Mακεδονικά προϊόντα: O Δραγασάκης τα «άκουσε» από τους Εξαγωγείς

seve-dragasakis

«Ελάτε μαζί μας στις επόμενες εκθέσεις να δείτε αν είναι βάσιμες οι ανησυχίες μας», λέει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων

Αβάσιμες, υπερβολικές και με στοιχεία παραπληροφόρησης χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, τις ανησυχίες των εξαγωγέων της Μακεδονίας σε ότι αφορά τις επωνυμίες των μακεδονικών επιχειρήσεων και τα σήματα με τον προσδιορισμό «μακεδονικό».

Αμέσως μετά, έμμεση αλλά ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων) Γιώργος Κωνσταντόπουλος λέγοντας σε δημοσιογράφους: «Αν θέλετε να δείτε τι ισχύει και αν οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες ελάτε μαζί μας στις επόμενες εκθέσεις. Αγωνιστήκαμε για δεκαετίες για τα μακεδονικά,ελληνικά προϊόντα σε κάθε σημείο της γης και τώρα βρίσκουμε απέναντί μας προϊόντα της Βόρειας Μακεδονίας που ονομάζονται μακεδονικά και παράγονται με χαμηλότερα κοστολόγια».

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο προγεύματος εργασίας με θέμα, την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στην οποία μετέχουν εκτός από τον κ. Δραγασάκη, ο γενικός γραμματέας στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης.

GrTimes- «Ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών»Δραγασάκης -ΣΕΒΕ πρόγευμα εργασίας

Δραγασάκης απαντάει σε Μητσοτάκη

Στη συνάντηση με τη διοίκηση και επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒΕ, ο κ. Δραγασάκης ήρθε έτοιμος να απαντήσει στις δεσμεύσεις που ανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας και, ουσιαστικά, να αποδομήσει τις υποσχέσεις του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ετσι λοιπόν, κάνοντας αναφορά σε αυτά τα 5 σημεία – δεσμεύσεις που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε:

– Eπί τριάντα χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν κάτι για να προστατεύσουν το brand ´Μακεδονία

– Ήδη από το 2018 – με επιδοτήσεις 2.000 και 8.000 ευρώ μέσω του ΕΠΑνΕΚ- διευκολύνονται οι επιχειρήσεις να κατοχυρώσουν τα εμπορικά τους σήματα. Σήμερα οι καταχωρήσεις ελληνικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 19, στο βάση δεδομένων της Ε.Ε. ( ΤM- VIEW) ενώ επιχειρήσεις της Βόρειας Μακεδονίας δεν έχουν κατοχυρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο εμπορικά σήματα με τους όρους ‘Macedonian’, ‘Macedonia’.

-H κατοχύρωση περισσοτέρων μακεδονικών προϊόντων ως ΠΟΠ και ΠΓΕ στην Ε.Ε. δεν γίνονται από κρατική αρχή, αλλά μετά από πρωτοβουλίες επιχειρηματιών και παραγωγών. Σε ό,τι αφορά τα Μακεδονικά Κρασά η προστατευόμενη ένδειξη είναι κατοχυρωμένη στην κοινοτική βάση e-bacchus.

-Για την απονομή του σήματος GR στα προϊόντα των μακεδονικών επιχειρήσεις που έχουν κατοχυρώσει το παράγωγο «μακεδονικός» στο σήμα τους, αυτό θα ήταν τεχνικά ανέφικτο, υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης, και επικίνδυνη επιλογή για τους καταναλωτές.

-Δεν μπορεί να ασκηθεί βέτο στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως είπε ο κ. Μητσοκάτης, εφόσον δεν επιλυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας σχετικά με τα μακεδονικά προϊόντα. Βέτο δεν θα μπορεί να ασκηθεί αν το εθνικό δίκαιο της Βόρειας Μακεδονίας εναρμονιστεί με το Κοινοτικό.

Πηγή: www.grtimes.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (8)

κα

Το "Μακεδονικό" brand ήταν τόσο σημαντικό που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κανείς δεν είχε ασχοληθεί μαζί του. Οι γνωστοί χαβαλέδες που παριστάνουν τους επιχειρηματίες ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει. Χωνέψτε το, "Μακεδονικό" brand δεν υπάρχει, όχι στο εξωτερικό αλλά ούτε καν στην Ελλάδα. Εάν υπήρχε θα είχαν φροντίσει να το κατοχυρώσουν. Μάλλον όλη η ιστορία γίνεται για να ζητήσουν καμιά επιδότηση όπως συνηθίζουν οι κρατικοδίαιτοι Έλληνες "επιχειρηματίες" και για να πουλήσουν κάποιοι εκδούλευση στον Κούλη. Τόσο επιχειρηματίες είναι! Συμπεριφερθείτε ως Έλληνες, προωθήστε τα προϊόντα σας σαν ελληνικά προϊόντα και αφήστε τις κλάψες. Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από τη Μακεδονία.

Δε .....

Η απόφαση τους είναι φύση αδύνατον να έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα .... γιατί είναι απλά τέλεια ως απόρροια της αναμφισβήτητα αλάνθαστης ιδεολογία τους. Τα συλλυπητήρια μου, φτου ξελευθερία σε σας αλλά και στους Νότιοπειραιώτες συναδέλφους σας πλέον ...... Υπομονή, επιμονή, πίστη και ελπίδα.

ΜΑΚΕΔΩΝ

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ Ή ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΟΜ. ΣΤΗΝ ΑΝ.ΜΑΚ ΘΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝΕΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΣΗΜΙΤΗ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΒΟΡΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. Η ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΩΝΓΗΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΒΙΕΝΝΗ

Τι τη θες και 'σύ τώρα τη παραγωγή ;

Φάε ωραίες αριστερές ιδέες κοπανιστές. Αφθονούν και είναι και φιλικές στο περιβάλλον. Ως άυλες δεν αφήνουν καθόλου περιβαντολλογικό αποτύπωμα ....

.....

Πρόεδρος εξαγωγέων βορείου Ελλάδος Γιώργος Κωνσταντόπουλος πρώην βουλευτής-υφυπουργός ΝΔ. Δλδ για να καταλάβουμε τα προϊόντα της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας, (πρώην ΠΓΔΜ για την Ελλάδα, σκέτη Μακεδονία για 145 χώρες) πως εμφανίζονταν προ της συμφωνίας στις διεθνείς αγορές;;;; Π.χ. Στην Κίνα που την αναγνώρισε ως Μακεδονία τα προϊόντα της δεν κυκλοφορούσαν ως Μακεδονικά;;; Η Κίνα μάλιστα, για όσους γνωρίζουν, δεν αναγνώριζε τα Μακεδονικά Ελληνικά προϊόντα γιατι ως Μακεδονία αναγνώριζε μόνο την κατα εμάς ΠΓΔΜ. Βλέπετε και σχετική ανακοίνωση της Μακεδονικής χαρτοβιομηχανίας ΜΕΛ. Με τις εξαγωγές δεν χρειάζονται μικροπολιτικά παιχνίδια.

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...

...οσο θελεις βροντα... Αυταπατωνται οι Μακεδονες επιχειρηματιες αν το ασπονδυλο ανθρωποειδες δινει ενα σεντσι για τα συμφεροντα τους και την ελληνικη οικονομια εν γενει... Ειδικα τωρα που το εχουν παρει αποφαση πως στις εκλογες θα φανε το μαυρο της ζωης τους, το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να εφαρμοσουνε την τακτικη της "καμμενης γης", αφηνοντας πισω τους συντριμια... Αλλωστε αυτος ητανε ο σκοπος τους εξ αρχης, να εκδικηθουνε την ελληνικη κοινωνια που τους ειχε καταδικασει στην χλευη και την αφανεια επι δεκαετιες...

Δυστυχώς έχει δίκιο ...

... εκεί που λέει οτι επί 30 χρόνια δεν έγινε τίποτα για την προστασία του brand Μανεδονία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι φορείς των Ελλήνων επιχειρηματιών κοιμόντουσαν και οι φορείς των Σλάβων δούλευαν.

Προδότες

Η κυβέρνηση συριζα εργάζεται για την ευημερία του γερμανικού κράτους και τω πολυεθνικών της. Κυριολεκτικά ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΆΔΕΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης