτίζοντας σταδιακά και με συνέπεια την υπεραξία τους.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχει παραχωρήσει ο πειραιώτικος σύλλογος (ειδικά μέσα στην 10ετία διοίκησης Βαγγέλη Μαρινάκη) έχουν αφήσει και συνεχίζουν να αφήνουν το στίγμα τους στους συλλόγους που αγωνίζονται: Μιραλάς, Φέισα, Σάμαρης, Μήτρογλου, Μασουακού, Μανωλάς, Μιλιβόγεβιτς, Ρέτσος, με τελευταίο αυτό του Ποντένσε είναι μερικά από τα ονόματα. Με τη λίστα να είναι πολύ μεγάλη…

Το ρίσκο μιας τέτοιας πρακτικής; Φυσικά υψηλό. Ειδικά όταν πρόκειται για την πώληση και βασικών παικτών του ρόστερ. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος η διοίκηση των ερυθρόλευκων απέδειξε πως είναι ικανή να επιβάλλει τους δικούς της όρους και κανόνες στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο Τσιμίκας στη χώρα των... θαυμάτων

Τη σεζόν 1996-97 ο Γρηγόρης Γεωργάτος καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, σε μια χρονιά αναγέννησης για τους ερυθρόλευκους, καταγράφοντας 33/34 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και πετυχαίνοντας 6 γκολ.  Σε ταυτόχρονη τροχιά το άστρο ενός ανερχόμενου μπακ-χαφ, που ακούει στο όνομα Κώστας Τσιμίκας, είχει αρχίσει μόλις να ανατέλλει.

Γεννημένος στις 12  Μαΐου του 1996 στη Θεσαλονίκη με καταγωγή από τις Σέρρες στο αίμα του κυλούν ποδοσφαιρικά γονίδια, καθώς και ο μεγαλύτερος αδερφός του Στέργιος αγωνίζεται με την φανέλα του Πανσερραϊκού. Το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου ξεκίνησε από τον Λευκώνα Σερρών, ενώ σε ηλικία 14 ετών αγωνίστηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Το εισιτήριο ωστόσο για την χώρα των θαυμάτων της στρογγυλής θεάς το έλαβε ένα χρόνο αργότερα, όταν και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Πανσερραϊκό. Σε ηλικία 17 ετών, ξεκίνησε να αγωνίζεται και στην πρώτη ομάδα των Σερρών πραγματοποιώντας 20 συμμετοχές, ενώ τη σεζόν 2013-14, σημείωσε και 5 γκολ στη Γ' Εθνική κατηγορία.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ένα βήμα πριν τα αστέρια👉🏻🦁⭐️# #godsplan @championsleague @olympiacosfc

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TS⚡️M⚡️KAS (@tsimikas21) στις


Γεννημένος μαχητής δεν το βάζει εύκολα κάτω

Αυτό που τον διέκρινε από την πρώτη στιγμή ήταν η φλόγα στα μάτια του, το ακατάσβεστο πείσμα του να πετύχει να όνειρα του. Τι και αν είδε το όνομα του πολλές φορές στην λίστα των κομμένων, εκείνος πάντοτε με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του, διψούσε για διάκριση. Γνήσιος εκπρόσωπος της παιδικής αθωότητας και ανησυχίας, κουβαλά όλα τα ερωτήματα, τις αγωνίες και τα μυστήρια της εποχής, ξεκινώντας ένα ποδοσφαιρικό ταξίδι στο όνειρο, σε μια διαδρομή γεμάτη εμπόδια και δυσκολίες.

Πολλοί θα ταυτίσουν το πάθος που εκπέμπει στον αγωνιστικό χώρο με τον Αριέλ Ιμπαγάσα και πράγματι η σκληρή δουλειά, η εκπαίδευση και η τεχνική του κατάρτιση κάνουν τον μικρόσωμο Κώστα να μοιάζει με θηρίο μέσα στο γήπεδο.

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι η απόλυτη επιβεβαίωση πως ο κόπος, ο μόχθος και η προσπάθεια πάντα ανταμείβονται!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

KeepOnFighting⚡️#nationalteam 🔥

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TS⚡️M⚡️KAS (@tsimikas21) στις




«Το πατρικό τους ήταν στον Λευκώνα, αλλά έμεναν Θεσσαλονίκη. Είχα πάρει και τον αδερφό του Στέργιο στην δεύτερη ομάδα του Πανσερραϊκού. Αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο. Παρότι ήταν αδύναμος στο σώμα, ήταν πολύ πεισματάρης και βρισκόταν σε μονομαχίες με σώματα που ήταν δύο φορές πιο δυνατά και ολοκληρωμένα. Επειδή ήταν πεισματάρης και μαχητικός, τα κατάφερνε»,
θα ομολογήσει ο Σάκης Αναστασιάδης, ο προπονητής που τον ανέδειξε και πίστεψε στο ταλέντο του από την πρώτη στιγμή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🎃🎃 #willemiitilburg

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TS⚡️M⚡️KAS (@tsimikas21) στις



Η απογείωση για τα αστέρια μόλις είχε ξεκινήσει

Και κάπως έτσι την 1η Ιανουαρίου 2014, με εισήγηση Γρηγόρη Γεωργάτου, το 17χρονο τότε πουλέν του βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη για να περάσει δοκιμαστικό για τους ερυθρόλευκους. Ο Μίτσελ πίστεψε από τις πρώτη στιγμή στις ικανότητες του Τσιμίκα και αποφάσισε να τον συμπεριλάβει για πρώτη φόρα με την αποστολή της πρώτης ομάδας για το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Παναχαϊκή στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα ήταν πλέον ζήτημα χρόνου…

tsimi_gevrgatow


Ο Μάρκο Σίλβα ήταν εκείνος που τον εμπιστεύτηκε δίνοντάς του την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση του ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο. Έτσι του δόθηκε χρόνος συμμετοχής στα παιχνίδια κόντρα σε Καλλονή, Βέροια και Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα. Και σε εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν, ο Τσιμίκας πανηγύρισε και το Πρωτάθλημα Ελλάδος με τον πειραϊκό σύλλογο.

tsimi_apollon



Το ποδοσφαιρικό ταξίδι στις Κάτω Χώρες

Τον Ιανουάριο του 2017 είχε φτάσει η στιγμή όπου το νεαρό αγόρι από τις Σέρρες έπρεπε να «ανδρωθεί». Έτσι δόθηκε δανεικός από τους Πειραιώτες στη δανέζικη Έσμπιεργκ με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 13 φορές και σκόραρε 2 γκολ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποτρέψει τον υποβιβασμό της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ready 🤭#willem ii ®️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TS⚡️M⚡️KAS (@tsimikas21) στις



Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου επέστρεψε στον Ολυμπιακό και δόθηκε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στην ολλανδική Βίλεμ. Ο Μάρτης του 2018 θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη του, καθώς αναδείχθηκε κορυφαίο ταλέντο ξεπερνώντας μεταξύ άλλων στη σχετική λίστα και τον νεαρό Ολλανδό Τζάστιν Κλάιφερτ. Ποιος φίλος της Βίλεμ άλλωστε θα λησμονήσει την εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην Ουτρέχτη την τελευταία ημέρα του Μάρτη όταν σημείωσε ένα εντυπωσιακό τέρμα με γυριστό σουτ ισοφαρίζοντας σε 2-2, με τον γκολκίπερ της Ουτρέχτης να ψάχνει ακόμα πως τον «κρέμασε» εκείνο το βράδυ.

Samenvatting Willem II - FC Utrecht


Όταν ο μαθητής ξεπερνά… τον δάσκαλο

Ένας από τους ανθρώπους που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, ήταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο Τσιμίκας αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» ως αριστερός εξτρέμ. Και ο Γεωργάτος ήταν αυτός ο οποίος τον έκανε μπακ στην ακαδημία.

Ίσως να βλέπει στο πρόσωπο του Τσιμίκα τον εαυτό του, αφού έφτασε να είναι ένα από τα κορυφαία μπακ της Ευρώπης. Τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με την Ίντερ.

Μάλιστα ο ίδιος θεωρεί ότι έχει να δώσει πολλά ακόμα ο Τσιμίκας και φάνηκε αυτό και σε σχόλιο που έκανε στα social media. Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Γεωργάτος γράφοντας στα social media σχολίασε χαρακτηριστικά για τον Τσιμίκα μετά το ντέρμπι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ:

«Σήμερα ο Τσιμι έκανε αυτό για το οποίο τον είχα ονειρευτεί όταν θα επαιζε σε αυτήν την εδρα με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού έχεις να δεις ακόμα κ αλλά από αυτόν στο 60% είναι ακόμα)».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Stay hungry ⚡️🦁 @olympiacosfc #godsplan

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TS⚡️M⚡️KAS (@tsimikas21) στις




Το ερυθρόλευκο λιοντάρι

Τον Απρίλιο του 2018 ο Πορτογάλος τεχνικός Πέδρο Μαρτίνς ανέλαβε τον Ολυμπιακό, έχοντας ως αποστολή του «ξεψαχνίσει» το διαθέσιμο ρόστερ. Στη θέση για το αριστερό άκρο ωστόσο, στο χαρτί για τις μεταγραφές η θέση είναι ήδη πιασμένη με το όνομα του Κώστα Τσιμίκα να είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

This is f***** MADNESS #godsplan #cupfinal @olympiacosfc

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TS⚡️M⚡️KAS (@tsimikas21) στις



«Είναι έτοιμος, έρχεται και παίζει» είχε τονίσει σε όλους στο προπονητικό κέντρο ο Μαρτίνς. Μετά από μια απίθανη χρονιά στην Ολλανδία ο Τσιμίκας επιστρέφει στα γωστά του λημέρια στο Ρέντη. Ο Κώστας Τσιμίκας δεν είναι πια το άγουρο αγόρι από τον Πανσερραϊκό, αλλά ένας ολοκληρωμένος μπακ που ήρθε για να μείνει με την φανέλα του βασικού. Πλέον, έτοιμος σε όλους τους τομείς μπορεί να προσφέρει στους ερυθρόλευκους τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι με τις κούρσες και τις σέντρες που βγάζει.



Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή... Βασικός και στα 6 ματς πρωταθλήματος και στα πέντε από τα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Εθνική Ελπίδων οδηγούν τον Μίκαελ Σκίμπε να καλέσει τον Τσιμίκα στην πρώτη του συμμετοχή μ ετη φανέλα βασικού στην Εθνική ομάδα Ανδρών στο εντός έδρας ματς με την Ουγγαρία στο Nations League. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Happy with 3 points ⚡️🦸🏼‍♂️ #godsplan #derbywinners

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TS⚡️M⚡️KAS (@tsimikas21) στις


Η εκτόξευση και ο Γιούργκεν Κλοπ


Τον Φεβρρουάριο η ιστοσελίδα whoscored, με ποστάρισμά της στο Instagram, τον έχρισε έναν από τους κορυφαίους «ρούκι» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με βάση την φοβερή φετινή απόδοσή του στο γήπεδο.

tsimi_asist


Για την ιστορία ο Τσιμίκας πραγματοποίησε εφέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, καθώς είχε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 7 ασίστ. Σε αντιδιαστολή με τον άσο της Λίβερπουλ, Άντι Ρόμπερτσον (τον πάικτη που πρόκειται να κοντράρει στους Reds)που κατέγραψε σε 49 εμφανίσεις 3 τέρματα και 12 ασίστ.

Μάλιστα, ο Γιούργκεν Κλοπ σε δηλώσεις του, αποθέωσε τον Έλληνα μπακ υποστηρίζοντας πως έχει το πνεύμα νικητή και πως η νοοτροπία του ταιριάζει απόλυτα με αυτή της Λίβερπουλ.

«Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχει το πνεύμα του νικητή και είναι ανταγωνιστικός και αυτή η νοοτροπία μου αρέσει. Ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα που έχουμε ήδη στα αποδυτήριά μας. Είχε ήδη δείξει από νεαρή ηλικία πως μπορεί να προσαρμοστεί στο ποδόσφαιρο διαφορετικών χωρών και να τα πάει καλά. Ήταν ένα κομμάτι της επιτυχίας του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Κώστας ξέρω από προσωπική εμπειρία τι χρειάζεται να βελτιώσει για να πετύχει στο πρωτάθλημα και στο Champions League και έχει φιλοδοξίες για ακόμη περισσότερα, όπως και εμείς. Έχει αντιμετωπίσει ορισμένους σκληρούς αντιπάλους τις δύο προηγούμενες σεζόν και τα πήγε καλά και ξέρουμε ότι του αρέσουν οι προκλησεις, κάτι που είναι τέλειο για εμάς. Για αυτούς τους λόγους είμαι ενθουσιασμένος που θα τον έχουμε για αρκετά χρόνια μαζί μας. Είμαι τόσο ευχαριστημένος», ανέφερε.

Σήμερα, ο νεαρός Σερραίος φορώντας τη φανέλα των Reds δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να φωνάξει βροντερά παρών  και στο ευρωπαϊκό ποδσοφαιρο. Και αυτό που του λείπει ειναι οι εμπειρίες, το μόνο σίγουρο είναι πως έχει τον χρόνο για σύμμαχο του...





Ειδήσεις σήμερα:

Elie Saab - Zuhair Murad: Οι φημισμένοι Λιβανέζοι σχεδιαστές μόδας κλαίνε πάνω από τις χαμένες περιουσίες τους

Την επέκριναν γιατί «κάνει έρωτα» μπροστά στο παιδί της - «Δεν του προκαλώ τραύμα» απαντά

Επίθεση με τσεκούρι στην Καλλιθέα: Καρέ-καρέ η σύλληψη του δράστη - Σοκαριστικό βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης