New York Times: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους «πραγματικούς ηγέτες που ξεχωρίζουν στην κρίση»

New York Times: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους «πραγματικούς ηγέτες που ξεχωρίζουν στην κρίση»

Η αμερικανική εφημερίδα βάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα παραδείγματα ηγετών ανά τον κόσμο που αντιμετώπισαν με επιτυχία την κρίση του κορωνοϊού - «Η Ελλάδα συνιστά έκπληξη, δρώντας καλύτερα από το αναμενόμενο»

mitsotakis_diaggelma
Στα παραδείγματα ηγετών που είχαν αποτελεσματική αντίδραση στον κορωνοϊό συμπεριλαμβάνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι New York Times σε κύριο άρθρο τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Το άρθρο φέρει τον τίτλο «In a Crisis, True Leaders Stand Out»/ «Οι Πραγματικοί Ηγέτες Ξεχωρίζουν στην Κρίση», και υπότιτλο «Swift action, compassion and trust in science mark the most effective responses to the coronavirus»/ «Άμεση δράση, κατανόηση και εμπιστοσύνη για την επιστήμη, χαρακτηρίζουν τις πιο αποτελεσματικές αντιδράσεις στον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ηγεσία -δύσκολο να προσδιοριστεί- εύκολα γίνεται αντιληπτή, αναγνωρίσιμη, σε καιρό κρίσεων. Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δοκιμάστηκαν έντονα στη διάρκεια της εκδήλωσης και εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και του φόβου και των θανάτων.

Ορισμένοι εξ αυτών απέτυχαν θλιβερά, όμως υπάρχουν κι εκείνοι οι ηγέτες που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, θάρρος, κατανόηση, σεβασμό προς την επιστήμη, καθώς και απλή σεμνότητα, μετριάζοντας έτσι, τις επιπτώσεις της ασθένειας στο λαό τους. Και το καλύτερο παράδειγμα ανταπόκρισης στην κρίση αυτή ανήκει στην Jacinda Ardern, τη 39χρονη πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας…

Η Ελλάδα συνιστά έκπληξη, απλά δρώντας καλύτερα από το αναμενόμενο

Κλείσιμο
Στις χώρες-παραδείγματα όπου η άμεση και αποφασιστική λήψη μέτρων βοήθησε στο να μετριαστούν οι συνέπειες της πανδημίας και ένωσαν τους λαούς, αναφέρεται και η Ελλάδα, δίπλα στις Ν.Κορέα, Ταϊβάν, Γερμανία και Ισλανδία. Στην περίπτωση της χώρα μας, γίνεται ηλεκτρονική παραπομπή στο εκτενέστατο δημοσίευμα της Iliana Magra και τους επιτυχείς κυβερνητικούς χειρισμούς/μέτρα κατά της πανδημίας στην Ελλάδα, που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των ΝΥΤ προχθές.

Ακολούθως, σε ειδική αναφορά, τα μέλη της συντακτικής ομάδας των ΝΥΤ, σημειώνουν για τη χώρα μας:

Η Ελλάδα, που συνήθως εκλαμβάνεται ως ένα από τα πιο αδύναμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστά επίσης σε ένα βαθμό έκπληξη, απλά, δρώντας καλύτερα από το αναμενόμενο. Με την αναφορά του πρώτου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη στις 26 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έδρασε αποφασιστικά κλείνοντας δημόσιους χώρους, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και αυξάνοντας τις νοσοκομειακές δομές – ΜΕΘ. Μέχρι αυτή την εβδομάδα, η Ελλάδα είχε καταγράψει λιγότερα από 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού. Σημειώνεται επίσης ότι το χαμηλό ποσοστό θανάτων στην Ελλάδα, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι λιγότερο από το 1% του πληθυσμού, έχει υποβληθεί σε τεστ για τον ιό.

Ποιοι ηγέτες κέρδισαν τον σεβασμό και την προσοχή των λαών τους

Οι συντάκτες του άρθρου συμπεράνουν, ότι οι ηγέτες αυτοί που κέρδισαν το σεβασμό και την προσοχή των λαών τους, κατά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της, διαθέτουν συγκεκριμένα και αξιοσημείωτα ηγετικά στοιχεία και προσεγγίσεις, όχι μόνο κατά την τωρινή πανδημία, αλλά επίσης (ως παρακαταθήκη) για τις κρίσεις του μέλλοντος. Η θέληση για γρήγορη και τολμηρή ανάληψη δράσης -ακόμη και με τον κίνδυνο πολιτικού ρίσκου- είναι αναμφισβήτητα μεταξύ των σπουδαιότερων χαρακτηριστικών που σφραγίζουν την ηγεσία κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Είναι τώρα προφανές, ότι αποδείχτηκαν καταστροφικές, τόσο οι προσπάθειες της Κίνας να συγκαλύψει το ξέσπασμα της πανδημίας όσο και του Προέδρου Τραμπ, με το να την υποβαθμίζει επί μακρόν.

Ειδική αναφορά γίνεται και στις γυναίκες-ηγέτες, που ξεχώρισαν, φωτογραφίες των οποίων δημοσιεύει. Επισημαίνεται ότι οι γυναίκες-μειοψηφία ανάμεσα στους ανά τον κόσμο ηγέτες κρατών, αναδύθηκαν μεταξύ των πλέον αποτελεσματικών, εμπνέοντας εμπιστοσύνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάλοπ: Ενισχυμένη η κυβέρνηση - 21 μονάδες διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

The New European: Στους ηγέτες που ξεχώρισαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Bloomberg: Η πανδημία ίσως διαρκέσει δύο χρόνια - Ο ρόλος της ανοσίας της αγέλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης