Με Τσίπρα αλλά χωρίς Φώφη και Θεοδωράκη η εκδήλωση για τη «γέφυρα Μπούλμαν»

Με Τσίπρα αλλά χωρίς Φώφη και Θεοδωράκη η εκδήλωση για τη «γέφυρα Μπούλμαν»

Στο κενό η προσπάθεια Τσίπρα για συμπόρευση - Ο πρωθυπουργός επανέλαβε το κάλεσμά του στις προοδευτικές δυνάμεις

IMG_3757
Με κεντρικούς ομιλητές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της «Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ούντο Μπούλμαν, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η εκδήλωση «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη».

Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να γεμίζει η αίθουσα. Στο πάνελ των ομιλητών, μεταξύ άλλων, ήταν η Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Περίπου στις 20:30 έγινε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος  επανέλαβε το κάλεσμά του στις προοδευτικές δυνάμεις απέναντι στην Ακροδεξιά και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
IMG_3772


Στη εκδήλωση είχαν κληθεί η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο από την πρώτη στιγμή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα παραστεί, ούτε η ίδια αλλά ούτε και τα στελέχη του κόμματος της. Λίγες ημέρες αργότερα επιβεβαίωσε ότι δεν θα παραστεί και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κλείσιμο
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, μεταξύ των όποιων ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Φώτης Κουβέλης ο Δημητρης Βίτσας και η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου . Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο νέος υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Άγγελος Τόλκας, καθως και αρκετοι βουλευτες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός του Θανάση Θεοχαροπουλου, το παρών έδωσαν και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο γραμματέας του κομματος κ. Καλπακης.

IMG_3749__1_
 Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

«Η συμμετοχή μου στις δραστηριότητες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, της δικής μας ευρωπαϊκής οικογένειας, είναι μια σταθερή κι όχι ευκαιριακή επιλογή, μακριά από ετεροπροσδιορισμούς και σε κάθε περίπτωση δεν την εξαρτώ από μικροκομματικές σκοπιμότητες που δεν βοηθούν στην προώθηση των κοινών μας θέσεων» επεσήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Οφείλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στην προώθηση προοδευτικών πολιτικών μακριά από παιχνίδια πολιτικής εξουσίας και άγονες αντιπαλότητες που προέρχονται από το παρελθόν» σημείωσε επίσης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Σήμερα, η συζήτηση μεταξύ των προοδευτικών δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων είναι απαραίτητη όχι μόνο εξαιτίας των επικείμενων ευρωεκλογών. Αλλά κυρίως επειδή η διαχείριση της ευρωπαϊκής πορείας από τις πλειοψηφούσες μέχρι σήμερα συντηρητικές δυνάμεις, οι παραλυτικές ισορροπίες και τα μικρά διστακτικά βήματα έχουν οδηγήσει στην υποχώρηση του ευρωπαϊκού οράματος και στην απαξίωση της ευρωπαϊκής ιδέας στα μάτια των ευρωπαίων πολιτών. Η οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 και γρήγορα μετατράπηκε σε θεσμική και πολιτική, μαζί με την αναποτελεσματική αντιμετώπιση των πιέσεων από τις μεταναστευτικές ροές, ανέδειξαν τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» τόνισε επίσης στην ομιλία του.


IMG_3735
IMG_3738

Την εκδήλωση παρακολουθούν και οι Νικος Κοτζιάς, Μαρία Ρεπούση, Νικος Μπίστης, Ευάγγελος Αντωναρος και Σπύρος Δανέλης.

Απο την Νέα Δημοκρατία στην εκδήλωση βρέθηκε ο Σίμος Κεδικογλου.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως ανέφερε την Κυριακή η Λούκα Κατσέλη, είναι «να τεθούν στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου οι μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και να αναζητηθούν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις των προοδευτικών δυνάμεων για μια δίκαιη βιώσιμη και δημοκρατική Ευρώπη».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής -στην οποία συν-προεδρεύει η κυρία Κατσέλη- για την Ευημερία και την Ισότητα με τίτλο, «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ούντο Μπούλμαν και ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας «Progressive Society» των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρσελ Μερς, μίλησαν για την «Ευρώπη 2019-2024: οι προκλήσεις της ατζέντας για μια βιώσιμη ανάπτυξη».

IMG_3770__1_


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης