Κύπρος: Οι Τούρκοι ανοίγουν τη «σφραγισμένη» Αμμόχωστο

Κύπρος: Οι Τούρκοι ανοίγουν τη «σφραγισμένη» Αμμόχωστο

Θα μπουν ειδικοί εμπειρογνώμονες στα Βαρώσια (κλειστή περιοχή Αμμοχώστου) για καταγραφή της κατάστασης της πόλης, είπε ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» 

ammoxostos-piv-ena
Ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρετ Οζερσάι, ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως θα μπουν ειδικοί εμπειρογνώμονες στα Βαρώσια (κλειστή περιοχή Αμμοχώστου) για καταγραφή της κατάστασης της πόλης.

Όπως δήλωσε ήρθε πλέον η ώρα να γίνει ένα απτό βήμα για τα Βαρώσια, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου» του ψευδοκράτους θα συσταθεί ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία θα μπει στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου για να κάνει «επιστημονική καταγραφή» των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη.

Θα διαπιστώσει, όπως είπε, τα περιουσιακά στοιχεία των βακουφίων, ποια είναι τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, θα τα καταγράψει σε μια έκθεση. Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, θα καθορίσουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν στα Βαρώσια. Στην ομάδα αυτή, είπε, θα «επωφεληθούν από ονόματα που δραστηριοποιούνται στη διεθνή αρένα».

Ως «κυβέρνηση» (του ψευδοκράτους), δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, θα ενεργήσουν με τρόπο που να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των «παλιών κατοίκων» των Βαρωσίων και του «τμήματος βακουφίων». Οι όροι εντολής αυτής της ομάδας θα ετοιμασθούν με βάση την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», πρόσθεσε, και τις επόμενες ημέρες θα απευθύνουν δημόσια έκκληση σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτή την εργασία.

Θα ενημερώσουν επίσης, είπε, την επόμενη περίοδο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη αλλά και την λεγόμενη «βουλή» σχετικά με το θέμα.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρθηκε και στο μαρωνίτικο χωριό Καρπάσια λέγοντας ότι εντός της εβδομάδας θα υπογραφούν τα συμβόλαιο και κάποιοι (Τουρκοκύπριοι και έποιοικοι) που μένουν σε σπίτια στο εν λόγω χωριό θα μετακινηθούν. Έτσι, είπε, μικρός μεν αριθμός αλλά περίπου 10-15 σπίτια θα μπορέσουν να επιστραφούν σε Μαρωνίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης