Ο Τσίπρας κάνει «πλατιά απεύθυνση» σήμερα στο Γαλάτσι

Ο Τσίπρας κάνει «πλατιά απεύθυνση» σήμερα στο Γαλάτσι

Νίκος Μπίστης, Γιάννης Ραγκούσης και Μαρία Ρεπούση ανάμεσα σε αυτούς που θα πάρουν τον λόγο – Ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να σηματοδοτήσει τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» ξεκινώντας συνεργασίες με πρόσωπα από την Κεντροαριστερά

tsipras_13
Από το Γαλάτσι ξεκινά ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ» και με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνάντηση, που σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του κόμματος με τις προοδευτικές δυνάμεις μετά την «πλατιά απεύθυνση».

Η σημερινή εκδήλωση της «προοδευτικής συμμαχίας» έχει στόχο, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, τις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα, με τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την άνοδο της Ακροδεξιάς. Αναφορικά με τη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά στελέχη παραλληλίζουν τη σημερινή διαδικασία με ένα άτυπο ιδρυτικό συνέδριο, που έχει χαρακτηριστικά ιδρυτικής συνδιάσκεψης προοδευτικού μετώπου, που αντί για συνιστώσες βλέπουμε ..» γέφυρες». Από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι δεν γίνεται λόγος για δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, αλλά για μια ανοικτή διαδικασία, μια συμμαχία. Επίσης, από τη σημερινή συνάντηση δεν θα υπάρξει πολιτική διακήρυξη. Οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, όπου και θα υπάρξει έκτακτη κεντρική επιτροπή. Εκεί αναμένεται να εγκριθεί και το επόμενο κύμα των υποψηφίων βουλευτών.

Το σύνθημα είναι «ενώνουμε τις δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών», ενώ θα μιλήσουν και εκπρόσωποι πολιτικών κινήσεων και προσωπικότητες από το χώρο της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς.

Το λόγο αναμένεται να πάρουν οι Γιώργος Αδαµίδης (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ), Χρήστος Κουτσονάτσιος (Πράττω), Νίκος Μπίστης (πρώην υφυπουργός, Γέφυρα), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (υπουργός ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης συνεργαζόµενη µε τον ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία), Παναγιώτης Παναγιώτου (δηµοσιογράφος, Γέφυρα), Νατάσα Πενταγιώτη (Κίνηση Πολιτών Κόσµος), Γιάννης Ραγκούσης (πρώην υπουργός), Λάµπρος Ρώσσης (εκπρόσωπος «Χάρτα 19» - αποχωρήσαντες από το ΚΙΝΑΛ), Στέφανος Τζουµάκας (πρώην υπουργός). Επίσης χαιρετισµό θα απευθύνει µέσω video και η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη. Στην εκδήλωση θα µιλήσει και η Μαρία Ρεπούση (πρώην βουλευτής, Γέφυρα).

"Ενώνουμε δυνάμεις. Για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ευρώπη των λαών", σημειώνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το κεντρικό σύνθημα της σημερινής Πανελλαδικής Συνάντησης Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύει την ανάρτησή του με την αφίσα της εκδήλωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης