Βίντεο: Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο δάσος της Στροφυλιάς

Βίντεο: Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο δάσος της Στροφυλιάς

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές είχε συνάντηση με στελέχη του φορέα διαχείρισης των υγρότοπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού κόλπου

theo2
Συνάντηση με στελέχη του φορέα διαχείρισης των υγρότοπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού κόλπου, είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Θανάση Αναγνωστόπουλο, Γιώργο Δημακόπουλο, Γιώργο Κορκόβελο και Γιώργο Σαγιάννη.

Όπως είπαν τα στελέχη του φορέα διαχείρισης απαιτείται η άμεση έκδοση προεδρικού διατάγματος, ώστε να προσταυτευθεί το εθνικό πάρκο και να καθοριστούν έτσι οι δραστηριότητες που επιτρέπονται εντός του πάρκου αλλά και οι όροι προστασίας του. Με αυτόν τον τρόπο θα μπει ένα τέλος σε εκκρεμότητες που ταλανίζουν την περιοχή πάνω από 40 χρόνια. Το Εθνικό Πάρκο είναι σημαντικό γιατί είναι πάνω στον διάδρομο μετανάστευσης πουλιών που ακολουθεί την δυτική ακτογραμμή της Ελλάδας, φιλοξενεί πάνω από 260 είδη πτηνών ανάμεσα στο οποία και τα 9 είδη ερωδιών της Ευρώπης.

Δείτε το βίντεο από το drone



Η αντιπροσωπεία του Ποταμιού είδε σε σημεία του δάσους πεταμένα σκουπίδια που μπορούν εκτός των άλλων, να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για μια επόμενη πυρκαγιά και ενημερώθηκε από τα στελέχη του φορέα πως παρά τις προσπάθειες των λίγων φυλάκων στην περιοχή, υπάρχει και παράνομο κυνήγι και παράνομη υλοτομία. Ενδεικτικό της αδυναμίας της πολιτείας μας να προστατεύσει έναν εθνικό δυρμό είναι ότι πολλές φορές δεν υπάρχουν τα αναγκαία καύσιμα για την κίνηση των αυτοκινήτων του φορέα διαχείρισης. Τα στελέχη του φορέα που συζήτησαν με την αντιπροσωπεία του Ποταμιού ήταν οι Γεωργία Καραμπέρου (συντονίστρια του φορέα διαχείρισης), η Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου (δασολόγος), ο Ηλίας Ιατρού και ο Τάσος Σουρμελής (φύλακες του φορέα). Στην επίσκεψη μετείχαν και τα τοπικά στελέχη του Ποταμιού Βασίλης Γκολφινόπουλος και Ζαχαρίας Χρήστου.

Δείτε εικόνες:

theo2
theo
LRM_EXPORT_134086859545279_20190419_165726975-e1555686226413
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης