Έφοδος της ΕΛΑΣ με έντεκα συλλήψεις Ρομά στο «άβατο» της Θήβας

Έφοδος της ΕΛΑΣ με έντεκα συλλήψεις Ρομά στο «άβατο» της Θήβας

Πρόκειται για εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες, βανδαλισμούς και κλοπές με ορμητήριο τον οικισμό του Πυρίου - Χειροπέδες και σε φυγόποινους

4485658
Στη σύλληψη συνολικά 11 Ρομά, μελών της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες, βανδαλισμούς και κλοπές με ορμητήριο τον οικισμό του Πυρίου Θηβών αλλά και φυγόποινων, κατέληξε η οργανωμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας που έγινε το πρωί της Τρίτης με τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας, Εύβοιας και Φωκίδας.

Ως μέλη της σπείρας ληστών συνελήφθησαν επτά άνδρες ηλικίας 32, 37, 18, 15 και 14 χρόνων, όπως και οι μητέρες των δυο ανήλικων ηλικίας 41 και 30 χρόνων, ενώ ταυτοποιήθηκαν μια 47χρονη και ένας 15χρονος που αναζητούνται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος και -κατά περίπτωση- για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Όλοι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Από την έρευνα της Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι από τις 5 Ιουλίου του 2018 την Δευτέρα, οι δράστες διέπραξαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση τη ληστεία με την απειλή μαχαιριού σε βάρος ενός υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Βάγια Βοιωτίας, 21 κλοπές από οχήματα, μια από σπίτι και μια από συνεργείο αυτοκινήτων, άλλες τρεις απόπειρες κλοπής από πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και διακεκριμένη φθορά σε διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο πέταξαν πέτρες. Τα θύματα των περισσότερων κλοπών ήταν οδηγοί διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων και η λεία της σπείρας περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κινητά, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 12.500 ευρώ.

Σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και ένα ένταλμα προσωρινής κράτησης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας για ληστεία, αντίσταση και διακεκριμένες κλοπές, με ποινή κάθειρξης 19 ετών και ενός μηνός, για την οποία οδηγήθηκε στην φυλακή με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών για ληστεία εκκρεμούσε και σε βάρος της 30χρονης.

Εκτός από αυτούς, συνελήφθησαν άλλοι δυο Ρομά ηλικίας 47 και 34 χρόνων για ρευματοκλοπή, ένας 21χρονος σε βάρος το οποίου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μια 39χρονη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών για ληστεία και μια καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης