Διαλλακτικός ο Ζάεφ στη χρήση του «Macedonia The GReat» από την Ελλάδα

m-greta

Παρέπεμψε στη Διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών

Διαλλακτικός στη χρήση του moto «Macedonia The GReat» για τα ελληνικά προϊόντα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, παρά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που προηγήθηκε, με την οποία δήλωσε πως «η πράξη υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη, μεταξύ των δυο χωρών».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με δηλώσεις του την Κυριακή, επισημαίνοντας πως η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που θα λειτουργήσει σύμφωνα με τη «Συμφωνία των Πρεσπών», θα επιλύσει μόνιμα την επωνυμία των προϊόντων που προέρχονται από την περιοχή της Μακεδονίας», εννοώντας τη γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνεται στις δύο χώρες.

«Έχουμε ενσωματώσει το θέμα στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου συστήνεται διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων που πρέπει να ολοκληρωθεί, πράγμα που θα επιλύσει από κοινού τη μόνιμη επωνυμία προϊόντων δίνοντας οριστική και μόνιμο "branding" των προϊόντων που προέρχονται από τη Μακεδονία, χωρίς να γίνεται σύγχυση», σχολίασε ο Ζάεφ, για το σύνθημα «Macedonia The GReat» που προωθείται για τα ελληνικά προϊόντα.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέσει τα συνθήματα του. Τόσο η Συμφωνία των Πρεσπών όσο και τα διεθνή πρότυπα δείχνουν σαφώς πως επιλύονται τέτοια θέματα» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων θεωρεί πως η εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης σε αυτό το ζήτημα θα είναι άλλη μία «γέφυρα» σύνδεσης, μεταξύ της χώρας του με την Ελλάδα, με στόχο την οικοδόμηση φιλίας και μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

«Σαφώς, η αυτόνομη επισήμανση του δικού της εμβλήματος μιας περιοχής, δεν είναι αντίθετη με τη Συνθήκη των Πρεσπών, αλλά είναι απαραίτητο να καθοριστούν βιώσιμες νομικές λύσεις μέσω της διεθνούς εμπειρογνωμοσύνης» δήλωσε ο Ζάεφ, λέγοντας πως το «Made in Macedonia» θα πρέπει να τροποποιηθεί στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Έχουμε, ήδη, οριοθετήσει έναν γεωγραφικό παρονομαστή, εμείς πραγματικά είμαστε το βόρειο τμήμα αυτού του ιστορικού τμήματος της περιοχής της Μακεδονίας, άλλο βρίσκεται στο νότο, άλλο στο ανατολικό τμήμα της περιοχής, βέβαια τα τμήματα είναι ενσωματωμένα σε ξεχωριστά κράτη. Μπορούμε με λύσεις στα θέματα αυτά να οικοδομήσουμε την ενότητα και τη συνοχή και ότι είναι πιο σεβαστό στον δυτικό κόσμο» τόνισε ο Ζάεφ, στη διάρκεια ομιλίας του σε Φόρουμ Γυναικών του κόμματός του.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

κα

Ο Ζάεφ δεν είναι ηλίθιος! Αντιθέτως είναι ένας ικανότατος πολιτικός. Αντιλαμβάνεται ότι όταν η χώρα του ονομάζεται Β. Μακεδονία, μια διαφημιστική καμπάνια με moto "Macedonia The GReat" επί της ουσίας στηρίζει τη χώρα του και μάλιστα με χρηματοδότηση των ηλιθίων γειτόνων! Μάννα εξ ουρανού δηλαδή! Όσον αφορά τα Ελληνικά συμφέροντα, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. 1. Αυτοί που σκέφτηκαν αυτήν την γελοιότητα είναι τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν ούτε τις βασικές αρχές του marketing. 2. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό που κάνουν είναι επιζήμιο για τα Ελληνικά συμφέροντα αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χαϊδέψουν τα αυτιά "Μπατριωτικού" τους ακροατηρίου (ουγκ!!!). Και στις δύο περιπτώσεις είναι άκρως επικίνδυνοι για τη χώρα και τη Μακεδονία που υποτίθεται ότι στηρίζουν.

Καραγκοιζιλίκια !!!

Την χώρα την πνίγουν τέραστια και σοβαρά προβλήματα και κάποιοι ασχολούνται με ασυναρτησίες ! Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν ..,

Δύο είναι τα προβλήματα της Ελλάδας:

Η υποδούλωση στη Δύση και οι ξεπουλημένοι πολιτικοί. Το Μακεδονικό ζήτημα, το ζήτημα του Αιγαίου και της Κύπρου καταδεικνύουν και αποδεικνύουν τα ανωτέρω δύο προβλήματα που έχει η χώρα.

Ζάεφ

Αυτά τους λέω κι εγώ ρε φίλε... εδώ τα Σκόπια μας πεινάνε κι αυτοί προσπαθούν να κλέψουν κι άλλο την Ελλάδα... Γιας το στόμα σου. PS: Sorry for my greeks... i use google translate :)

Διαφωνώ

με τα υπόλοιπα του σχολίου και προσυπογράφω στο περί Καραγκιοζιλικιών...

kyriakos

Δείχνουν κατανόηση οι γυφτοσκοπιανοι!!!

Το BRAND είναι ακαταλαβίστικο ..

και άρα άχρηστο. Οι κρυφοί λόγοι που φτιάχτηκε έτσι, είναι οι ίδιοι με τους λόγους για τους οποίους ούτε η κεντροδεξιά ούτε η αριστερά δεν υπερασπίζονται την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης