Super League 1, Play offs, Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-2: Χορταστικό... τέλος εποχής με Ξενόπουλο

Super League 1, Play offs, Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-2: Χορταστικό... τέλος εποχής με Ξενόπουλο

Με τον απίθανο Ξενόπουλο να αποκρούει πάλι πέναλτι (στο 96') ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο τέλος των πλέι οφ με 3-2 (και τα 5 γκολ στο 1ο ημίχρονο) του ΟΦΗ - Στο «αντίο του» ο Γιώργος Δώνης επικράτησε πρώτη φορά των Κρητικών ως τεχνικός του «τριφυλλιού»

paonew
Ο φιλοξενούμενος ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου ξεκίνησε με τον Γουάλι κάτω από τα δοκάρια. Γιαννούλης και Ζοάο Βίκτορ οι δύο στόπερ, αριστερό μπακ ο Δεληγιαννίδης και δεξί ο Μπράουν. Νέιρα και Στάικος οι δύο κεντρικοί μέσοι. Βαζ, Ναμπί, Νοικοκυράκης η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέδο.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Δώνης στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, επέλεξε τον Ξενόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Θεοχάρης, αριστερό ο Ζαγαρίτης και ο Σένκεφελντ με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης, Σερπέζης, Μπουζούκης στην τριάδα του άξονα. Αριστερό εξτρέμ ο Χατζηγιοβάνης, δεξί ο Μπεκ και σέντερ φορ ο Μακέντα. Περίπου στο εικοσάλεπτο, ο Έλληνας προπονητής άλλαξε την διάταξη σε 3-4-2-1.

Η χαρά του ποδοσφαίρου
Παναθηναϊκός και ΟΦΗ απαλλαγμένοι από το άγχος του αποτελέσματος και έχοντας περισσότερο το μυαλό στις διακοπές παρά στο παιχνίδι, προσέφεραν ένα υπέροχο πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, έχοντας το μυαλό τους μόνο στην επίθεση, στην χαρά του ποδοσφαίρου. 18 τελικές, οι μισές στον στόχο, 5 γκολ, με την μπάλα να πηγαίνει από την μία περιοχή στην άλλη!

Το 3-2 υπέρ του Τριφυλλιού προέκυψε γιατί στην μία εστία βρισκόταν ο εξαιρετικός Ξενόπουλος και στην άλλη ο ασταθής Γουάλι. Ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού είχε κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις και δεν επέτρεψε στους Κρητικούς να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Ο Ούφε Μπεκ στο 27᾽ με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Δύο λεπτά αργότερα ο Φιγκειρέδο έφερε το ματς στα ίσια.

Από γκάφα του Γουάλι, ο Μακέντα έβαλε και μπροστά στο σκορ το Τριφύλλι, όμως, οι Κρητικοί απάντησαν άμεσα στο 38᾽ με τον Βαζ αμαρκάριστο στο ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, βρήκε και τρίτο γκολ με τον Χατζηγιοβάνη στο 42᾽, έπειτα από υπέροχο γύρισμα του Μακέντα.

Ο Ξενόπουλος κράτησε την 'πράσινη' νίκη!
Όσο όμορφο, θεαματικό και εντυπωσιακό ήταν το πρώτο ημίχρονο αλλά τόσο βαρετό ήταν το δεύτερο, με τις δύο ομάδες να μην συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό. Οι αλλαγές και από τους δύο πάγκους βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση, οι φάσεις έβγαιναν με το... σταγονόμετρο.

Ο ΟΦΗ στο τελευταίο τέταρτο ήταν καλύτερος, πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε τον Παναθηναϊκό, χωρίς να έχει καθαρό μυαλό. Το γκολ του Δεληγιαννίδη ακυρώθηκε σωστά και στο φινάλε του αγώνα δημιούργηθηκε η καλύτερη φάση για την ισοφάριση των Κρητικών.

Κλείσιμο
Το χέρι του Κολοβέτσιου έφερε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Ο Ξενόπουλος, όμως, έπιασε για δεύτερη σερί αγωνιστική το πέναλτι(μετά τον Φετφατζίδη, θύμα ήταν ο Φιγκειρέδο) και στην επαναφορά της μπάλας ο φορ του ΟΦΗ σε κενή εστία έκανε... τσαφ και σούταρε άουτ!

To τέλος εποχής του Γιώργου Δώνη γράφτηκε με νίκη...

ΜAN OF THE MATCH: Θέλει και ερώτημα; Ο Βασίλης Ξενόπουλος απόκρουσε το πέναλτι του Φιγκειρέδο στο φινάλε του παιχνιδιού και κράτησε την νίκη για τον Παναθηναϊκό. Δεν φέρει καμία ευθύνη στα δύο γκολ που δέχθηκε και στο πρώτο μέρος είχε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις. Είναι η αποκάλυψη των πλέι-οφ!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κίκο Μακέντα. Γκολ για το 2-1, υπέροχο... σερβίρισμα στον Χατζηγιοβάνη με τρομερή συρτή σέντρα για το 3-2. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ιταλό σέντερ φορ του Παναθηναϊκού.

Καλό παιχνίδι που συνδύασε με το πρώτο του γκολ στον Παναθηναϊκό και από τον Ούφε Μπεκ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:Το δίδυμο των στόπερ του ΟΦΗ(Γιαννούλης-Ζοάο) αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και φέρει μεγάλη ευθύνη για τα τέρματα που δέχθηκαν οι Κρητικοί.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γουάλι έκανε δώρο το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, καθώς αντί να μπλοκάρει εύκολα, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και έδωσε την ευκαιρία στον Μακέντα να σκοράρει.

Από κοντά, φυσικά και ο Φιγκειρέδο που έχασε το πέναλτι στις καθυστερήσεις και στην επαναφορά της μπάλας εντελώς μόνος του... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου. Σωστά ο επόπτης(απόφαση που σφράγισε το VAR) ακύρωσε το γκολ του Δεληγιαννίδη για το 3-3. Ορθό και το πέναλτι στο χέρι του Κολοβέτσιου μετά το γύρισμα του Κοροβέση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Παναθηναϊκός και ΟΦΗ έπαιξαν ανοιχτό, ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν πέντε γκολ και στο δεύτερο... άραξαν. Το Τριφύλλι κρατούσε μέχρι τέλους και με σχετική άνεση το υπέρ του 3-2 αν και χρειάστηκε την απόκρουση του Ξενόπουλου στο πέναλτι του Φιγκειρέδο για να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή σεζόν.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης, Σερπέζης (58’ Κολοβός), Μπεκ (76’ Τζαβίδας), Χατζηγιοβάνης (68’ Αθανασακόπουλος), Μακέντα (68’ Περέα).

ΟΦΗ: Γουάλι, Μπράουν, Βίκτορ (61’ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Νέιρα, Στάικος, Βαζ, Ναμπί (79’ Μίγγος), Νοικοκυράκης (79’ Σουρνάκης), Φιγκεϊρέδο.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης