Κορωνοϊός - Ligue 1: Δάνειο 162 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των συλλόγων
Σημαντική οικονομική ενίσχυση στους συλλόγους εξασφαλίζει η Ligue 1 μέσω δανείου 162 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «χασούρα» από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετά τη διακοπή της σεζόν
Το πρόωρο τέλος στην αγωνιστική περίοδο της Ligue 1 έφερε αναπόφευκτα οικονομικές συνέπειες στις 20 ομάδες. Εννιά αγωνιστικές πριν από το προκαθορισμένο φινάλε, η οριστική διακοπή είχε ως αποτέλεσμα τα κλαμπ να χάσουν την τελευταία σημαντική δόση του τηλεοπτικού τους συμβολαίου με το Canal+, πηγή του 1/3 των συνολικών εσόδων την περασμένη σεζόν, με το γαλλικό δίκτυο να τερματίζει τη συμφωνία αμέσως μετά την λήξη της περιόδου.
Έτσι, οι ιθύνοντες της στρέφονται σε δανεισμό για να ενισχύσουν οικονομικά τις ομάδες και όπως αναφέρει το «RMC», βρίσκονται πολύ κοντά στο να κλείσουν το δάνειο ύψους 162 εκατ. ευρώ.
Την ερχόμενη Δευτέρα (4/5) αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους συλλόγους για να αποφασιστεί ο τρόπος κατανομής τους, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αναλογικά με το αρχικό μερίδιο στο συμβόλαιο, ενώ θα προβλεφθεί επίσης και το ποσό αλληλλεγγύης που θα παραχωρηθεί στις ομάδες της Ligue 2.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς