Κορωνοϊός - Ligue 1: Δάνειο 162 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των συλλόγων

Κορωνοϊός - Ligue 1: Δάνειο 162 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των συλλόγων

Σημαντική οικονομική ενίσχυση στους συλλόγους εξασφαλίζει η Ligue 1 μέσω δανείου 162 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «χασούρα» από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετά τη διακοπή της σεζόν

ligue1
Το πρόωρο τέλος στην αγωνιστική περίοδο της Ligue 1 έφερε αναπόφευκτα οικονομικές συνέπειες στις 20 ομάδες. Εννιά αγωνιστικές πριν από το προκαθορισμένο φινάλε, η οριστική διακοπή είχε ως αποτέλεσμα τα κλαμπ να χάσουν την τελευταία σημαντική δόση του τηλεοπτικού τους συμβολαίου με το Canal+, πηγή του 1/3 των συνολικών εσόδων την περασμένη σεζόν, με το γαλλικό δίκτυο να τερματίζει τη συμφωνία αμέσως μετά την λήξη της περιόδου.

Έτσι, οι ιθύνοντες της στρέφονται σε δανεισμό για να ενισχύσουν οικονομικά τις ομάδες και όπως αναφέρει το «RMC», βρίσκονται πολύ κοντά στο να κλείσουν το δάνειο ύψους 162 εκατ. ευρώ.

Την ερχόμενη Δευτέρα (4/5) αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους συλλόγους για να αποφασιστεί ο τρόπος κατανομής τους, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αναλογικά με το αρχικό μερίδιο στο συμβόλαιο, ενώ θα προβλεφθεί επίσης και το ποσό αλληλλεγγύης που θα παραχωρηθεί στις ομάδες της Ligue 2.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κάρμεν Ηλέκτρα: 1.7 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Pornhub μετά το «The Last Dance»!

Κορωνοϊός: Η FIFA σκέφτεται να αλλάξει το καλεντάρι του ποδοσφαίρου

Mundo Deportivo: Ο Λαουτάρο επέλεξε την Μπαρτσελόνα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης