Γιούνκερ: Συνάντησα τον Βαρουφάκη μόνο για 10 λεπτά κι αυτός γράφει βιβλίο!

Γιούνκερ: Συνάντησα τον Βαρουφάκη μόνο για 10 λεπτά κι αυτός γράφει βιβλίο!

Ο Βαρουφάκης «δεν έπαιξε κανέναν ρόλο» στην ελληνική κρίση, λέει ο Ζαν Κλοντ – Γιούνκερ – «Οι Έλληνες αν και τιμωρήθηκαν για λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων των περασμένων δεκαετιών, δεν έχασαν ποτέ την αξιοπρέπειά τους»

20970664
Υπερήφανος που μπόρεσε να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, χωρίς να παραλείπει να αφήνει αιχμές για πρόσωπα όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Συνάντησα τον Βαρουφάκη για μόνο δέκα λεπτά. Αλλά αυτό του δίνει την ευκαιρία να γράφει βιβλία και βιβλία και βιβλία. Αλλά δεν ήταν εκεί. Δεν έπαιξε κανέναν ρόλο», λέει ο πρόεδρος της Κομισιόν σε εκτενή του συνέντευξη στο New Europe, μιλώντας για τη θητεία του στο τιμόνι της Κομισιόν. 

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραδέχεται ότι «η Ελλάδα ήταν η πιο δύσκολη υπόθεση που έπρεπε να αντιμετωπίσω, επειδή ορισμένα κράτη-μέλη -και όχι τα μικρότερα -μας είπαν ότι αυτό δεν θέμα της Κομισιόν». Αντίθετα, προσθέτει, τα κράτη-μέλη υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δύσκολα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά από τα κράτη-μέλη.

«Το αρνήθηκα, επειδή θεωρώ ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη, είμαστε αρμόδιοι να προστατεύσουμε το γενικό συμφέρον της ΕΕ, έπρεπε να ηγούμαστε του παιχνιδιού και το κάναμε με επιτυχία. Γιατί το 2015, δεν ήθελα να αποβληθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη ούτε για ένα δευτερόλεπτο, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να πετύχουν κάτι τέτοιο», τονίζει ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι είναι περήφανος που κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη, δίνοντας έμφαση στη σημασία των ενεργειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιούνκερ υπερασπίζεται το κόστος της επιλογής του να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ «εξαιτίας του ελληνικού λαού. Μου αρέσει το Ελληνικό έθνος για πολλούς λόγους και μου αρέσουν οι Έλληνες επειδή αν και τιμωρήθηκαν για λάθη των Ελληνικών κυβερνήσεων των περασμένων δεκαετιών, δεν έχασαν ποτέ την αξιοπρέπειά τους».

«Ήξερα τις δραματικές πτυχές των μέτρων που επιβλήθηκαν στον Ελληνικό λαό»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, για να έχει γνώση των όσων συμβαίνουν, πέραν των εφημερίδων και των συζητήσεων που είχε με πολιτικά πρόσωπα, προσπάθησε να μάθει τι συμβαίνει στη χώρα. «Τηλεφωνούσα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα σε φίλους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια και τους ζητούσα να μου πουν ποια είναι η πραγματικότητα. Επομένως ήξερα για τις δραματικές πτυχές των μέτρων που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό» ανέφερε.

«Αγαπώ τους Έλληνες, αλλά πάντα προσπάθησα να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης