ΑΕΚ: Το πλάνο και οι αποφάσεις για την επανέναρξη των προπονήσεων

ΑΕΚ: Το πλάνο και οι αποφάσεις για την επανέναρξη των προπονήσεων

Ακόμα μία σύσκεψη έλαβε χώρα στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα την Παρασκευή, όπου λήφθηκαν οι αποφάσεις και καταρτίστηκε το πλάνο για την επανέναρξη των προπονήσεων

AEKFC
Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους παίκτες στα Σπάτα για την επανέναρξη των προπονήσεων έπειτα από το «πράσινο φως» που έδωσε την Πέμπτη ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για την επιστροφή λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ οι τελικές συσκέψεις μεταξύ των επικεφαλής του προπονητικού τμήματος και εκείνων του προπονητικού κέντρου λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα για να διαμορφωθεί το τελικό πλάνο.

Περνάνε από τεστ παίκτες, τεχνικό επιτελείο και εργαζόμενοι στα Σπάτα
Μία τέτοια σύσκεψη έγινε και την Παρασκευή (1/5) στα Σπάτα όπου αποφασίστηκε ότι την προσεχή Δευτέρα (4/5) όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ, το προπονητικό τιμ και όλοι όσοι εργάζονται στα Σπάτα να υποβληθούν στα απαραίτητα τεστ για τον κορονοϊό προκειμένου να βεβαιωθεί πως άπαντες είναι απολύτως υγιείς.

Όπως γίνεται αντιληπτό στην ΑΕΚ θα περιμένουν πρώτα τα αποτελέσματα των τεστ για να μπουν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο για προπόνηση στα Σπάτα, συνεπώς δεν αποκλείεται αν αυτό δεν είναι εφικτό να συμβεί ως την Τρίτη (5/5), η επανέναρξη των προπονήσεων να μεταφερθεί για μία ημέρα αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως των τεστ, κάθε άτομο που θα περνάει τις πύλες του προπονητικού θα υπόκειται σε θερμομέτρηση.

Καρέρα και Ντ’ Ουρμπάνο χώρισαν τα γκρουπ με συμμετοχή έξι παικτών
Ένα ακόμη σημαντικό θέμα μεταξύ του προπονητικού επιτελείου αφορά φυσικά και τον διαχωρισμό των γκρουπ στις προπονήσεις. Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για γκρουπ έξι ως οκτώ ποδοσφαιριστών.

Ο Μάσιμο Καρέρα σε συνεργασία με τον γυμναστή Τζόρτζιο Ντ'Ουρμπάνο έχουν ήδη καταρτίσει τα γκρουπ τα οποία θα είναι με τη συμμετοχή αυστηρά έξι παικτών στο καθένα. Θα χρησιμοποιούνται και τα δύο γήπεδα στα Σπάτα, τα οποία έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως, με τις προπονήσεις να διεξάγονται από το πρωί ως το μεσημέρι με εναλλάξ ώρες.

Κλειστοί όλοι οι εσωτερικοί χώροι και απολύμανση
Όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους του προπονητικού κέντρου (γυμναστήρια - φυσιοθεραπευτήρια), αυτοί θα είναι κλειστοί, όπως ξεκαθαρίζεται άλλωστε και στα πρωτόκολλα του Υπουργείου.

Ήδη έχει υπάρξει εφοδιασμός με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, ενώ η χρήση των οργάνων γυμναστικής από τους παίκτες θα γίνεται αποκλειστικά σε εξωτερικό χώρο, ενώ σε ό,τι χρησιμοποιείται θα γίνεται αμέσως μετά σχολαστική απολύμανση.

Συνεχείς τηλεδιασκέψεις, κανένα πλάνο για το επόμενο στάδιο
Κλείσιμο
Γενικότερα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο οι συσκέψεις μέσω βιντεοκλήσεων θα συνεχιστούν μεταξύ των Ίβιτς, Δημητριάδη, Καρέρα, Ντ'Ουρμπάνο, τον γιατρό Χάρη Λάλο και τον υπεύθυνο του προπονητικού κέντρου, Αλέξη Παπαναστασίου, ενώ τη Δευτέρα στα Σπάτα θα υπάρξει και ο τελικός σχεδιασμός, λαμβάνοντας υπόψη και τις τελευταίες οδηγίες από την Υγειονομική Επιτροπή του Υπουργείου.

Τη δεδομένη στιγμή αυτό που έχει σημασία για την ΑΕΚ είναι η επιστροφή των παικτών στα Σπάτα για ατομικές προπονήσεις με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία όλων και δεν έχει γίνει κανένα πλάνο αναφορικά με το επόμενο στάδιο καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Γι' αυτό άλλωστε οι Καρέρα και Ντ'Ουρμπάνο, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές, αποφάσισαν να χωρίσουν τα γκρουπ σε έξι και όχι οκτώ παικτών για την επανέναρξη των προπονήσεων.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ligue 1: Κινείται νομικά κατά της διακοπής του πρωταθλήματος η Λιόν

Premier League: Σχέδιο για 23 ομάδες και 44 αγωνιστικές τη νέα σεζόν!

Το συγκινητικό μήνυμα του Ίκερ Κασίγιας ένα χρόνο μετά το έμφραγμα: Το μεγαλύτερο εμπόδιο της ζωής μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης