Βίντεο: Η εξομολόγηση Βαρουφάκη στη Δανάη το βράδυ του δημοψηφίσματος

baroyfakis_binteo

Ο πρώην υπουργός περιγράφει στη σύζυγό του τι έγινε το βράδυ του δημοψηφίσματος στο Μέγαρο Μαξίμου και τι είπε με τον Αλέξη Τσίπρα

Νέες αποκαλύψεις για την περίοδο του δημοψηφίσματος έκανε μιλώντας στην Έλλη Στάη, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο από εκείνο το βράδυ.

Το βίντεο που προβλήθηκε από το κανάλι «Οpen» τραβήχτηκε το ίδιο βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015 και σ’ αυτό φαίνεται να εξηγεί στη σύζυγό του Δανάη, μπροστά στην κάμερα του κινητού, τα όσα είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα λίγα λεπτά νωρίτερα, κατά την εξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει ξεκάθαρα πως από την πρώτη κιόλας νύχτα του δημοψηφίσματος είχε εντελώς διαφορετική άποψη από τον πρωθυπουργό και καταλήγει στον μονόλογό του πως «Γιατί αυτός ο αγώνας μόλις τώρα ξεκινάει Δανάη, μόλις τώρα ξεκινάει!».

Βίντεο Βαρουφάκης

Τι είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βίντεο που βγαίνει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά:

6 Ιουλίου 2015-Νύχτα Δημοψηφίσματος στις 3.50 π.μ.

Γιανης Βαρουφάκης:

"5 Ιουλίου 61,5% το ΟΧΙ, απίστευτο! Του είπα ότι κοιτα, αυτό το 61,5% είναι τεράστιο κεφάλαιο που πρέπει να το χρησιμοποιήσεις.

Ένα κεφάλαιο το οποίο πρέπει να το διαχειριστείς με μεγαλύτερο σεβασμό απ’ αυτόν που έδειξες στον λαό αυτόν εδώ έξω πριν από το δημοψήφισμα.

Και το μεγάλο έγκλημα κι αυτό δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ, του λέω, και το ξέρεις ότι το λέω με αγάπη αλλά το λέω και το εννοώ κιόλας, είναι ότι έδωσες τα πρωτογενή ερήμην του υπουργού Οικονομικών και δώσατε τα πρωτογενή πλεονάσματα, το οποίο αμέσως δίνει το χρέος και μετά αμά σου εσένα του πρωθυπουργού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς τη λιτότητα, που είναι τα πρωτογενή και το χρέος, γιατί να σου δώσουν οτιδήποτε άλλο;

Όταν δίνεις στον εχθρό την αίσθηση ότι μπορεί να επιλέξει ποιους συνεργάτες σου θα κάψει και ποιους θα αφήσει, σ’ έχει ακυρώσει εσένα.

Μου λέει, αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος για να μην στοχοποιούν εσένα και να πάρεις εσύ το Οικονομίας, να πάρει ο Ευκλείδης το Οικονομικών.

Ε όχι Αλέξη μου, και να σου πω γιατί όχι

Εμένα με γνώρισες επειδή έχω κάνει όλη αυτή τη δουλειά για το χρέος. Ζω, αναπνέω, σκέφτομαι, ονειρεύομαι τη μείωση του χρέους. Έχω όλα αυτά τα σχέδια για τη μείωση του χρέους.

Το μόνο που με νοιάζει είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα, η λιτότητα σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους και την αναδιανομή του εισοδήματος. Τίποτα άλλο δεν με ενδιαφέρει.

Το να πάρω εγώ το Οικονομίας για να έχω ένα υπουργείο για να είμαι κι εγώ υπουργός;

Εγώ του λέω “ρε Αλέξη θυμάσαι γιατί ήρθα εγώ εδώ; Γιατί μου ζήτησες να έρθω να σε βοηθήσω σε αυτά τα ζητήματα και βουλευτής έγινα όχι γιατί ήθελα να είμαι βουλευτής αλλά γιατί δεν ήθελα να είμαι δοτός υπουργός.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω από το να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου και αύριο να φύγω βοηθώντας παράλληλα τον άνθρωπο που θα με αντικαταστήσει που είναι ο πιο κοντινός μου εκεί μέσα, ο Ευκλείδης.

Αυτή είναι η δική μου η ευθύνη. Και ξέρεις κάτι; We live to fight another day. Γιατί αυτός ο αγώνας μόλις τώρα ξεκινάει Δανάη, μόλις τώρα ξεκινάει".
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο OPENMIND μέρος 1

«Είχα εντολή από τον ελληνικό λαό για αναδιάρθρωση χρέους»

Η δική  μου δουλειά ήταν να πάω στην Ευρώπη, είχα εντολή από τον ελληνικό λαό με 140.000 ψήφους, και να μην πάρουμε νέο δάνειο αν δεν γίνει αναδιάρθρωση των παλαιότερων χρεών. Εγώ την τίμησα την εντολή μου. Η προσπάθειά μου στο Eurogroup  ήταν υπέρ της Ευρώπης. Όταν έλεγα όχι στον Ντάισελμπλουμ, στον Σόιμπλε και την τρόικα, το έλεγα ως βαθιά ευρωπαϊστής. Αυτοί εναντιώνονται στην Ευρώπη, όχι εγώ. Δεν θα ζητούσα ποτέ κάτι καλό για την Ελλάδα και κακό για την Ευρώπη. Ο λόγος που έχω χάσει φίλους από την Αριστερά είναι γιατί είμαι ευρωπαϊστής.

«Δεν είχε αυταπάτες ο πρωθυπουργός»

Το 2013 είχα τηλεφωνήσει στον κ. Τσίπρα και του είπα πει ότι αυτό που κάνουν με τις τράπεζες στην Κύπρο ήταν πρόβα τζενεράλε για το τι θα του κάνουν του ίδιου. Κλείσιμο τραπεζών και capital controls  για να του επιβάλλουν ένα νέο δάνειο. Του εξήγησα τι πρέπει να γίνει για να αποτρέψουμε το κλείσιμο των τραπεζών. Συμφώνησε με αυτά. Ο κ. Ντράγκι ήταν απόλυτα ενήμερος, είχαμε μεταξύ μας μια "ισορροπία τρόμου", θα μου κάνει αυτό κι εγώ θα κάνω το άλλο. Όταν κυβερνητικοί κύκλοι πίσω από την πλάτη μου του είπαν μην ανησυχείς δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, μου τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια. Μιλάω για τον κ. Δραγασάκη. 

«Είχα ιερή υποχρέωση να καταγράφω τις συνομιλίες στο Eurogroup»

Όταν ζήτησα τα πρακτικά του Eurogroup δεν τα βρήκα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό όταν λαμβάνονται αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών για το μέλλον ευρωπαϊκών χωρών; Όταν το έθεσα, μου είπε ο κ. Νταισελμπλουμ ότι το Eurogroup δεν υπάρχει ως νομικό πρόσωπο άρα δεν υπάρχουν κανόνες και είπαν ότι οι συναντήσεις μας ήταν ανεπίσημες. Είχα ιερή υποχρέωση να καταγράφω τις συζητήσεις. Αυτό κάνουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών, αυτό κάνει και ο Ευκλείδης και ο Σόιμπλε.
«Το Grexit του Σόιμπλε δεν είχε την έγκριση της Μέρκελ»

Δεν υπήρχε το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit. Είχε βάλει βέτο η Μέρκελ. Ένα Grexit θα ήταν δυναμίτης στα θεμέλια της ΕΚΤ. Όταν ο Σόιμπλε μου ζήτησε να κάνουμε τη συζήτηση για το Grexit τον ρώτησα αν έχει το ΟΚ από της Μέρκελ. Τρεις εβδομάδες περίμενα να μου απαντήσεις. Η Μέρκελ με τον Ντράγκι γνώριζαν το τεράστιο κόστος για την Ευρώπη. Πάντως για μένα δεν ήταν το χειρότερο σενάριο αυτό. Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα ήταν η συρρίκνωση και η ερημοποίησή της εντός του ευρώ. 

«Με τον Ευκλείδη έχω να μιλήσω από τον Σεπτέμβρη του 2015»

Αισθάνομαι απορία για τον Τσακαλώτο. Έχουμε να μιλήσουμε από τον Σεπτέμβρη του 2015. Τσίπρας και Τσακαλώτος πρέπει να πουν κάτι στον εαυτό τους για να κάνουν όλα αυτά που κάνουν κάθε μέρα. Εμένα τι να μου πουν; Αυτά που λένε σε εσάς; Γνωρίζουν ότι γνωρίζω. 

«Συμφωνώ με τον Τσίπρα για το "έκανα λάθος επιλογές προσώπων»

Ήξερα τι θα κάνει ο πρωθυπουργός, πριν το δημοψηφισμά, ήλπιζα όμως ότι το 62% θα του άλλαζε γνώμη. Δεν γνωρίζω γιατί άλλαξε ο πρωθυπουργός. Συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα για τη δήλωσή του "το λάθος μου ήταν κάποιες επιλογές προσώπων". Βέβαια το λάθος το έκανα εγώ που εμπιστεύτηκα τον κ. Τσίπρα.
«Έχω 350 βίντεο από εκείνες τις μέρες»

Ήταν ιδέρα της γυναίκας μου να ηχογραφηθεί αυτό το βίντεο. Ήθελε ως καλλιτέχνης να αποτυπώσει με τον δικό της τρόπο αυτές τις μέρες, βοηθώντας με παράλληλα να κρατήσω εγώ ένα ημερολόγιο. Εγώ δεν είχα τον χρόνο τότε να το κάνω αυτό. Έχω τουλάχιστον 350 βίντεο από εκείνες τις ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ (22)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ.ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

αυτός είναι καφές

ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΧΑΝΕΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΗΗΗΗΗΗΗΗ

ΑΙΑΣ

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟ . ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ?? ΤΟ 100% ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ... ΑΝ Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ??? ΤΟ 90% ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ ,ΤΟ ΑΛΛΟ 10% ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ... ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ???

ΚΩΣΤΑΣ

Δεν είμαι αριστερός αλλα εσυ καλυτερα να μην γραφεις. Το δημοψηφισμα δεν ηταν για τη διαφραφή χρεους, Ηταν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ. Η οικογενεια μου, ΟΛΟΙ, είναι απο δεξιά μεχρι άκρα δεξιά. Τα αδερφια μου ηταν συμβουλοι προεδρων στη ΝΔ και συμβουλοι 2 πρωθυπουργων της ΝΔ. Τα παιδια μου γυρισαν τη πλατη στη ΝΔ και πηγαν πιο πιο δεξιά. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ψηφισαμε ΟΧΙ. Το 61% που πηρε το ΟΧΙ δεν ηταν ουτε κατα φαντασία ποσοστό του συριζα. Ειχε απο όλα τα κομματα εναντια στη προπαγανδα ψηφιστε ναι. Ηταν η μονη ευκαιρία να διαπραγματευουμε κατι καλυτερο. Ουτε ο ΓΑΠ, ουτε ο Σαμαρας, ουτε ο Τσιπρας διαπραγματευτηκαν. Οτι τους εδωσαν υπέγραψαν. Πριν ενα μηνα ο Γιουνκερ υπολογισε τη ζημια στην ΕΕ απο έξοδο της Ελλαδας στα 4 τρις ευρω. Ειπε ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ότι εαν εφευγε η Ελλαδα η ΕΕ θα ειχε διαλυθεί οικονομικά. Εκεινες τις μερες το ευρω εναντι του δολλαριου πηγε στον πατο. Το ΟΧΙ δεν ηταν αν φυγουμε. Πολιτικά πίσω απο αυτο υπηρχε η δυναμη της δυνατης διαπραγματευσης. Ή αλλοι οροι ή παμε όλοι στο πάτο σαν Τιτανικός. Όμως τότε όλη η ΝΔ δεν ηθελε καν διαπραγματευση. Υπογραψτε φωναζε και εκεινη και οι δημοσιογραφοι που σημερα βλεπουμε στα ψηφοδελτια της. Το ΟΧΙ το ψηφισαν και Νεοδημοκρατες. Ασε λοιπον τους αριστερους να ειναι οτι είναι και κοιτα εσυ να μην λες τι κομμα εισαι γιατι υπαρχουν και καποιοι, ισως παρα παρα πολλοι, που δεν νοιωθουν ανετα να ακουνε οτι δεν εισαι συριζα. Το μυαλο σου ειναι αριστεροαρπαγμενο

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΜΠΑΡΟΥΒΑΚΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ.. ΑΝ Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ,ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ .Ο ΔΕ ΜΠΑΡΟΥΒΑΚΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΝΑΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, Ο ΔΕ ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ...

-

ΦΡΑΓΚΑΤΕ Κ*ΛΟΑΡΙΣΤΕΡΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΟΥ

VAGANEMOS

Γιατί ασχολούμαστε με τους εφιάλτες!!!

Παλικαράς

Γιάνη, εξαφανίσου σε παρακαλώ. Κατέστρεψες την αριστερά στην Ελλάδα για πάντα.

Χώρα χωρίς Γιάνη, προκοπή δεν κάνει

τα καλύτερα βίντεο θα στα τραβήξει η καλλιτέχνης γυναίκα σου στον Κορυδαλλό.. τότε θα έχεις το ημερολόγιο που θέλεις πλήρες

Ενήλικας

Οπως ο δανειζόμενος έχει δικαίωμα να ζητήσει διαγραφή χρέους έτσι και ο δανειστής έχει δικαίωμα να αρνηθεί γιατι θέλει όλα τα λεφτά του πίσω .Γι αυτό και έβαλαν υποθήκη 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας.Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει το κακομαθημένο ανώριμο παιδάκι που έχει μάθει να του κάνουν όλα τα χατήρια;

Συνετός ενήλικας

Μόνο που στην περιπτωση αυτη ο δανειζόμενος ειναι μια χωρα. Δεν μπορούν νομικά να διαλύσουν υγεια νοσοκομεία, παιδεια, αμυνα, αεροδρόμια, ενεργεια. Ουτε να βάλλουν σε υποθήκη δημοσια περιουσία μιας χωρας. Μας προστατεύουν οι διεθνείς συμβάσεις. Αλλα ολοι οι πολιτικοί που πέρασαν δεν νιαστκαν για να διεκδικήσουν τα νόμιμα, μονο να παραμείνουν στην εξουσια.

Πάνος

Ο άθλιος υπάλληλος του Σόρος κ Μπαρούφας και ο εθνομηδενιστής Καρεκλοκένταυρος Τσίπρας πρέπει να λογοδοτήσουν για τα δεινά που μας επισώρευσαν. Η δε εικόνες της συνάντησης του Μπαρούφα με τον Νταισενμπλούμ φανερώνει τη βαθειά ψυχασθένεια του δικού μας. Με ετούτα μας και με τα αλλά μας, μας φόρεσαν το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που μας υπερφορολόγησε, έκοψε τις συντάξεις και έστειλε τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Χαρείτε τώρα τον πολιτικό αλήτη!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης