Λευκωσία: Κίνηση εντυπωσιασμού οι εμπειρογνώμονες στην Αμμόχωστο

Λευκωσία: Κίνηση εντυπωσιασμού οι εμπειρογνώμονες στην Αμμόχωστο

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει αυτή την ενέργεια του λεγόμενου «υπουργού εξωτερικών» του ψευδοκράτους, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και από τον ΟΗΕ

AMXOX
Ως κίνηση εντυπωσιασμού, την οποία σε καμία περίπτωση δεν θα υποβάθμιζε η Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του λεγόμενου «υπουργού εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι σε σχέση με τα Βαρώσια (περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου), ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. «Όπως έκανε και με την περίπτωση των Μαρωνιτών, επιχειρεί και τώρα να δημιουργήσει μια τέτοια εικόνα», πρόσθεσε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει αυτή την ενέργεια του κ. Οζερσάι, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και από τον ΟΗΕ. Εξάλλου, τόνισε, αυτός που αποφασίζει είναι ο κ. Ακιντζί και η δική του στάση θα είναι σημαντική.

Οζερσάι: Πάντα ήθελα να ανοίξει η Αμμόχωστος υπο Τουρκοκυπριακή Διοίκηση

Από τη πλευρά του ο Οζερσάι σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο Haber Kibris είπε πως θέση του ήταν πάντα το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τη διοίκηση της «τδβκ» (ψευδοκράτος). Πρόσθεσε ακόμη πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συζητούσε το άνοιγμα της πόλης κάτω από τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, ως μέρος πακέτου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.Στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν αποφασίστηκε ακόμη το καθεστώς κάτω από το οποίο θα γίνει το άνοιγμα της πόλης, προσθέτοντας ότι «προσπάθουμε να είμαστε όσο πιο κοντά στο διεθνές δίκαιο».

Χθες το «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα αποφάσισε τη σύσταση μια ομάδας ειδικών, η οποία θα μπει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και θα προβεί σε «επιστημονική καταγραφή» των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Οζερσάι σημείωσε ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα της καταγραφής, θα καθοριστεί και η πολιτική που θα ακολουθήσουν στο θέμα της Αμμοχώστου.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε πως η «κυβέρνηση» θα ενεργήσει με τρόπο που να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των «παλιών κατοίκων» των Βαρωσίων και του «τμήματος βακουφίων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης